ТРАЖИМО РЕВИЗИЈУ СВИХ ХАШКИХ ПРЕСУДА

У саопштењу под насловом „Правни злочин Хашког трибунала“, високе војне старешине наше земље поручују:
„За Клуб генерала и адмирала Србије, срамна пресуда Хашког трибунала да хрватске генерале и државни врх Туђманове Хрватске ослободи командне и сваке друге одговорности за злочине у операцији хрватске војске ‚Олуја‘ и протеривање преко 220 хиљада Срба из Крајине представља правно насиље, најтежу повреду међународног права и нови злочин против српског народа са опасним последицама по мир и безбедност у региону.
Уместо да суди на основу неоспорних доказа и предочених чињеница тај суд је још једном доказао да по сваку цену, против Србије и њених народа, покушава да напише политичку историју грађанских ратова на простору Балкана (…) Својим укупним радом Хашки трибунал се легитимисао као политичко оружје против српског народа и изгубио сваки кредибилитет као правосудна установа. И не само то. Хашки трибунал је својим радом довео у питање и кредибилитет свог творца – Савет безбедности Уједињених нација који је једини одговоран за рад Хашког трибунала.
По оцени Клуба генерала и адмирала Србије то су ваљани и довољни разлози да надлежним државним органима предложимо:

1. Да се од Савета безбедности Уједињених нација као оснивача затражи ревизија свих пресуда Хашког трибунала и размотре последице тих одлука по мир, поверење и безбедност у региону и свету;
2. Да се да пуна подршка одлуци председавајућег Генералном скупштином УН Вуку Јеремићу да се о раду и последицама пресуда Хашког трибунала расправља у пленуму Генералне скупштине на највишем међународном нивоу.
3. Да Влада Србије формира оперативни тим за сву правну и другу помоћ за одбрану оптужених Срба у Хагу и заштиту њихових људских права.
4. Да се на највишем државном нивоу размотре одлуке и последице ослобађања хрватских генерала по мир, поверење и добросуседске односе и предузму ефикасне мере за заштиту националних и државних интереса Србије у међународним организацијама, у дипломатском, економском, културном и спортском домену.“

11 коментара

 1. ništa od toga. najbolje da vojno napadnete OUN

 2. Kredibilitet nikad nije ni imao a sa ovom presudom definitivno potvrdio. To uopšte ne abolira hrvate od odgovornosti za učinjeni genocid. U srednjem veku je i Inkvizicija donosila pravosnažne presude koje se danas, licemerna, medjunarodna zajednica stidi i, tobože, distancira.

 3. Dobro klub generala, ali čemu klub admirala. Od kada to Srbija ima more. Da nije žalosno bilo bi smiješno. Da klub admirala?!

 4. Reagovanje VISOKIH VOJNIH STARJESINA je izuzetno pozitivna. Ne vjerujem da ce imati odjeka izvan granica SRBIJE. To bi moglo da pomogne da politicki VRH SRBIJE ,shvati, da ignoriranje vlastitog naroda, kukavicki i podanicki odnos prema Briselu i Wasingtonu , a time i prema Hagu, je neprihvatljiv za VOJNE STARJESINE. To se vidi po tome sto oni traze reakciju politickog vrha SRBIJE. Poprilicno sramotno za politicki vrh. ” hajde, probudite se!!!!!!!!” Posto je VOJSKA po definiciji ORGANIZACIJA SILE, samo SILA (strah) moze na nesto natjerati “M O Z G O V E ” kao sto su Ivica Dacic i Tomislav Nikolic!!!!!!!!!!!

 5. РАДОСЛАВ

  Господо високе старешине (КАСНО СТЕ СЕ СИТИЛИ) што рече глумац у
  Малом Мисту.Политика српска је изгубила ВОЈНО-ПОЛИТИЧКИ РАТ тада
  нисте реаговали као војна сила већ сте САЛУТИРАЛИ онима који су вас понизили.Има часних патриота али они су скрајнути,јер власт
  зна осећај Срба према СВОЈОЈ ВОСЦИ. Није добро да се војска меша
  у политику али у кризи коју преживљавамо све могуће и добар потез
  и најгори.Знам да памтите преварене ВОЈВОДЕ првог рата који нису
  битке добили за сварање оне велике СХС државе.Знам да знате и да
  је Броз преварио српске борце када није створио аутономије одакле
  је имао навише својих бораца. Преварени сте и Кумановским споразумом 1999 год.И на Крају Политика је преварила српски народ
  на целом свом простору господо високи официри.

 6. Ako nista drugo barem imamo dobre izreke za svaku situaciju “Kasno Marko na Kosovo stize”!!

 7. Како то гордо звучи!….Како то грозно звучи!?
  Што питате?… ШТА… !!!
  Лише “ВЛАДА”.
  У Србији се све “случајно” догађа, а нарочито “реакције” и “коментари”… рече Гебелс Хитлеру и В.Кларк БИЉАЉИ Клинтону !!!!
  И Ви нам испричасте надахнуте “ПАТРИЈОТШТИНЕ”, још Вам само АЛЕ ХВАЛЕ ил’ слика СА НАСЛОВА ПЕЧАТА уз анекс “легионара” АНТА КЕША у потпису аутора текстова.
  Једини “искрени” коментар нађосмо у шкрабанију “хрваћанца”, или промотера хрваћанске ствари у земљи СРПСКОЈ, који би да Срби ОПЕТ зарате са “њима” (аустро-угарски, нацистички или НАТО … само да је пакт) да би “ОНИ” ПОБЕДИЛИ и кад ИЗГУБЕ!
  Шта му би да помене ОУН? Никако ТО није хтео, а нарочито СМЕО да стави у контекст ОВИХ СМУШЕНИХ и ШАРЛАТАНСКИХ коментара …
  Али…
  Излетело дело на видело ! У том ЗЕЦУ лежи ГРМ !
  ГЕНЕРАЛНА СКУПШТИНА УН треба у априли … да РАСПРАВИ иритантну тему “ПРАВА и ПРАВДОВАЊА” у ХАШКОМ ТРАБУЊАЛУ !!!!!
  Шта раде србофобични “пит-бул чувари” ХАШКОГ ТРАБУЊАЛА ????
  Било каква РЕАКЦИЈА на ОВАЈ догађај, а поготово озбиљан РАД СРПСКОГ ЕСТАБЛИШМЕНТА И СТРАТЕГИЈСКОГ НАСТУПАЊА ИНСТИТУЦИЈА И ИНСТИТУЦИОНАЛНИХ САДРЖАЈА на задату тему је ФАТАЛНО И ФРАПАНТНО ЗАБРИЊАВАЈУЋА и наравски ЗАБРАЊЕНА.
  Сваки покушај:
  – ОМАЛОВАЖИТИ, огласити га узалудним и шарлатанским, НЕ ДАЈ БОЖЕ зуцнути ,а камоли признати и српској јавности дојавити да има иоле РЕСПЕКТ или ОДЈЕК у СВЕТУ. Интересантна је “ЈЕКА” и ЈАЧИНА РИДАЈУЋЕГ “ЛЕЛЕКА” у хрваћанским и американским званичним ГОВОРАНЦИЈАМА…И не само У ЊИХ !!!
  – ЗАМЕНАМА ТЕЗА и ТЕЗИРАЊИМА и ТЕЗГАРЕЊИМА бесконачно, без ограда и било каквих ограничења и граница ВРЕЂАТИ, ПОНИДАШТАВАТИ, ОМАЛОВАЖАВАТИ итд. СВЕ ,а посебно ВОЈНЕ и ЦРКВЕНЕ СТРУКТУРЕ уз посебну ПАЖЊУ на ИСТОРИЈОГРАФИЈУ и могуће ПРАВНЕ КОНСЕКВЕНЦЕ ИСТАКНУТИХ КАДРОВА чији се радови ПОШТУЈУ и ПРАТЕ у Свету !
  Толико су ЗАБРИНУТЕ ОВЕ “србендичице” да се од свих СРПСКИХ “дела”, нацитираше “глумца у МАЛОМ МИСТУ”. Избеже оно “нашем” да се не би ОДАО… Бар му је успело да буде СМЕХОТРЕСАН!!!
  ГРОТЕСКТНОСТ марионет-потрчковића хрваћанског подријетла или промотерства ЖУТОКЉУНИХ КОНДОРА, је да су се УСУДИЛИ да “оцењују и процењују” МЕНТАЛНОСТ, показујући запањујућу СЕНИЛНОСТ да не кажем бизарну СКЛЕРОТИЧНОСТ, У “ПРОЦЕНИ” политичког врха!
  Дубокожалећа бивша гарнитура ЖУТАЋА, која је народ оставила и без ГАЋА, ЗАМЕНОМ ТЕЗА је постала ХЕРОЈСКА ЛЕШИНА која је “пружала” и “поклањала” АМА БАШ СВЕ НЕМОГУЋЕ ОТПОРЕ и “Briselu i Wasingtonu , a time i prema Hagu”…???
  Овако нешто, уз помен Тита и Војвода и Кумановског споразума,а прескочили РЕЗОЛУЦИЈУ ОУН, може да “ОСМИСЛИ” још САМО крволок Јово КапичиЋ и ген. Васиљевић, В.Кадијевић и ЗАОСТАЛЕ кретенчине које нису НИКАД НИШТА САЧУВАЛИ, али су зато КРВАВИ и одговорни у СРБИЈИ и бившој СФРЈ,која би сада требала да има преко 36 МИЛИОНА СТАНОВНИКА.
  Е, због те СФРЈ и ГЕНОЦИДА у ЊОЈ, на чијим принципима ПОЧИВА ЕУ, је СРБИЈА КРИВАЦ, а “легионар”(ФРАНЦУСКИ плаћени обучени убица)је “недужан”, као и “француске собарице” што су “невине”…..
  Сетите се афере “Опера”… и ту су ЛЕГИОНАРИ звезде.
  Онај је био СВЕДОК код Марића на телевизији… ИТД…
  БОЈНИ ВРХ СЕ ОТРЕЗНИО! ВОЈНИ СЕ ПОДМЛАЂУЈЕ! ЗАДАТЦИ СУ ПОДЕЉЕНИ! ДА НИЈЕ БИЛО ТРУЛЕЖИ, НЕ БИ БИЛО НИ ПРОЧИШЋЕЊА! ОМЛАДИНА ВАС ЈАКО ПОШТУЈЕ И ЦЕНИ! ОТЕРАЛИ СТЕ ПОШАСТ СА ВРХА! ИМА ЈОШ, АЛИ НАПРЕД!
  ЖИВЕЛА СРБИЈА ! ЗДРАВА И ЖИВА !
  Србије ће бити! Срби су ЛИДЕРИ !!!

 8. Ovo je nezapamceno u istoriji pravosudja,da su ljudi[Srbi] osudjeni maksimalnim kaznama,koji nisu naradjivali da se neko ubija i koji nikoga nisu ubili.U Nirbergu su nacisti dobijali izmedju 10 i 15 godina,koji su ubili na milione neduznih gradjana,a Srbi[pretezno svi!] dobijaju dozivotne robije i po 40 godina robije[kao recimo general Krstic],Dusko Tadic je dobio 20 godina,a nikoga nije ubio,Sheshelj robija vec 10 godina,a priveden je samo zbog verbalnog delikta[posle su mu natovarili sve i svasta].Zoran Djindjic: „Vodite Sheshelja i ne vracajte ga”…a cilj podizanja optuznice protiv njega bioje da bude uklonjen iz politickog zivota u Srbiji,a da njegova stranka – SRS, bude unistena.Hitlerovi generali Hes, Gering i ostalima je omogućavano da se brane kako zele i da ih zastupa koga odaberu,a Seshelja i druge su u tome sprecavali.Ova sudjenja imaju samo cilj,da spere zlocine NATO pakta,koje je pocinio u Jugoslaviji.Jugoslovenska vlada,to jest DOS je pristala da proda svoga politickog protivnika Milosevica u “zamenu” za milijarde dolara pomoci,koje nikada nije dobila.Nije slucajnost da je prvi dan Slobodana Milosevica u zatvorskoj celiji u Hagu bio isti dan i za medjunarodne donatore,koji su se zalagali za milijarde dolara pomoci Srbiji,koje nikada nije dobila[nesto malo…]….Najveci genocid u Evropi posle WOII,akcija “Oluja” po tribunalu nije zlocin,a u dugogodisnjem ratovanju na Balkanu,Srbe niko nije ubio,nego su sami sebe poubijali,ili umrli od gripa,a Nato bombardovanje je humanitarna intervencija i bombardovanja vise nisu zlocini.Remzi Klark je nazvao kidnapovanje Milosevica ogromna tragedija za Jugoslaviju[zato sada i ispastamo zbog DOS/a] i vladavinu zakona.Danas imamo americke baze,koje dominiraju u ovom regionu:Hrvatskoj,Bosni,Albaniji,Madjarskoj,Makedoniji i na Kosovu i Metohiji,tamo gde ih nije bilo prije raspada Jugoslavije.Zlocin Milosevica je bio to,sto se odupirao kolonizaciji na ovim prostorima….Eh da mi daju samo 5 minuta reci u UN ,zatvorili bi sud istog momenta i vecinu Srba pustili na slobodu,jer ne bi imali opravdanje za svoju prljavu rabotu.Nadam se da ce Vuku Jeremicu to uspeti na proljece u UN.

 9. Samo da dodam jos ovo…..Pravni osnov za uspostavljanje akata tribunala se mogu osporiti,jer je rezolucija Saveta bezbednosti u suprotnosti sa Poveljom UN.Osnivanje ovog Tribunala je pravno problematicno,odnosno u suprotnosti sa vazecim pravilima medjunarodnog prava,a pre svega povelje UN na kekoliko osnova…Savet bezbednosti UN/a je izvrsni organ zaduzen za brigu o miru i bezbednosti u svetu i kao takav ne moze da uspostavi sudske organe.UN imaju pravo da osnoju svoje pomocne organe(chlan 29 Povelje predvidja:”Savet bezbednosti moze da osniva pomocne organe koje smatra neophodnim za obavljanje svojih funkcija”),ali sam NEMA PRAVO da vrsi bilo kakve sudske funkcije i ne moze preneti svoje podruznice na nekog drugog,to jeste dati pravna ovlastenja nekom drugom(to stoji u strogo propisanoj proceduri Saveta bezbednosti).Ovo tumacenje je takodje potvrdjeno i clanom 28.Poslovnik o radu Saveta bezbednosti je usvojen 24.juna1946 na osnovu clana 30 Povelje(koji jos uvijek,cak i posle 56 godina jos uvijek na snazi pod nazivom,”Privremeni Poslanik”).Ovim clanom Poslanika glasi:”Savet bezbednosti moze imenovati komisiju,odbor ili izvestioca za odredjeno vreme.”Medjunarodni krivicni sud za bivsu Jugoslaviju je samo sud za pocinjene zlocine na odredjenom prostoru,odnosno na teritoriji vise drzava formirane nakon njihovog odcepljenja od bivse Jugoslavije.Pored ovoga Tribunala,postoji jos sud samo za Ruandu[ah te male nemocne drzave].S druge strane,krivicna djela iste prirode su pocinjeni shirom sveta.To ne samo da je selektivna pravda i ne moze se smatrati istinska pravda,a selektivno uspostavljena pravda takodje krshi princip suverene jednakosti drzava proglasena u clanu 2,tacka 1 Povelje UN.Samo pravno validan nacin na koji moze da bude uspostavljen medjunarodni tribunal za ratne zlocine je jedino tribunal u Rimu/1998.Nazalost,ovaj Tribunal jos nije zazivio zbog nedovoljnog broja instrumenata ratifikacije.Clan 9 i stav 1 i 4 Medjunarodnog prava o gradjanskim i politickim pravima glasi:Clan 9:Svako ima pravo na slobodu i bezbednost licnosti.Niko ne sme biti izlozen proizvoljnom hapsenju ili pritvaranju.Niko ne moze da bude lisen slobode jedino u skladu koji je predvidjen zakonom.Posto su uhapsene i prebacene osobe na nezakonit nacin prebacene u Hag,oni imaju pravo na povracaj u prijasnje stanje,to jest slobodu i da tadasnje vodje DOS/a da izvedu pred sud.Ima toga jos…..Nisam pravnik,ali bi to pravnici puno bolje mogli ispricati na proljece u UN.

 10. РАДОСЛАВ

  Ја спомену часне ВОЈВОДЕ гос, Папа Рацо и ТВРДИМ: Да те часне
  Војводе послушане не би било ни Броза ни Јове ни Драже па ако
  желите ни ШЕШЕЉА. ПАПА ПОПАЈ РАЦО.

 11. НЕСЛАВНОМ-РАДУ
  ОВДЕ ЈЕ, “у поводу коментара текста”, “РЕЧ” О САОПШТЕЊУ О:
  – “Правни злочин хашког трибунала”…
  … кога ја, да “простите”, прозвах ХАШКОГ ТРАБУЊАЛА, са МОРОНОМ председавајућим , а Ви се сами утуристе, а ЗБОГ:
  …Броза, Јове … и Драже ???!!!???
  Да нисте “споменули” ВОЈВОДЕ, између осталог, било би ЧАСНИЈЕ!…
  И Шешељ је ВОЈВОДА , а Дража …ооооооо! …(-+)
  Реч коју НЕ “ВОЉИМ” је: “БОЉЕ” (… би било, да је било – мада нем’ никак’о решење…),јер је користе ШИПЦИ и наравно ЖУТА ОЛОШ, Ви не знате њено “знаћење”, али ТА БАГРА зна…
  НЕ…дозволити јој помен, ако нисте ЖУТИ или ШИПЦИ!
  Елем…
  Проста Вам душа за све,чувајте се инфаркта и “осталих слабости”, које сам “споменуо узгред”…
  Ви сте и “фрустрирани коментатор” !…
  Хвала Вам на НЕСВЕСНОМ КОМПЛИМЕНТУ!
  Јер:
  – “противник ПОПАЈУ” је БРАДАТА, Т…,НЕС…,ИЗНАД СВЕГА ЗЛОБНА, НЕВОЉЕНА И ИСКОМЛЕКСИРАНА “ИГРОКАЗНА” ФИГУРА у “СЛИКОКАЗУ! (…питаћу Вељка Булајића или оног… другог ЦРНОГ-ГОРЦА)…Могу и Тебе:…јел тако кажу у “Вашем мисту” и др.”српским” серијама ? …
  Антијугословен у “серијалима” – СМЕХОТРЕСНИМ !???!!!!!!!!!!!
  И никад “папа” – САМО ПАТРИЈАРХ !!!!
  СЛАВА МУ И МИЛОСТ !!!
  СРБИЈА ИДЕ НАПРЕД … ЖИВА И ЗДРАВА !!!!!
  МЛАДОСТ ЈЕ СНАГА !!!!! ВОЈСКА ЈЕ СИЛИНА И ЗАМАЈАЦ НАПРЕДКУ !!!!!
  КО НЕ ВЕРЕУЈЕ САЗНАЋЕ … НАЈ ГОРИ СУ : НЕВЕРНИЦИ !!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *