КЛОПКА ЕУ ТЕСТ ЗА ВЛАДУ

БЕОГРАД, 05. новембар 2012. (ФоНет) – Успех владе зависи од тога да ли ће моћи да ишчупа државу из клопке у коју нас је, уз помоћ претходне власти, увукла Европска унија – да европске интеграције служе као средство притисака за разградњу и осиромашење државе, изјавио је председник Демократске странке Србије (ДСС) Војислав Коштуница у интервују Вечерњим новостима.

Европска унија је злоупотребила поверење грађана Србије и непосредно ради на стварању независног Косова, а у првих сто дана рада владе нисам видео одлучност и вољу да се та агонија прекине, истакао је Коштуница.

Председник ДСС је, међитим, додао да је нова влада показала и позитивне стране – од борбе против криминала и корупције до заустављања ”погубне политике да ЕУ нема алтернативу”.

Према речима Коштунице, први утисак је да у 100 дана није учињено довољно да се раскине са политиком бивше владе. ЕУ је наставила да условљава Србију етапним признавањем Косова, а цена коју Србија мора да плати да би ушла у ЕУ је одустанак од Косова и то је сад свима јасно.

Зато Србија мора да се окрене очувању државних и националних интереса, каже Коштуница и истиче да је неопходно суспендовати ССП који наноси економску штету, прогласити политичку неутралност и ставити тачку на европске интеграције.

Говорећи о најављеној платформи за преговоре са Приштином, Коштуница каже да се мора јасно искључити свака игра ЕУ са територијалним интегритетом Косова.

Или се поштује територијални интегритет Србије или територијални интегритет Косова. Једно друго искључује. Нужно је да Србија јача институције на Косову, а не да их укида како тражи Брисел. ЕУ се толико показала као пристрасна, да је постала непожељна и зато се преговори морају вратити у окриље СБ УН, истакао је Коштуница.

Он истиче да преговори о статусу, на чему инсистира премијер Ивица Дачић, не могу да се воде у оквирима које намеће ЕУ, већ само са непристрасним посредником, какав је СБ УН.

Коштуница је подржао борбу владе против корупције, али је упозорио да је преломна тачка у томе афера са прислушкивањем највиших државних функционера.

То је крајње озбиљно питање. Афера је дошла после покушаја да се уђе у траг озбиљној корупцији у земљи. Држава сада мора да заштити свој правни поредак и да покаже да је заиста држава. Потребно је подржати онај део полиције који је вољан да се са корупцијом и криминалом обрачуна до краја, рекао је Коштуница.

Председник ДСС је указао да је веома важно да у Београду дође до смене власти и нагласио да странка на чијем је челу неће сарађивати са Демократском странком ни уколико њен председник постане Драган Ђилас.

ДС је ушао у кадровску, организациону и техничку трансформацију. Кад је реч о политици, остали су потпуно иста странка и не видим могућност за сарадњу са њима ни после промене председника, истакао је Коштуница.

3 коментара

  1. Молим мој српски род да сваку реч коју изговори или напише Господин ВОЈИСЛАВ КОШТУНИЦА слушају и читају са посебном ,пажњом!!!,а о томе и касније размишљају.Када би мој народ озбиљно схватио моју молбу знао би да једино господин Коштуница и ДСС могу да спасе СРБИЈУ ,јер је само њима битнија Србија од личних интереса.Они су права ЕЛИТА СРБИЈЕ!!!!

  2. “Drzava sada mora da zastiti svoj pravni poredak i da pokaze da je prava drzava”!!!Kada Cedo Jovanovic iz parlamenta bude SPROVEDEN u zatvor – kada mu drustvo u zatvoru budu pravili Natasa Kandic , Sonja Biserko, Light…………..i slicni, kada Boris Tadic , Mirko Cvetkovic, Ivica Dacic, Vuk Draskovic i mnogi drugi budu odgovarali za V E L E I Z D A J U…….kada stranci vise ne budu birali VLADU SRBIJE, kada DIGNITET postane sastavni dio DNK onih koji predstavljaju SRBIJU,Kada se bude jasno i glasno bude reklo da SRBIJA NE ZELI U OVAKVU E. U. …………….tada ce SRBIJA poceti da bude i PRAVA i NORMALNA DRZAVA…..

  3. Slazem se.
    Uostalom Kostunica je vec spasao Srbiju Ustavom koji je donet dok je on bio predsednik vlade. Da nije tako vec nas ne bi bilo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *