ЦИЉ ЕУ НЕЗАВИСНО КОСОВО

Демократска странка Србије оценила је данас да званични Брисел никада није интересовао пут Србије у ЕУ, већ да је искористила њену жељу ка евроинтеграцијама за стварање независног Косова.

ДСС је поручила и да је дошао тренутак да се „истини погледа у очи“ и пронађе алтернативна стратегија политичке неутралности, јер је то „питање опстанка Србије“.

Портпарол ДСС Петар Петковић изјавио је данас на редовној конференцији за медије да су „пале све маске“ када је у питању однос ЕУ према Србији која је, како је рекао, обмањивала Србију причом о два пута – „и Косово, и ЕУ“.

„Једини однос ЕУ према Србији сводио се искључиво на директно уцењивање Србије како би корак по корак ишла ка изградњи независног Косова. ЕУ је смишљено обмањивала Србију, а прича о два пута била је маска која је сада пала. ЕУ је тражила и да Србија учествује у стварању независног Косова, јер једино ако Србија призна лажну државу Косово, оно у потпуности може да заокружи своју независност“, казао је Петковић.

Он је подсетио да је ДСС од 2008. упозоравала да ЕУ не интересује пут Србије ка ЕУ, већ како да је искористи у стварању независног Косова.

Петковић је оценио да ЕУ Србију никада није гледала као партнера и пријатеља, због чега је поручио да се ДСС најодлучније супротставља наставку европских интеграција.

„Пут европских интеграција Србију води директно у пропаст чији је крајњи домет независно Косово. Потребно је да погледамо истини у очи и да смирено одредимо шта је прави интерес грађана Србије и земље. Пут и алтернативна политичка страгегија којим ће се Србија даље развијати и сачувати своје националне и државне интересе је политичка неутралност“, рекао је Петковић.

Он је нагласио да идеја политичке неутралности, за коју је подсетио да је ДСС промовисала, није страначко питање, већ питање опстанка Србије.

Петковић је истакао да се лош однос ЕУ према Србији види и у изјавама званичника из Брисела и позвао представнике власти у Србији да ЕУ јасно ставе до знања да европски званичници престану са таквим обраћањем, јер оне „представљају директно ругање грађанима Србије и држави“.

Извор: http://dss.rs

7 коментара

 1. небитан

  na zalost, izgleda da je to jedan od ‘najjasnijih’ ciljeva, tog ‘broda’. kome nije (jos) jasno kuda ‘plovi’ ?! A i taj “jasan cilj” jeste, zapravo – busenje rupe na dnu same ‘ladje’ ?! Aferim !

  • Pravljenje drzave Albanije od strane Austro-Ugarske i podrska iz Vatikana i iz Britanije dovoljno govori(ili bi barem trebala dovoljno govoriti)o odnosu katolicanstva prema Pravoslavlju!Ta nazovi drzava u momentu postojanja(Albanija)nije imala svoju granicu,vojsku,policiju,zdravstvo,postu,skolstvo,ni jedan od atributa drzavnosti,da bi danas nastavili sa politikom postavljanja kajle u Pravoslavni tocak!Ni jedan drugi razlog ne postoji do da se Pravoslavlje zaokruzi da ne bi moglo reagovati u datoj situaciji!Zapadnjaci su zaratili sa Muslimanima na svim stranama sveta,a prave se prijatelji siptarima na stetu Srba!Tako se ponasati mogu samo lacmani,i retko ko drugi!

  • На жалост, изгледа да ДСС не подржава ни један протест ове недеље. Зашто?? Зашто не могу да се удруже све опозиционе патриотске странке и покрети, јер их је веома мало остало и само удружени могу да опстану и учине нешто!!

 2. Najnovija vest iz Brisela,u 22 sata,za ne spavanje…”EU za davanje datuma Srbiji u junu,UZ ODRICANJE OD SEVERA KOSOVA”?
  Znate,Dacic je na Kipru ,pre neki dan rekao “Srbija nikad bliza EU”!
  Nema vise zezanja,nema kupovine politickih poena…nema zamajavanja i izludjivanja naroda…ili radite EFIKASNO za Srbiju,ili se EFIKASNO sklonite.

 3. Sve je to u redu, ali problem je u tome što DSS kao stranka nema kapacitet da ovaj većinski stav prezentuje na način da dobije iole više glasova na izborima od 7-8 posto. Toj stranci je jednostavno potrebno više akcije, modernizacija, stalni angažman na popularisanju ovih ideja. Ova staromodni vid komunikacije sa stanovništvom, preko konferencija za štampu koje niko ne prenosi, dopire do oko 0,01 posto stanovništva.
  Zar ne bi mogle da padnu makar jedne demonstracije u centru grada sa ovim zahtevima?

 4. НИЈЕ НОВО САЗНАЊЕ ШТА ХОЋЕ ЕУ. ПИТАЊЕ ЗА НАС ЈЕ, ШТА ХОЂЕМО И ШТА МОЖЕМО МИ. АКО НИСМО УСТАЊУ ДА ЗАДРЖИМО КОСОВО ОНДА ТРЕБА СПАСИТИ СРПСКИ ЖИВАЉ. ТРАЖИТИ БЕЗУСЛОВНУ ЗАШТИТУ НАШИХ СВЕТИЊА, И ПРОБЛЕМ ОСТАВИТИ НА СТРАНУ ДОК СЕ НЕ ОХЛАДЕ ГЛАВЕ.ПОСЛЕ СЕ НЕМИНОВНО ВРАТИТИ НА СВОЈУ ТЕРИТОРИЈУ. ЉУДЕ СА КОСОВА НАСЕЛИТИ У НАША НАПУШТЕНА СЕЛА И ОМОГУЋИТИ ИМ НОРМАЛНУ ЕГЗИСТЕНЦИЈУ… ЕУ НЕКА ЧЕКА ДА ЗЕМЉА ОЈАЧА ПА ТЕК ОНДА ДА БУДЕМО РАВНОПРАВНЕ ЧЛАНИЦЕ ТЕ ЗАЈЕДНИЦЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *