ЛИСТРОСАУРУСИ, СТВОРЕЊА НАЛИК СВИЊАМА

Пише АЛЕКСАНДАР ЂАЈА

„Време свиња“ никада није ни престајало. Јер, и данас, иако се њима храни три четвртине човечанства, никада неће постати угрожена врста. За разлику од сурих орлова које не једе нико, али ће нестати за мање од сто година

Научници на Универзитету у Лидсу открили су да су пре 260 милиона година светом владали листросауруси, створења налик свињама. „Време свиња“, како су га назвали, трајало је чак милион година, у доба када су листросауруси били једна од ретких врста које су преживеле велику катаклизму и серију вулканских ерупција. „Можемо само да спекулишемо о томе како су листросауруси успели да преживе, док су сви остали нестали“, изјавио је професор Пол Вигнал, листу „Сан“… Шта ту има да се спекулише, питам се ја? „Време свиња“ никада није ни престајало. Јер, и данас, иако се њима храни три четвртине човечанства, никада неће постати угрожена врста. За разлику од сурих орлова које не једе нико, али ће нестати за мање од сто година.

ПОЗНАЈЕМ ТЕ ПО КОРАКУ Не знам да ли се ово зове дијалектика или пуко филозофирање, тек, невезано с тим, тројица судија Апелационог већа Хашког трибунала, који су (са изузећем супротног мишљења друге двојице) ослободили хрватске генерале Анта Готовину и Младена Маркача кривице за прогон српског становништва из Книнске крајине 1995. године – понеле су се као обичне, одвратне свиње! У поништавању првостепене пресуде којом је Готовина био осуђен на 24 године затвора, а Маркач на 18 година, предњачио је судија Теодор Мерон, који је практично наредио да се хрватски генерали ослободе. Иначе, Мерон је познат по томе што је, својевремено, укинуо казну од 45 година затвора бившем начелнику штаба хрватске војске у Мостару Тихомиру Блашкићу – али утростручио казну бившем официру и команданту ЈНА Веселину Шљиванчанину за наводне злочине почињене у Вуковару!… Да би ствар била још поганија, истога дана је аустралијски министар унутрашњих послова Џејсон Клер донео одлуку о изручењу Драгана Васиљковића, познатог као капетан Драган, Хрватској, која га терети за ратне злочине на територији Српске Крајине током рата на просторима бивше СФРЈ. Што значи да је Хашки трибунал пре недељу дана поново убио преко 2.000 Срба и још једном (заувек) протерао 300.000 Срба из својих домова са подручја Српске Крајине! Стога, ако после овога неко у Србији и данас каже да је Хашки трибунал непристрасна судска, а не извршна политичка институција САД-а, НАТО-а и ЕУ, требало би га одмах најурити из Србије! Јер, уз дужно поштовање свих грађански слобода и права, он је непријатељ Србије – односно, такође, свиња!

[restrictedarea] Извињавајући се што у овом тексту помало модификујем свој, иначе „уљудни стил“ писања (али, тако налаже ова „хашка каљуга“), истине ради, морам да признам како има много лицемерја и у самој Србији од стране неких политичара и политичких аналитичара, који као да су тек сада открили праву суштину „хашке антисрпске правде“, изражавајући своју шокираност ослобађајућом пресудом за хрватске генерале? Који су, до јуче, демонстрирали своју „пуну и непоколебљиву веру“ у непристрасност тог квазисуда, па сада, брже-боље журе да се „оперу“, не би ли и даље остали у милости нове власти и задржали своје политичке или „аналитичке“ функције. Чудо једно, у каквој су заблуди до сада они били?! Чак сам и ја у својој скромној политичкој аналитичности, још далеког 29. јануара 2001. године, на америчком(!) „левичарском“ сајту „Царево ново одело“ (http://emperors-clothes.com/serbo-croatian/indexsc.htm) – јер ми је после „петооктобарске револуције“ једно време било онемогућено објављивање колумни у новинама у којима сам то до тада чинио – у тексту „Осиромашени уранијум или фарса о хашкој правди“, између осталог написао:
„Под званичним насловом ‘Суд за ратне злочине на просторима бивше СФРЈ’ (а, заправо, суд НАТО-а за суђење Србима), трибунал у Хагу је крајем маја 1999. године, дакле у јеку најжешћег бомбардовања наше земље – превазишао и самог себе! Његова тадашња главна ‘тужибаба’, Луиз Арбур, подигла је оптужницу за ратне злочине – против жртава ратних злочина! Највиши српски руководиоци били су оптужени да су сваког дана и сваке ноћи из НАТО бомбардера изручивали тоне бомби на свој народ (…) Нема сумње да су Хашки трибунал и његов нови главни тужилац (овог пута Карла дел Понте) наменска политичка, а не правна институција, у потпуности контролисана и финансирана од Брисела и Вашингтона, искључиво у служби неутралисања политичких противника, сатанизације српског народа и једна од главних полуга у реализацији неоколонијалне визије Новог светског поретка.“

„СПРДАЧИНА“ СА СРБИМА Шта желим овом колумном и овим цитатом посебно да нагласим? Наравно, не да сам ја, као и мноштво других разумних људи, још пре дванаест година писао о томе (тамо где сам могао) чему је намењен Хашки казамат или да ме ова пресуда није ни најмање изненадила – него да позовем своје суграђане да коначно ствари назовемо правим именом. Да данашње америчке, европске, али и многе наше, српске „листросаурусе“, назовемо – свињама! А, чему свиње служе, зна се… Свакако не за пријатељско дружење, сарадњу „на путу ка европским интеграцијама“ или за узајамно поштовање. Јер, ако ова срамна (или, боље, бесрамна) одлука Апелационог већа Хашког трибунала да пусти хрватске ратне злочинце на слободу није „спрдачина“ са Србима и свим лојалним грађанима државе Србије, ако није богохулно, сатанско оргијање над мучки убијеним Србима у геноцидној хрватској војној операцији „Олуја“, ако није последњи сигнал овој или било којој другој власти да политичке односе са Западом спусти на најнижи могући ниво, па чак и да до даљњег суспендује преговоре о приступању ЕУ и статусу Косова – онда нам спаса нема. Свиње ће нас опет надвладати!

[/restrictedarea]

7 коментара

  1. Poodavno je trebalo najuriti njih iz Srbije,ali se postavlja pitanje KO ce to najurivanje da naredi i ostvari?Hoce li to ovi koji pevaju “Oj evropo mi ti se kunemo,mi ti se kunemo,da sa tvoga puta ne skrenemo,puta ne skrenemo”?Nece oni Djajo,nemaju oni m… za tako nesto!A sto se tice toga sprdista od sudista ja vise ne zelim tastaturu da zagadjujem pominjajuci njegovo ime!Kome do sada to nije jasno verujte nece ni od sada,ni nikada!

  2. Nadam se da će čitaoci shvatiti Đajinu poruku kojom se odiše ceo tekst, a koja glasi: ljudi, ovo je rat! Rat između “poniženih građana Srbije” protiv “bahatih belosvetskih razbojnika” – ali i još gorih “svinja iz naših redova!” Iz njega se može izaći samo sa štitom, ili na štitu. Zato, uzmimo se u pamet i vratimo Srbiju – Srbiji! Gore nam od ovoga neće biti…!

    • Slažem se, nikada nije kasno da se podvuče crta i da se ološ odstrani iz Srbije – kao i da se sa belosvetskim ološem prekine sva saradnja! Naš najveći problem je malodušnost koja ne sme da nas zahvati. Moramo da verujemo u sebe, u vlast koju smo izabrali, jer, uz sve kritike koje joj se mogu uputiti – bolju anas nemamo i konačno je prekinuta šizofrenija Tadićeve žute “Kovin brigade”! Ja sam optimista, samo, strpljenja, strpljenja… Aternative nema, još uvek. Pozdrav Pečatu, Đaji i ostalim saradnicima!

  3. Hrabar li je covjek ovaj Aleksandar Dzaja. Na prste se mogu nabrojati SRPSKI POLITICARI koji bi po ovakvoj postavki, mogli da izbjegnu epitet SVINJE. Postoji i NAJ SVINJA ili NAJ SVINJE.To su sasvim sigurno oni koji i pored svega se ne odricu EUROPSKOG PUTA,iako taj “put” odvaja KOSMET od matice, a nezaobilazna tacka mu je i sam HAG -izvor inspiracija za sve SRPSKE NEPRIJATELJE.

  4. Ova haška burleska u kojoj su tri klovna odigrala najsramniju predstavu medjunarodnog prava i još ponosna na odluku koju su doneli, vraća svet u civilizacijski ponor. Njima nije dovoljno što je Tudjman javno izjavljivao: da hrvatska nije želel rat, ne bi ga ni bilo,da se Mesić javno rugao srpskoj zemlji u opankama, da Srbi moraju biti oterani sa hrvatskih prostora, da….nema potrebe nabrajati. Oni su se rugali i sudu i ipak oslobodjeni! Šta znači da generali nisu krivi? Po tome, još je manje kriv vojnik koji je klao na terenu jer je izvršavao naredjenja. Ne, ništa tu nije sporno. U pitanju je GENOCID u najgorem obliku kao zvanična politika hrvatske. A što se tiče KEPA, jednog maestralnog operativca,čestitog,viteza u vojničkom smislu, kome je zločin stran, Australija je spremna da pogazi i svoj Ustav samo zato što je Srbin.

  5. Kad su Srbi u pitanju,ispada da su svi spremni da pogaze sve, samo da bi im naudili.Ipak, nije tako. Imamo mi brojne prijatelje u svetu, kako naše lične porodične, tako i kao nacija i država. PItanje je samo, da li uvek znamo da ih poštujemo – pa, i da li oni uvek znaju da poštuju nas?… Moram da priznam da su Rusi za mene i dalje enigma. Njihova podrška Srbiji je i dalje prilično deklarativna, za ovaj kredit od 800 miliona evra diskutovali su tri godine – pa, šta oni misle? Da jedinu braću i prijatelje na Balkanu treba da prepuste na milost i nemilost NATO-u?! Kakav je, onda, uopšte naš izbor? Valjda vide da im je NATO duboko pred granicama… Braćo Rusi, pomognite, imate i para i silu. Barem, pomognite onoliko koliko su Nemci pomogli Hrvatima. Ne morate više,bićemo zahvalni i odani!

    • Mogao bih da se složim sa Ljubinkom, jer je njen komentar sasvim dobronameran. Ona ne dovodi u pitanje naše istorijske bratske veze sa Rusijom, naprotiv, pledira za njihovim jačanjem. Ali, ona ispravno postavlja stvar: ne možemo mi da učinimo za Rusiju ono što ona, kao velika svetska sila, može za nas. Mada smo im u II svetskom ratu dosta pomogli, zaustavivši neko vreme nemačke trupe i dali im vremena da se pripreme za rat. Sada, što je Staljin verovao Hitleru, to je druga stvar. Dakle, milijarda evra je za njih, kao za Srbiju milion. Mi ništa ne tražimo na poklon (kao što je Nemačka poklonila Hrvatskoj ogromne pare da bi razbila SFRJ) – nego, samo ih molimo da ovoj novoj vlasti koja je krenula dobrim putem, omoguće malo vazduha kako bi ojačala državu, a samim tim ojačala i ruskog najvernijeg partnera u regionu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *