Константин Качалин: Косовска клопка кована у САД

Неколико дана пре председничких избора у Америци шеф Стејтдепартмента Хилари Клинтон боравила је у Приштини. После састанка са председником Атифетом Јахјагом и премијером Хашимом Тачијем, она је још једном потврдила да су САД увек биле заједнос а Косовом и остаће његов партгнер убудуће. Наравно, друга изјава није могла ни да буде дата.

Јер 1999. године бомбардовања Београда, Новог Сада, Подгорице, великих и малих градова Србије и Црне Горе завршена су пошто јеСлободан Милошевић пристоа да пусти Американце и НАТО на Косово. Фромално све је текло по резолуцији 1244 СБ УН, а у пракси САД и НАТО су просто окупирале суверену државу Србију, а затим одузеле од ње четвртину територије.

Ција и Пентагон су одавно сањале да се преселе из Немачке и Италије на Балканско полуострво. Данас више нико не крије да је у марту 1999. године операција НАТО-а Савезничка сила била смао паравн. Још пре њеног почетка војни стручњаци су одабрали 1000 хектара земље недалеко од Урошевца за изградњу највеће војне базе САД у Европи. Тада је био одређен и главни извођач радова, тексашка фирма Халибартон, која се специјализује за нафтну орему и серивисирање цевовода. Истина, Халибартон није радио директно. Градиле су базу Бондстил кћериснке фирме KBR-Kellogg, Brown and Root. У то време у Белој кући је седео Бил Клинтон. Он се полакомио на Балкан и природне ресурсе Косова. Према подацима Светске банке вредност минералних ресурса Косова износи више од сто милијарди долара.

Бондстил – тврђава на југу Европе.

По неким оценама изградња базе Бондстил коштала је скоро милијарду долара. Свега за три године овде је било изграђено 300 објеката. Само у болницу уложено је 34 милиона долара. Аналитичари у самим САД говоре да је Бондстил најважнији амерички интерес у Европи. Овде је данас базирано 7000 војника и официра из САД. бондстил је читава држава. Роба само из САД, биоскоп, библиотека, интернет, куће са више станова, хотел, барови, спортске сале, базен, аутосервис, радионице. У Пентгону су се потрудили да служба на Косову не буде тако тешка. Има планова да се од бондстила и суседне базе Кемп-Монтејс направи европски центар америчких маринаца. Управо са Косова ће их пребацивати у Авганистан да раде методом дежурстава.

Косовски промет наркотика

Још пре 15 година Интерпол је припремио специјални реферат где се читавом националном бироу Интерпола предлагало да обрате на мафиозне структуре косовских Албанаца посебну пажњу. Уочи бомбардовања Југославије од стране НАТО авијације Центар за стратешка и међународна истраживања Масачусетског технолошког института објавио је специјални реферат. У њему је јасно указано да косовске структуре контролишу око 70% тржишта хероина у Немачкој и Швајцарској. Балкан је спојен са маршрутама које започињу у Југоисточној Азији. Главни канал транспорта, познат као Балканска маршрута, пропушта 80% наркотика за продају у Европи.

Ипијум узгојен у Авганистану и Пакистану пребацује се из Турске, а затим преко Косова и Чешке упућује у друге регионе старог континента. Даље Балканска маршрута води у Велику Британију преко француске луке Кале, где албнаска мафија има стабилне позиције. Албански кланови су расути по Косову и Македонији, као и у Албанији. Шта више, косовски кланови сарађују са турском и бугарском мафијом. Албанска мафија користи чешке курире за транспорт хероина турским и енглеским дилерима, који се базирају у Великој Британији. Шверцери су формирали алијансе са својим криминалим колегама из Италије, укључујући Козу Ностру.

Узимајући у обзри стални раст производње наркотика у Авганистану, чији удео сада износи 90% читавог хероина у свету, приход од промета наркотика на „независном“ Косову ће остати основна ставка прихода. Одмах после проглашења независности Брисел је почео да говори о томе да ће Косово сада коначно победити трговину наркотицима. Али никакве борбе против мафије није било нити ће бити. Овај баснословно профитабилни бизнис, како тврде многи експерти, сваке године доноси на десетине милијарди долара. Испада да је читав регион – Албанија, Косово и Западна Македонија – сада једно велико складиште наркотика, у којем могу сви да зарађују. А борба против наркотика и промета наркотика ће постојати само у извештајима међународних организација које ће с времена на време ловити ситну рибу у јату нарко-грабљиваца.

Извор: Глас Русије

3 коментара

  1. Posmatram medije po ovoj nesrecnoj Srbiji,Politika,Novosti,Blic,tako i TV stanice,i vidim da su svi ushiceni izborima u americi!!??Uzas od snishodljivosti,poltronstva,niskosti,…!Uzas!!Isto kao da se nesto novo i nepoznato desilo,ili ce se desiti u toj zemlji!Zadnjih 70 godina se njihov standard odrzavao ratovima,pljackanjem,okupiranjem slabijih od njih,dovodjenjem na vlast politickih garnitura koje slepo sluze i izvrsavaju americke naredbe!Nista se promeniti nece u americkoj kako unutrasnjoj,tako i pogotovo u spoljnjoj politici!I dalje ce biti ratova,pljackanja,okupiranja!I oni jadnici misle da ce tako moci u nedogled?Grdno se varate!A oni koji njima sluze su isti kao i oni,i zato ce i njih da sustigne ista kazna!Znamo mi ko eksploatise rudna bogatstva po srpskoj Juznoj pokrajini,i zbog cega je Srbija napadnuta!Sa pricama o ljudskim pravima mogu da obrisu …..!!Milione su pobili po svetu,da bi dosli do dolara!Kad dodje vreme za naplatu ne bih voleo biti amerikanac,a jos manje njihov sluga!

  2. eVROPA I aMERIKANCI POD PLOASTOM DEMOKRATIJE UBIJAJU MALE NARODE A DA SU VESTI U TOME I DOBRO OBUCENI DOKAZ JE NESTANAK MILIONA INDIJANACA U aMERICI.Unistise srecne zemlje Irak,Libiju,nas bombardovase ali nesto ne behu hrabri da sprovedu demokeratiju u Siriji, Iranu,jer su Rusi i Kinezi rekli ne.Ali inma neke pritrodne sile koje regulisu te odnose pa im se dogadjaju prirodne katastrofe.Nuije Hilari dosla u Srbiju da popdrzi srpski narodf, kako nas nasi mediji ubedjivase, dosla je da priidobije Srbije u Americi da glasaju za Obamu.

  3. Niposto se upustati u ovu igru,uostalom samo je budali bilo nejasno zasto je najvece zlo covecanstva mislim na SAD u Avganistanu.Takojdje je bilo jasno svakom iole pismenom da je siptarska narko mafija najaca u Evropi odavno.
    Ali kako zastititi nas narastaj od tog zla i spreciti da mi prlamo ruke,jednostavno Srbija pod hitno treba vratiti na snagu smrtnu kaznu za narko dilere i rasturace,silovanja i pedofiliju otmice,podrivanje i pljackanje drzave za rad efikasne zastite od ovih zala licne bezbednosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *