Марку Јакшићу запаљен аутомобил

У Косовској Митровици рано јутрос је запаљен аутомобил Марка Јакшића посланика Демократске странке Србије (ДСС).

Јакшићев аутомобил је запаљен око 3 сата у улици краља Петра, на паркингу испред зграде у којој живи. Полиција Косова је обавила увиђај и истрага је у току. Јакшић је Тањугу потврдио да му је испред зграде запаљен аутомобил марке “хјундаи”. Он је казао да су дошли ватрогасци и угасили пожар, али је возило скоро потпуно уништено.  Јакшић је рекао да није добио информације од Косовске полицијске службе о истрази поводом тог инцидента, али претпоставља да то има “политичку позадину” и да су то учинили Албанци из јужног дела Косовске Митровице због његовог залагања за то да је Косово Србија. Како је навео Јакшић, аутомобил “хјундаи и 35” је купио на кредит, а још му је остало две године да га отплаћује.

Канцеларија за КиМ осудила паљење

Канцеларија за Косово и Метохије најоштрије је осудила паљење аутомобила посланика Демократске странке Србије Марка Јакшића у Косовској Митровици, на паркингу испред зграде у којој станује.
“По ко зна који пут понављамо да некажњено насиље ствара ново и зато тражимо хитно проналажење и кажњавање починиоца овог инцидента”, наведено је у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Извор: http://www.radiokim.net/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *