Лицемери без граница

Руке Бернара Кушнера и руке његових „Лекара без граница“, према неким тврдњама, јесу до рамена крваве. Све у послу стравичне трговине и вађења органа заробљеним Србима ишло је – и све је заташкано – преко његових и њихових линија

Косово је и даље у загрљају организованог криминала и поред великих свота новца које је инвестирала ЕУ у изградњу правосудних институција и успостављање правне државе, рекао је прошле недеље за недељник „Шпигл“ немачки полицајац који је био члан мисије ЕУЛЕКС-а: „У стварности ми ни издалека не знамо шта се овде дешава. С једне стране, град Урошевац важи за највећи центар трговине дрогом на Балкану, а с друге, ту се готово никада не заплени већа количина дроге. Требало би само погледати колико је нових бензинских пумпи и тржних центара где нико не купује. Очигледно је да све то служи пре свега за прање новца. Али нико од одговорних из ЕУЛЕКС-а не јавља истину у Брисел. Шаљу улепшане извештаје, да би задржали свој посао у иностраној мисији. Али то неће помоћи Косову“, закључио је он.
ЕУЛЕКС-у никада и није био циљ да помогне Косову – него да одмогне Србији!

ЦИНИЗАМ И БЕЗДУШЈЕ Број прогнаних Срба који су се вратили на своја огњишта је занемарљив, нико од злочинаца који су учествовали у терористичким нападима на Србе после доласка НАТО-а 1999. године до данас није ухапшен и осуђен, док за најмонструознији злочин шиптарске терористичке ОВК, а који се односи на вађење органа заробљеним Србима, постоје индиције да је истрага ЕУЛЕКС-а о том злочину добрим делом само „фингирана“, с очигледним циљем да је одуговлачењем времена учини ирелевантном. Без обзира на чврсте доказе са српске стране, па чак и на исказ заштићеног шиптарског сведока пред ТВ камерама, који је као војник ОВК учествовао у том стравичном злочину. Али, коме шиптарска пропаганда по налогу ЦИА, гради лажни идентитет, настојећи да га прикаже као „професионалног сведока“, који је, наводно, на Косову познат као ситан лопов, који је за време рата имао 16 година, са неуролошким сметњама од саобраћајне несреће. Који никад није био у ОВК, а поготово не у Албанији. И, наравно, који је добио новац од МУП-а Србије да лажно сведочи!?

[restrictedarea]

Међутим, рекао бих да лажно сведоче неке друге, много познатије фигуре…
„Никада нисам чуо о трговини органима када сам био на челу УМНИК-а! Никада! Никада! А ми смо имали 45.000 војника, укључујући и у Албанији, имали смо полицију… Никада нисам видео ту жуту или зелену, или љубичасту кућу“, рекао је бивши шеф УНМИК-а Бернар Кушнер крајем прошле недеље. „Али ми верујте, са медицинске тачке гледишта, да бисте испоручили јетру или бубрег у лошем стању би свакако можда било могуће, не знам, али технички посматрано, да транспортујете орган и да направите добру операцију је тешко. На Косову у то време, то је било немогуће“!
О чему овај човек говори? Какав је то цинизам и бездушје? Да ли је он лекар или касапин? Говори ли он о људским органима или свињским изнутрицама? Или он, заправо, не лаже, када тврди да у то време нису постојали услови за вршење таквих операција? Па и нису, јер „хирурзи“ ОВК који су вадили органе заробљеним Србима и нису вршили операције – они су клали људе на живо! Према неким, нажалост, тешко доказивим тврдњама, Кушнерове руке и руке његових „Лекара без граница“ су до рамена крваве. Преко његових линија све је ишло – и све је заташкано. Али, за све то никада није чуо Бернар Кушнер, бивши шеф УМНИК-а, доскорашњи француски министар иностраних послова и некадашњи члан „Лекара без граница“… тачније, „Лицемера без граница“… Зашто „лицемера“?

ГЛАДНИ ШАКАЛИ У БЕЛИМ МАНТИЛИМА Године 1999. Међународни савет „Лекара без граница“ једногласном одлуком искључио је из чланства грчки огранак те организације због „става и ангажовања грчких лекара на Косову“ током интервенције НАТО-а. Реч је о кажњавању грчких колега који су се у време поменуте „интервенције“, односно дивљачког бомбардовања Србије, дрзнули да на Космету помоћ пружају свим жртвама агресије, па, замислите – и Србима!?… Тако су Кушнерови „Лекари без граница“ (који су те године добили „Нобелову награду за мир“, као што су, чудне ли коинциденције, ове године то добиле и Уједињене нације) постали – „Лицемери без граница“! Тиме нису бацили само сенку на своје име и мисију, нити на критеријуме Нобеловог комитета (који је одавно у дубокој политичкој сенци САД-а), него на сам концепт рада Светске организације. Јер, њена прокламована девиза „помоћ сваком угроженом у свету, без обзира на расу, веру и националност“ постала је тако помоћ – само „политички подобним“ народима… „Све су животиње једнаке, само су неке једнакије од других!“
Стога, постаје веома објашњиво тотално одсуство „Лекара без граница“ за време убијања и сакаћења људи у нашој земљи током бомбардовања Србије 1999. године. Иако су пре тога, готово до прве бачене бомбе, Кушнерови „Лекари без граница“ или „Лекари света“ (чији је касније Кушнер постао један од оснивача, свеједно) као гладни шакали, уздуж и попреко крстарили Косовом и Метохијом, очајнички и безуспешно тражећи шиптарске жртве „српског терора“ и, наводне, масовне гробнице Шиптара. А нашли су (и безочно покушали да сакрију) српске жртве шиптарског терора и масовне гробнице – Срба!
Одговорни функционери ЕУЛЕКС-а који у Брисел шаљу лажне извештаје о „идиличном стању“ у јужној српској покрајини, као и Бернар Кушнер (који ништа није „ни видео, ни чуо“, док је био шеф УМНИК-а), као и његови „Лекари без граница“, који су селективно, према националној и верској припадности лечили људе на Космету, само су део једне те исте глобалне антисрпске екипе – „Лицемера без граница“!

[/restrictedarea]

7 коментара

  1. Pa eto ambasador amerike u Juznoj pokrajini je rekao kako su Strpce primer multi-etnickog “kosova”???!!Mozete misliti koje je to licemerje!Nasli jedan mali gradic da im on bude “primer”a sa ostale teritorije njihovog “ceda kosova”proterali sve srpsko sto je bilo!Niko licemer kao lacmani,niko!

  2. Ovaj Đajin izvanredan tekst, kaošto su mu uostalom gotovo svi – kao da je namerno ili slučajno izašao baš na dan kada su hrvatski generali-ustaše oslobođeni u Hagu! Kakvog li licemerja Evrope, EU, EULEKS-a i svega što dolazi sa Zapada prema Srbiji!Poslednji je trenutak da se tim “smrdljivim zapadnim vetrovima” konalno kaže “ne” i da se okrenemo na onu stranu, odakle nas niko nikada nije napao i ponizio. A, to je Istok, Rusija, Kina…!

  3. Tači, dakle, nije kriv za trgovinu srpskim organima na Kosovu, Kušner nikada za to nije čuo, Gotovina i kompanija su oslobođeni – znači, nije bilo udruženog zločinačkog poduhvata protiv Srba u Hrvatskoj (samo još jedan korak pa da se kaže da nije bilo ni Jasenovca), istovremeno, Srbi hrle na koncerte hrvatskih pevača u beogradskoj “Areni”, idu na more u Hrvatsku, prodaju svoja preduzeća Hrvatima (dok oni Srbima ne daju da kupe ništa u Hrvatskoj) i – ko je ovde moron? Hrvati? Neće biti… Ne može samo jedan “Pečat” i grupa vanserijskih autora, kao što je i g. Đaja – da srpskom narodu zameni ozbiljnu psihoterapiju! Srbi – na lečenje, dok još ima nade za ozdravljenje!

    • Nade uvek ima, ali, neophodan je dobar psihoterapeut. Da li ga mi danas imamo? Ja mislim – da. Neću da mu kažem ime, još je relativno mlad, ali tek uzima stvari u svoje ruke. Svi će se iznenaditi kad vide šta je on sposoban da uradi! A, ova gamad sa Zapada, neće još dugo. Toliko su truli i ne shvataju da ih Kinezi upravo takve i otkupljuju – kao trulo voće! Zato, kao što kaže Đaja, okrenimo se našim moćnim prijateljima na Istoku, jer nas ovi osvedočeni zapadni neprijatelji neće, a mi njih još manje… Svi su oni Kušneri, “vampiri” koji sišu krv pod maskom doktora koji “leče”…?!

  4. Sve, sve, ali, apsolutno sve sugeriše nam da okrenemo potpuno novu stranicu u odnosima sa EU (o NATO neći ni da govorim), kao i da potpuno revidiramo naše dosadašnje stavove o pristupu rešavanju problema u našoj okupiranoj južnoj pokrajini, Kosovu i Metohiji, a ne da nastavljamo (istina, dosta normalniju, ali nedovoljno profilisanu) bivšu propalu politiku Tadićevog režima prema tom problemu. Narod to želi i imaće razumevanja i daće podršku svakom koraku nove vlasti u tom pravcu. Pa, zar ovo Kušnerovo bedno laganje nije dovoljan razlog takvu odlkuku – a da ne govorim i oslobađanju hrvatskioh generala u Hagu?! Svi pozdravi Đaji, Pečatu za sve što čine za ovaj narod!

  5. Ne razumem šta to možemo da izgubimo ako se pobunimo protiv ovog svakodnevnog šikaniranja koje dolazi iz SAD i EU, povodom prijema u EU i statusa Kosova i Metohije?… Neće nam dati kredite, jel’, pa se vlast boji da će onda narod izaći na ulice i srušiti Vladu? Možda hoće, a možda neće. Ne verujem da hoće, jer je iskusio šizofreniju žutih i shvatio da goreg od toga nema! Narod će da razume takav potez nove vlasti, ako ona ponudi neku novu ideju za spas Srbije, ali bez ucenjivanja ovih huligana iz Haga, Amerike i Brisela!… Nema straha… Meša Selimović je, čini mi se, negde rekao, ili napisao” “Boj se ovna, boj se g…, kad ćeš živjeti?”

    • Poodavno je receno “meki obraz je govedja balega”!Mi se sve nesto ustezemo te za ovo,te za ono,te da se ovaj ne naljuti,te da se onaj ne naljuti,a sve po nasim ledjima!Dokle?Dok god pravi Srbin sa dostojanstvom ne dodje na celo Srbije i Srba gde god se nalazili!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *