Успешно изведена показна вежба у Косовској Митровици

Показна вежба у организацији Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију успешно је одржана данас у северној Косовској Митровици, а учествовали су припадници цивилне заштите, ватрогасне јединице и хитне службе из четири општине на сверу Косова и Метохије.

Председник Кризног штаба за ванредне ситуације и председник Општине Крстимир Пантић честитао је учесницима на успешно завршеној вежби у којој су показали, како је навео, дисциплину и велико пожртвовање. Вежба је почела у подне, трајала је један сат, а тема је била пожар у солитеру на четвртом спрату и деловање свих екипа оспособљених за евакуацију и гашење пожара. Пантић је указао на важност постојања цивилне заштите истичући да ће њени припадници “увек бити ту да помогну у спашавању људи, материјалних и културних добара и животне средине од елементарних непогода, последица тероризма, ратних и других несрећа”.

“Цивилна заштита је формирана у складу са Женевском конвенцијом, која предвиђа њено функционисање чак и на територијама под окупацијом”, рекао је Пантић и појаснио да чланови цивилне заштите у одређеним околностима могу носити и лако наоружање за одржавање реда или за самоодбрану.

Пантић је истакао да ће “цивилна заштита бити на услузи свим грађанима без обзира на њихову верску и националну припадност”.
Посебну захвалност Пантић је упутио Канцеларији за КиМ и Влади Србије који су подржали и помогли одржавање показне вежбе.
“Спремни смо на поделу одговорности и тесну сарадњу са представницима међународне заједнице чије су снаге присутне на Косову и Метохији како би заједничким деловањем осигурали стабилност, трајан мир и слободу кретања коју Срби и остали неалбанци за сада немају”, рекао је Пантић.
Координатор Канцеларије за КиМ Злата Радовановић је захвалила свима који су учествовали у показној вежби. На вежби су били присутни челници локалних самоуправа из српских средина на КиМ и руководиоци радних колектива и институција које раде на тим просторима.

Извор текст: http://www.vesti-online.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *