Протест у Косовској Митровици

Са протеста одржаног данас у Косовској Митровици окупљени грађани упутили поруке домаћој и светској јавности да „ је судбина грађана са севера Косова у њиховим рукама и да неће дозволити да им наметну албанске институције“.

„Међународна заједница добро зна да је судбина Косова и Метохије и севера Покрајине у нашим рукама и зато данас поручујемо да ми никада нећемо пристати да будемо део независног Косова имали подршку у томе или немали“, рекао је једини говорник на митингу, председник Општине Косовска Митровица Крстимир Пантић.

„Нећемо дозволити да од нас направе косоварима а од севера Покрајине још једну албанску државу, односно велику Албанију”, рекао је Пантић и додао да је разлог за данашње окупљање грађана северног Косова и Метохије и јучерашњи догађаји у насељу Брђани у северном делу Косовске Митровице.

„Албанци у том насељу у последњих десетак година покушавају да населе Албанце који никада нису живели ту, покушавајући да промене етничку структуру становништва и на тај начин изврше етничко чишћење Косовске Митровице јер то нису успели оружјем „, рекао је Пантић и додао да „нажалост у томе имају и подршку међународне заједнице „.

„Јутрос сам позвао представнике УНМИК-а да реагују и спрече дивљу градњу у насељу Брђани али су челници ове мисије напрасно нестали из Косовске Митровице , тобоже су узели годишњи одмор, а представници Кфора су од прошле године апсолутно стали на страну косовских Албанаца и не само да нам не омогућавају слободу кретања него пуцају на нашу браћу“, рекао је Пантић .

Он је додао да је ЕУЛЕКС пропала мисија која је дошла да Албанцима створи државу и помогне тамо где они нису успели. Пантић је позвао грађане да остану јединствени и да не дозволе да им наметну нешто што не желе.

Председник Оштине је истакао да „Влада Србије мора да спроведе Споразуме из Брисела али међународна заједница их обмањује да тај договор не значи успостављање границе између Косова и Србије већ као покушај илегалне трговине и кријумчарења робе са једне и друге стане административне линије“.

Извор: http://www.radiokim.net

2 коментара

  1. Nedajte se Braco, drzte se! Sa vama su svi Srbski ratnici, i zivi i mrtvi !

  2. Onaj njihov terorista sto ga zovu “zmija”mada bi mu vise odgovarao naziv “guster”,a sa kojim se Dacic sastaje,rece kako su pobedili Dacicevu policiju!Na osnovu ove njegove izjave svako iole zdravorazuman moze da zakljuci o kakvom se lazovu,prevarantu,manipulatoru radi!27 zemalja je svu svoju vojnu silu potrebnu za unistenje Srbije upotrebilo,a on navodi kako su oni,siptari,pobedili Srbe!Ta kukavica,gnjida,koja se krila iza nato-vskih skuta da kaze da je on pobedio Srbe,a razbezali su se komplet sva siptarija po okolnim drzavama,i naravno da im je i to bilo naredjeno da prikazu kao toboze njihov “egzodus”!Toliko im je bilo lose pod Srbima da su se nakotili sa 400 hiljada posle Drugog svetskog rata na danasnjih 1,4 milion!Ima Boga,kad tad ce ga osetiti!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *