Косово: Бити или не бити

Милорад Вучелић, главни уредник

Има ли страшнијег питања од питања: бити или не бити. Данас се Србија суочава са овим судбинским питањем у свој његовој оштрини. Или ћемо бити оно што јесмо – Срби или више нећемо бити Срби него неко ново кукавељско евроунијатско поколење. Граница са Косовом јесте то страшно питање. Не можемо побећи, већ морамо одговорити. Нема одлагања, нема илузија да данас можемо изабрати бруку, срамоту и понижење, а да ћемо онда сутра поново бити људи и јунаци. Бити или не бити?
Одговор ће свако од нас дати онако како мисли да би требало. У своје име, али и у име данашњих нараштаја. Највећа одговорност ипак пада на двојицу људи којима је Србија поверовала. То су председник Републике Томислав Николић и потпредседник Владе Александар Вучић. Очи Србије су упрте у њих. Одговор у име Србије на страшно питање бити или не бити даће они. Ништавило бриселског Запада омамљује не би ли се Србија преварила и сама себи ставила омчу око врата и направила границу са Косовом. С друге стране, народ се у дубини своје душе нада, а то активно и показује, да ће одговор гласити „бити“, да ће Србија изабрати живот, а не превару, ништавило и смрт. Зна Србија да се на муци познају јунаци. И то је овај тренутак. Сада или никад Србија би требало да подигне своју славну главу и да одбаци границу са Косовом. Када се на Западу већ унапред радују да су коначно сломили кичму Србији и да је она здробљена, као муња мора да нас осветли истина да нема границе са Косовом. Време ће се код Срба надаље рачунати од када је Србија одбацила границу или од када је себе толико понизила да је направила границу са Косовом. Сами бирамо, и требало би се још увек уздати у то да ћемо изабрати пут којим су Срби ишли, пут на којем је и већина људи у Србији.
Тај пут није свакако пут безусловне капитулације.
Капитулира се, наиме, после вођеног рата, бела застава се истиче после дугих и изгладњујућих опсада, капитулира се пред непосредном претњом великих непријатељских армија, капитулира се пред ултиматумом највећих сила, капитулира се кад си под претњом непосредне агресије, а немаш савезника у некој великој сили. Претходно се онај ко је пред сасвим извесним губитком бори за што боље услове за прекид рата, за мировни споразум или међународну конференцију у што повољнијим околностима.
Бивало је много тога, али се ретко или никад, није дешавало да се капитулира и потпуно и безусловно преда усред мира. Само да би се избегао неки нови притисак или да се стекне прилика за неки неизгледни ћар, на пример могуће чланство у некој међународној организацији. А поготово је непознато да се државна територија препушта и уступа због велике и сасвим изгледне националне штете. Било како било, данашње генерације се кандидују за јединственост и, надам се, непоновљивост у намери да се у виду „коначног решења“ косовског проблема заувек одрекну дела своје државне територије и тако обрукају претке и потомке. Није било ни тежих капитулација у којима онај који капитулира не сме да тражи написмено услове капитулације, него мора да прихвата све што му се усмено наложи. Није било – сада изгледа има.
Није бивало, нити ће икада бити да неки народ реши да поднесе сваку жртву и свако понижење да би добио неки датум за почетак преговора о чланству у некој трошној међународној организацији попут ЕУ. И да тај датум прогласи црвеним словом у свом модерном календару.
У трагању за покрићем и алибијем за овако поразно опредељење посеже се за крајњим ниподаштавањем и грубим фалсификовањем наше историје, наших државних институција и врши отворена спрдња са Уставом и Уставним судом, одлукама Народне скупштине, као и резолуцијама Савета безбедности УН.
Уз доскочице и примитивно саркастичне опаске, које је тешко и пратити, упорно се умножава један стереотип о томе како је Србија изгубила ратове деведесетих, па сада рачуне тог пораза мора да плаћа хашким пресудама и државним територијама од Косова до Војводине. За ову прилику, али само за ову прилику, неважно је име оног злосрећника који је ову флоскулу последњи изговорио. Тога су пуни „бешчасни српски медији, огледало непроглашене евроатлантске окупације под којом се налазимо“. (Прочитати текст Николе Врзића:„Граница лажи“ у овом броју „Печата“).
Које су то ратове, и како Србија и Срби изгубили, и од кога?
Зна ли ико које су то бојеве и ратове добили Тачи, Јашари, Харадинај – заједно са свим балистима и терористима – против наших полицијских јединица, да о црвеним береткама и не говоримо? Које су то битке и с ким изгубили генерали Павковић, Лазаревић и Делић? Како је овим љутим шиптарским бoјџијама са све америчким и британским инструкторима и савезницима прошла она једина копнена операција под називом „Стрела“! Како су прошле приштинске специјалне јединице РОСЕ на Јарињу и Брњаку прошле године? Једина јунаштва тих чувених хероја и ратних победника, како би данас рекли неки српски званичници, јесу масакри над српским цивилима и понеки снајперски метак или рафал из заседе.
Агресија НАТО-а је окончана Резолуцијом 1244 СБ УН која је у ствари била услов прекида рата уз пуну гаранцију територијалне целовитости Србије. Скоро деценију касније, у миру, одлучно српско одбијање Ахтисаријевог плана било је потврђено троструким неприхватањем истог тог плана у СБ УН.
После тога су уследили узастопни порази у миру који покушавају да се прикрију и оправдају грубим фалсификатима прошлости. Како се може, сем неодговорним и недостојним политичким понашањем, успоставити веза између Резолуције 1244 и прихватања ЕУЛЕКС-а, потписивања ССП и подношења оне срамотне и ЕУ-српске Резолуције Генералној скупштини УН? Може само поништавањем Резолуције 1244.
Како је окончан босански рат? Дејтонским и Париским мировним споразумом. Створена је Република Српска која је на нашу срећу и захваљујући свом народу и руководству и те како жива и здрава.
Трагедија Срба из Хрватске (Крајина је била зона под заштитом УН) јесте наш истински велики ратни пораз, али у годинама мира које су иза нас власт није ни покушала да отклони бар мали део последица, него је у свему ишла наруку Хрватској: својим извињавањима и снисходљивошћу легализовала је то геоноцидно насиље и трудила се да овери тај пораз. Наши дојучерашњи властодршци, медији и већински невладин сектор су прогласили Хашки трибунал светиоником правде и националног помирења у региону и добро га нахранили српским државницима и генералима. А све то због неког ССП-а и због даљег тумарања евроатлантским путем.
Да ли неко заиста, после свега што знамо и што смо сазнали у последњој деценији и по, хоће да нас убеди да смо погубили све ратове, и то од хрватских бојовника, шиптарских терориста и муслиманских муџахедина, и да смо само с њима ратовали, а да су све жртве узалудне, па и оне у Балканском рату? Да су узалудне све жртве сем оних које би сада требало приложити за могући датум преговора о чланству у ЕУ? Уз све то иде безочно самохероизирање неких наших политичких функционера који као да желе да потврде истинитост народне изреке да се недостојни поносе оним чега се паметни стиде.
Али све су то само „речи, речи, речи…“
Све су то покушаји насилног уживљавања народа у свест и убеђење о узалудности сваке борбе за национални и државни интерес. Све су то настојања да народ поверује у тобожње поразе ради даље пометње историјске свести, све да би се прикрила тешка неодговорност и избегао одговор (свих нас) на питање са насловне стране „Печата“:
Косово: Бити или не бити!

 

24 коментара

 1. Danica Mašić

  • Otimanje podrazumeva upotrebu ruku. U slučaju Kosova Albanci su koristili mozak.
  • Ako državni vrh padne na ispitu na Kosovu, ustaće baza.

 2. Vidim da se organizuje docek Nove godine na Trgu,pa se pitam da li je vaznije sakupiti se zbog Nove,ili se sakupiti i iskazati misljenje celoj snishodljivoj svetskoj javnosti sta Srbi misle o zapadu i njihovim slugama,slugama kojima su gace stalno na kolenima a ledja prema zapadu?Izgleda da je docek vazniji!

  • Nikolić/Vučić/Dačić,
   To je trojka, rođena u Srbiji, kojoj je omogućeno da dođe na vlast, a zauzvrat će predati šiptarima /?!/ KIM.
   Odgovor na ovu izdaju treba da usljedi, što prije to bolje !?
   Dijaspora

   • NE SLAZEM SE STOBOM PERO. OVA TROJKA TREBA NAJPRE DA ISPRAVI GRESKE PREDHODNIH VLASTI (STO USPORAVA)NAPREDAK.TREBA BAR MALO PITATI SEBE, STA JA TO RADIM DA POMOGNEM LJUDIMA KOJI SE TRUDE DA NAM SVIMA BUDE BOLJE.OD KAKO JE UMRO ONAJ USTASA OSAMDESETIH MI NISMO IMALI S R P S K I J U VLAST. HAJDE SLOZNO DA POMOGNEMO. NE MOGU TROJA LEDJA IZNETI CELU ZEMLJU NA SIGURNU OBALU.BUDIMO SVI ZDUSNO NACIONALISTI U SVOJOJ ZEMLJI KAO STO SU TO NARODI DRUGIH ZEMALJA. BICE LAKSE I NJIMA TROJICI A MI CE MO SE OSECATI PONOSNIM NARODOM.

 3. Видјећемо 10 Децембра колико ће нас се сабрати код Саборног
  Храма. То ће бити мерило наше злерости или, ЛАКОЋЕМО МЕМА ПРОБЛЕМА МИ смо СВИ ????.
  ,

 4. небитан

  Антихришћанство “евроатлантиста”, веома јасно се очитује у погледу КиМ ?! А беѕ филадлфије ( братске љубави) какву симболише Косовски ѕавет, нема спаса ?! Најгоре је то, што “Европа” притиска Србе да се одрекну својих највећих вредности… ?! Тужно, и поред бројних укаѕивања, они ѕаиста не ѕнају шта чине ?!

 5. Gospodine Vucicu…u vama vidimo snagu,pozitivnu energiju,promene,borbu za pravdu…
  Vi ste pravnik,prvo,vidimo da ste legalista…pa ovi lopovi sto su nas ojadili “po zakonu”,vise lice na strane diplomate,nego na dojucerasnje srpske vlasti…necete da ih utamnicite,jer se traze dokazi…ok.
  Ali,ako ste legalista,budite do kraja…Jer, sami ste rekli prekjuce u Americi…”ova Vlada ce realizovati potpisano od prethodne…”,govoreci o Kosovu?!Zasto,ako se to kosi sa Ustavom Republike Srbije.TAMO NEMA GRANICA!
  Prethodna Vlada je napravila ekonomski haos…ali i politicki,ako je dogovorila granice…vi se ne slazete sa ekonomskim ali se slazete sa politickim haosom?Ili ne?
  Drugim recima,da li su ustavne odredbe potpisanog sporazuma prethodne Vlade.Vi kao pravnik,Gospodine Vucicu,ne smete to dozvoliti,iz principa.Zbog prava i pravde.
  KUPITE VREME…Umorice se i neprijatelj…
  A evo nesto o granicama …umesto da se “evropeizuje” Balkan,vi ,indirektno,prihvatate “balkanizaciju” Evrope?
  Tj.oni namecu upravo to.
  Kazite im da izmedju evropskih zemalja NEMA GRANICA,ima dubinska kontrola,fiskalna i policijska…na granici je TABLA sa imenom zemlje,na podlozi zastave EU,tako je u Irunu kod San Sebastijana,izmedju Spanije i Francuske…NEMA NISTA…kod Veintimilja,izmedju Francuske i Italije…kod Baden Badena kada idete od Strazbura ili Strazburga,i obratno…zemlje Beneluksa,ne primetite kada idete iz francuskog Lila preko holandskog Ensedea,ka Nemackoj…NEMA GRANICA!
  Poneka tabla,poneka policiska patrola…
  Ali,granice se imaju postaviti medju Srbima,na Sremskoj Raci,sada na Jarinju.ZASTO?
  Pitajte ih zasto insistiraju na granicama?Kontrola se moze vrsiti gde hocete,carina se moze realizovati u Urosevcu…zasto na “administrativnom prelazu”?To nije evropski.
  Da li znate da je Pais Vasco,baskijsci,sa glavnim gradom Vitorijom,da su fiskalno nezavisni od Spanije…da se za to bori Katalonija…prema tome,priznajte fiskalnu nezavisnost albancima,ali,kako je Kosovo administrativna pokrajina,ilegalna “republika”,trazite fiskalnu,bezbednosnu i politicku autonomiju Srba u odnosu na Pristinu…OSTAVITE GRANICE.
  Neka sve bude kao SUNDJER,kao Evropska Unija…a da narod bude svoj na svome,individualno i kolektivno…a ne sve kao bunker,sa zidovima od 3 metra,bez naroda iza…sutra?
  I to bunkeri i zidovi,medju Srbima?!
  Neka po dubini radi policija svoj posao,carinski inspektori i patrole,mobilne,kao u Evropi…u sred Francuske ce vas zaustaviti carinska inspekcija ,na parkingu ili autoputu…i metodom slucajne kontrole,pratiti kretanje robe…
  Potsetite te “evropske” zvanicnike na “evropske “principe i neka se ti principi primene i na Kosovu.

 6. IZDAJA NOVI IZBORI

  Pouka Haga i EU genocid je OK i isplati se no to važi samo za Hrvate i šiftare saradnike fašzma iz II svetskog rata za Srbe koji su se borili protiv fašizma kazne. Razorena nam je država narod proteran a nitko nije kriv. Pa dali bi narod u tu Evropu NE i nikad NE političari slobodno idite i pustite već jednom na miru naš narod.Strani plaćenici i izdajnici koji vladaju Srbijom i dalje ponavljaju moramo surađivati sa Hagom i moramo ući u eu i po cenu novih ucena ? Dosta je više narod na ulice smena izdajnika i Dveri Srpske na čelo Srbije.Hitno ući u vojni savez sa Rusijom jel Srbija nestaje iz minute u minutu. Vojnom akcijom počistiti šiftare sa našeg Kosova kako su Hrvati genocidom očistili Srbe Krajine i za to su nagrađeni baš kao i šiftari.

 7. Citajuci ovaj tekst, osetih se kao idiot. Decenijama traje ova agonija zvana Kosovo, a ovo je predvideo moj sad vec pokojni deda,bivsi Golootocanin, rekavsi u jednoj recenici:
  Gazda dao, gazda i uzeo.
  Posledice komunizma su dugorocne, kolektivnu svest je zamenila individualna, tako da pojedinac egzistira u svom jadnom zivotu i nezna za bolje osim da bezi, ali nikako i da se bori. Jer, materijalizam je opasna bolest i tesko se leci.Otpor je moguc kada imas ispred sebe protivnika a ne avione bombardere i atomsko naoruzanje. Zao mi je nas patriota koji se tesimo recima da je Kosovo srpsko, odavno nije samo smo bili u iluziji da jeste jer da je tako zasto bi trosili bombe na nas i zasto bi raseljavali i ubijali preostalo srpsko stanovnistvo.Cilj ove agonije je da ekonomski orobe ostatak Srbije i da imaju motiv za ucene,kao i da nas amputiraju od Rusije zauvek. Najgluplji potez, koji nasa Vlada moze da uradi je da potpise dekret. Da sam ja na njihovom mestu rizikovala bih zivot i ucinila bih politicki zaokret ka evroaziskoj koaliciji i Rusima i zauzela gard naspram EU pa makar i doslo do gradjanskog rata, jer i ovako nas istrebljuju samo bez metka.

 8. Dačić najveći srpski izdajnik petokolonaš

  Dačić Ivica je srpski izdajnik puno veći i od Borisa Tadića. Kad se Tadić izvinjavao svima mali Dača se hvalio kako on to nikada nebi ali eto sad besramno priznaje ratnog zločinca Tačija kao premijera nepriznate države Kosovo. I ne samo to mali Dačo udara srpskom žandarmerijom na Srbe da bi omogućio postavljanje granice u Srbiji i da bi silom otcepio naše Kosovo od naše Srbije. Dačo srami se da ti je šef Sloba živ besio bi te nasred Terazija sramoto jedna izdajnička. Narod mora izaći na ulice i pozvati Ruse u Srbiju a sve naše izdajnike na doživotne robije.

  • Василим

   Тачно је то за Дачија. А шта су Николић, Вучић, Палма, Вулин, … необавештени, ћуте!? … а о Динкићу да не трошим речи…

   Овај режим води земљу у дубоку кризу да не кажем нешто оштрије… привреда је ликвидирана, плате су на нивоу минималаца, ништа се не предузима, сем што се задужују, нуде инстант решења, проверено лоша…

   Устав је јасан, како рече ономад патријарх није важно да се не да Космет већ треба радити на повратку и краткорочно и дугорочно.

   Опет се фаворизује латиница, поштујте Устав Србије и почните од примене срБског писма у јавним установама школама, у електорнској коресподенцији, мобилним телефонима,….

   Догодине у царском Призрену!

  • Iz gornjeg teksta,ali i iz komentara se vidi ogorcenost na “hipnotisanost”srpskih vodja.
   Svi se “prave ludi”.
   SANU jeste otkacila Nikolica,ali i narod i Srbiju,ali i SEBE…”akademici”su gledali Nikolica u Akademiji kao uljeza,posmatrajte fotografije…
   Dacic je izjavio da “ce rascistiti sa nase strane”,ako bude problema…i dao Taciju mandat,”da rascisti sa druge”…
   Juce na Kipru kaze “nikada nismo blize EU”???
   Smeje nam se u lice,prosto je neverovatno.Umesto da podnese ostavku jer je nesposoban.A TAKAV IM TREBA.
   On misli da je narod lud?
   Ali,narod ce poludeti,jer ovo nije nista drugo,no izludjivanje naroda.
   Danas slovenac Pahor kaze da ce dati saglasnost Hrvatskoj za ulazak u EU.Naravno,bratske,katolicke zemlje.
   Pa samo zamislite,kada ce Srbiji dati taj potpis,NIKADA!
   A Hrvatska,NIKADA,moracemo povuci tuzbu,i sami sebe proterati iz sopstvene koze da im udovoljimo.
   NIKADA NAM NECE DATI POTPIS!!!
   Dotle,godinama dotle,sto Dacic naziva da smo blizu EU,ce mo dobiti POHVALE,pa DATUME…Bicemo ponizen, moralno i mentalno,IZLUDJENI…i taman pomislimo evo Brisel se slazE,a onda pocinje 27 demalja da se izivljava,POJEDINACNO.
   Moracemo ljubiti ruku,kardinalu Bozanicu i Josipovicu,koji vodi politiku Ante Starcevica ,Ante Pavelica i Franje Tudjmana,…monstrum hrvatske drzavne politike,sa decijim licem?!l
   Pa mi imamo slave,obicaje,crkvu,ljubav sa Rusijom.Pa neka nam nista ne pomognu,mi smo sa njima.
   RUSIJA NAS BAR NE MALTRETIRA.
   Pa ako sa EU imamo najvecu trgovinsku razmenu,sada,a nismo clanovi,zasto moramo biti clanovi,ogradjujuci se zidovima sa sopstvenim narodom,u Bosni i na Kosovu?
   Zasto sa Hrvatskom opet zajedno.
   Nikolicu,recite im…,ne mozemo u drustvo gde tako strastveno podrzavate naseg najveceg neprijatelja.
   Hrvatska unosi u Evropu,krvavu sahovnicu,a sa njome je porazena 1944.g.?!
   Plan je da nas zavlace i ponizavaju,uniste,I NIKADA NE PRIME.Oni mozda hoce Dacica,ali nece Srbiju.
   PRIMICE BOSNU PREKO NOCI,SVE SA VEHABIJAMA,oteti nam u Republiku Srpsku…Mi treba da trazimo (a sve manje Nikolic spominje da i Srbija ima uslove,a govorio je…?),da jednovremeno udjemo u EU sa RS,sa ili bez Bosne,da sve zemlje EU prethodno kazu sta od nas POJEDINACNO traze…a ne da se Brisel pravi lud,kada nam da “zeleno svetlo”a tamo neka Holandija,kaze ne?!
   Ili se Nemci sete nekog nemackog sela u Vojvodini?
   NIKADA NE MOZEMO ISPUNITI TOLIKE USLOVE!
   Nikolic mora saopstiti,da li oni nama prete ako ne udjemo.Ako nam prete,???,ZASTO BI SMO USLI,a ako nam ne prete,odmah im se zahvaliti i prekinuti razgovore.
   Nikolicu,recite im da ne mozemo ispuniti uslove (Dacic kaze da mozemo?),recite da je NEMOGUCE ISPUNITI 28 uslova,Brisel plus 27 zemalja,od kojih vecina NEPRIJATELJSKIH.
   Neka Dacic kaze da li ce nam Hrvatska dati potpis…nemojte nas drzati za idiote.
   NEKO OD SRPSKIH VLADARA,NESTO MORA PREDUZETI.
   Ovako nece moci dugo.

 9. Lepo ste primetili Rezoluciju 1244 ne pominju čak ni Nikolić ni Vučić.Neki mlad čovek jutros na televiziji reče.Jedini cilj amerike na balkanu je NEZAVISNO KOSOVO.Amerika je dala saglasnost da se formira ova vlada.Vrlo mlad čiovek to reče.Pametnom više nego dosta.

 10. Kaže neki integrisani prelaz.I ja onako ovlaš kažem.Pa dobro i to.Put rampa i nto je to.Ali kad MOZAK UPOTREBIM on me pita,Šta će tolike saobraćajne trake.Pa toliko nema ni prema zemljama EU.E tu ja stanem i nemožem dalje.

 11. РАДОСЛАВ

  С М ОНЕ траке се праве за патриоте које буду кренуле у ослобођење КОСМЕТА И СТАРЕ СРБИЈЕ. Сутра у ПЕТ УВЕЧЕ знаће се колико је Срба спремно да ослободи наше РОДИЛИШТЕ И СВЕТИЛИШТЕ
  од оних што су владали и ових СКУПЉЕНИХ немојмо очекивати СЛОБОДУ
  Америка није крива за издајство које чине одрођени СРБИ.

 12. Evo jednog odlicnog istorijskog sajta na koji sam naleteo slucajno i odusevio se
  https://sites.google.com/site/djordjebojanicistorija/

 13. Istorija Srba (na Balkanu)je jos od XIV (a i pre) prepuna trenutaka
  i postavljanja pitanja iz naslova. Dok su nam pretili spolja, jasni
  neprijatelji, nalazili smo snagu da se borimo i da je samo da-biti
  bio nas odgovor. Srpski feniks je pokazao da to nije legenda.
  Koliko juce, inaugurisali (posle “sherpolupa”i ovacija) smo “nase”, koji su nas doveli do 12.12.2012, i trenutka kada se pitamo, da nije i “12 i 5” – biti, ne biti.
  Poverovali smo, pre nekoliko meseci, da smo izabrali “coveka iz
  naroda”, Srbina, casnog i zakletog Ustavu i Bogu, da ce biti
  Predsednik Srbije (jasno omedjene Ustavom) i da ce, uz Skupstinu,
  nadgledati Vladu. Poverovali smo da ce Skupstina doneti strategije
  i zadatke Vladi, da radi u interesu naroda Srbije.
  Nije nikakva mudrost da je donosenje skupstinske odluke o spoljnoj
  politici, prvi korak, bez koga se ne moze doneti strategija privrednog razvoja (bez koga nema zivota) a potom ostalog, redom.
  Umesto tog reda, Vlada se “upregla” (podjarmljuci sve nas i gazeci
  demokratiju) da dobije “sveti datum”, za koji znamo (opet nije
  mudrost) da ni “davaocima” nije ni “sveti” niti obavezujuci.
  Iz te “nase” sramne “kukumavke”, cinovici “stolnog” Brisla, izvukli su jos jedan podli zahtev za (korak, po korak) priznanje
  “NDK”, tvorevine koju cak ni ta, nemerodavna “zajednica, nije
  priznala (jer je 5 drzava protiv).
  Iako drzava Srbija ima vise (nego dovoljno)razloga da odbije svaki
  razgovor sa EZ (uz njih “NDK”) cak i obavezu, koja proistice iz
  clanstva u UN i Ustava, “nasi” nas dovode nepotreban sukob, stanje
  razmatranja nove “revolucije” i pitanja-“biti ili ne biti”.
  Umesto da vreme radi za nas, nama “nasi” dovode “sekiru nad glavu”
  Nekoliko vekova porobljeni nismo govorili da je sloboda izgubljena
  ni kasnije, da su Kosovo i Metohija, Juzna Srbija izgubljeni u ratu, pa …
  Medjutim, ustanimo ili bar dignimo glavu da jasno kazemo-“Kosovo
  i Metohija su Srbija”. Na drugo neammo pravo, ni pred sobom, ni
  nad grobovima pokojnika, a jos manje decom i buducnoscu.
  Ne dozvolimo banalizaciju, kad je u pitanju opstanak. Borba za
  opstanak je borba za zivot. Nema dileme. Bog nam je ostavio taj
  zadatak a nauka potkrepila, pa politici ne dozvolimo negiranje.
  Zasto je borba za nase Kosovo i Metohiju pitanje zivota i opstanka
  mogu da obrazlazem stranicama teksta. Ne znam nijedan razlog protiv.
  Takodje, verujem da nam u borbi, nema mesta mrznji (protiv iskoriscenih).
  Iz stava o KiM, (meni) jasno prizlazi stav, da pregovore sa EZ
  treba zamrznuti, dok Srbiji jasno ne kazu da je nas zahtev za
  povratak KiM pod suverenitet Srbije legalan i da se prepusta
  narodu Srbije da uredi upravljanje na principima demokratije,
  pravnih normi i Ustava.
  U medjuvremenu, EZ treba da objasni pomucenu ideju, neostvarene
  ciljeve i neuspeh organizacije, kao manji nedostatak od dostignuca
  (ako ih ima) i koristi za sve clanice zajednice. Takodje, EZ mora
  da jasno iskaze svoj odnos sa NATO i uslovljavanje clanstva u
  EZ. clanstvom u NATO.
  [Vlade Srbije inace, bez uvida javnosti, jos od 2002 rade na
  priblizavanju, ka punom clanstvu. Tako, 2009 Srbija je podnela
  zahtev (prihvacen) da, od clanstva u Partnerstvu za mir, udje
  u visi nivo-pojedinacnog (“Individual memebership…”) i nivoa
  ambasada (?!)]
  Srboljub Savic

 14. Nacisti i fašisti štite svoju miljenicu NDH

  Opet šamarčina posred obraza Nikoliću, Dačići, Jeremiću i ostalima stigla iz eu opominju ih da ne smeju govoriti da Srebrenica nije genocid kad po eu jeste. Isto tako zabranju da se pominje Hrvate i 350 000 proteranih Srba u akciji genocida i etničkog čišćenja Krajine. Kažu to je zabranjeno jer Hrvatska ulazi u eu bez i najmanje mrlje na licu čak niti Jasenovac, Jastrebarsko, Stara Gradiška, Danica nisu postojale. Jedino Srbi i Srbija su genocidni i za njih nesme biti mesta u Vatikansko – katoličkoj eu.

 15. Sve slavne pobede nasih predaka,sve patnje i muke naseg srpskog naroda danasnnji lpoliticari su izdali prihvatanjem sramnih uslova nametnutih od strane pokvarene dame EU.Sadasnja vlast je nastavila putem stare vlasti da obmanjuje gradjane Srbije kako oni ne trpe ucene,te niko ih ne ucenjuje da udju u EU.e,pa nije tako ucena stize za ucenom,sta nam znaci datum pregovora,kada znamo da Evropa zavrsava svoj posao a to ucvrscuje vlast siptarske drzave.Nasi politicari potcenjuju gradjane Srbije raznim lazima,kao sto je ;’prvi put posle NATO bombarovanja srpska policija se vraca na Kosovo.Ja vam tvrdim da njeno prisustvo bice samo u carinskoj kucici metar dva u Srbiji sa ove ili one strane granice.Vlast nikako da shvati da Evropa laze jedno kaze a drugo radi na stetu srpskog naroda.

 16. Ne mogu da verujem da je i ova vlast slepa do ociju. Ili nemaju bas nikakve smelosti da urade ono sto narod hoce. Znam da smo okupirana zemlja spolja i iznutra od stranih agenata i placenika. Cudi me cemu kurcenje ovog tria na celu drzave. Ne zelimu jebenu fasisticku EU hocemo nas Kosmet. Krijete se iza nekog Miskovica ko da je on jedini problem u ovoj zemlji.Ako vam je zapad utero toliki strah u kosti, znam da nije lako.Budite ljudi ne dajte da nam se Srbija raspada idite u Rusiju trazite pomoc,to narod hoce od vas . Ne kurcite se znamo koliko ste trenutno jaki dok vam se i tomalo mozga nije pomutilo.Ne davajte vise nikakve izjave, delujete poput zombija.Znamo una;pred za sve sta cete nam servirati. Sjetite se sto ste narodu obecali,otisli ste dalako stranputicom. Sjetite se da imate i nekog svojega,dali vam padne kad na pamet da ce vas stici Bozija kazna.

 17. U čije ime ova bednica govori ?

  Danica Drašković priznajmo da smo agresori i zločinci koji su ubijali i silovali.

 18. Ово доле написано, никог не вређа, није вулгарно, не распирује верску или националну мржњу, већ је лично виђење а уједно и један од предлога за решење српске државотворне кризе.
  Наравно ниједан електронски медиј овако нешто не објављује а волео бих знати, зашто?

  Мислим да се ми Срби самозаваравамо. Силом отето једино се силом може повратити, а ваљда смо у томе сагласни, или? Сад се поставља питање – како то постићи? “Џемперу” који је почео да се пара треба завезати чвор, како би се зауставио процес парања. Како? Потребно је “узгајити” млађе официре довољно родољубиве да изврше војни удар, затим да се “устоличи”
  просвећен диктатор и да такво стање довољно траје док се не уведемо у ред. Увести обавезно служење војног рока, како за мушкарце тако и за жене. У стручне школе увести предмет: руковање најсавременијим војним срествима.
  Поранити и омркнути у раду, како би материјално и морално узрасли до нивоа на коме можемо разешити “Гордијев чвор”. Ко овакво решење сатанизује, нека понуди боље и ефикасније решење. Нека ми безалтернативци, мондијалисти и остали одговоре: дали је неко досад задобио државу; “на душеку све дуван пушећи”. Сигуран сам да има довољно родољубаца – како у Србији тако и у расејању – да ово подупру, морално и материјално.

 19. Biti lil ne biti? Ostavimo Sekspira Englezima. Mi bismo trebali raditi na tome da budemo, u svakom smislu. Prvo, u fizickom, da ne bi ostala samo nebeska Srbija. Srbi su kroz vekove preziveli samo zato sto se nisu busali u junacke grudi sve vreme. To sto su nas svi izdali, nije prvi put. Ne treba donositi odluke o opstanku naroda bezglavo braneci granicu, kao da nije tu vec 13 godina. I bio je rat. I nije nas pobedio Taci, nego NATO. Mi bismo trebali da se polako izvlacimo iz evropskog zagrljaja i prekinemo zaduzivanja. To je prioritet. Treba glasno reci da mi sa nezavisnim Kosovom, kao okupiranom teritorijom ne mozemo da gradimo odnose, a EU i USA neka rade ono sto misle da kao okupatori treba da rade. Nece biti kasno da se to kaze, bilo kada. Ako treba, objasnicemo im da su sve druge dogovore pravili sa marionetskim vlastima. Od Kumanovskog sporazuma do ovih danasnjih. Nisam sigurna da Srbija danas moze da digne svoju umornu glavu. Mislim da i svi vi znate da je tako. Obezglavljeni smo, jer vec dugo nama vladaju strane marionete, koje su nam bas sele za vrat

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *