Каталог понижења

Милорад Вучелић, главни уредник

Уочи пресуде Хашког трибунала Рамушу Харадинају не бисмo смели да сметнемо с ума да је суд у Србији својом одлуком фактички одустао од кривичног гоњења и пустио на слободу ратног злочинца Илију Јуришића, а да је немуштим и неуверљивим поднесцима и писанијама наше Министарство правде и Тужилаштво за ратне злочине допринело ослобађању Ејупа Ганића пред британским судом. Ако су се у Лондону, у шта сумњам, и двоумили преломили су их „докази“ из Београда. Био је то велики допринос не само ослобађању поменутих оптуженика за ратне злочине над Србима, већ и својеврсни облик њихове рехабилитације.
Па, ваљда сада не очекујемо да Хашки трибунал подбаци и лиши наше преговараче задовољства да поред Тачија угледају и Харадинаја. Мучени они све више верују да су Срби заиста погубили неке ратове од Харадинаја и Тачија, па пробају да их умилостиве и умоле да им врате бар делић онога што су нам, како они кажу, „отели“. А то умилошћавање шиптарских кукавичких ОВК-а бојџија и трговаца људским српским органима одвија се под покровитељством наших највећих пријатеља који су нас из хуманитарних разлога бомбардовали и који сада, такође из хуманитарних разлога и за наше добро, траже да прихватимо, а не да признамо назависност Косова, и да тако допринесемо да ту „државу“ призна што више држава, како нам је препоручио и наложио Вилијам Кенард, амбасадор САД-а при ЕУ.
У међувремену док се гради међународно интегрисана граница са Косовом одвија се процес граничног обележавања других делова Србије. Овога пута то нису гранични прелази већ, за сада, спомен обележја разним зликовцима и њиховим терористичким организацијама, почев од Бујановца и Прешева, па надаље. Нисмо далеко од тога да се подигне монументална реплика Жуте куће у натприродној величини (а не тек макета) и постави као највеће знамење југа Србије и цивилизацијски споменик великоалбанских тежњи, али и као доказ српске привржености евроатлантским интеграцијама. Биће то нека нова и модерна концептуална верзија Ћеле-куле у коју су овога пута уграђени Срби као насилни донатори не само својих органа него и територија, историје, традиције и државе.

Из Војводине се чује онај познати рефрен „ди су наши новци“ и уместо да им неко одговори да га траже од Развојне банке Војводине и од министра Драгина и бројних фирми које су прогутале разне субвенције или, пак, од хрватских фирми којима је продата земља, или од Јерковића и Станаја, њима се титра и с њима се погађа да би се тобоже поштовао Устав Србије који они не да не поштују него га отворено руше. И они, попут оних из Прешева и Бујановца, стално нешто обележавају. Историјске датуме државе Србије они не славе него обележавају, како директно и јасно рече Иштван Пастор.
Када је већ реч о држави, укупни и згуснути амерички и ЕУ напори и активности последњих дана, а каталог или попис тих притисака и уцена је готово немогуће направити, могу се свести на унисони став да би Србима требало узети државу. Србија не заслужује да буде држава. На њу се врши фронтални напад. А када се Србима узме држава и све државотворно, онда се то што остане и нема где примити, па ни у ЕУ.
Једини битно друкчији и одлучан глас (кад би имао ко да га добро чује) долази од Русије и из кристално јасних ставова руског потпредседника Владе Дмитрија Рогозина речених приликом посете Београду: Русија, за разлику од других, има и жељу и новац да помогне Србији и сматра да су срамни и неприхватљиви сви покушаји да се уценама наметне независност Косова. Наравно, поновљено је по ко зна који пут да Русија не може бити адвокат некоме ко сам хрли да прихвати измишљену и лажну кривицу (Прочитати текст Николе Врзића „Велика Хашка опсена“ у овом броју „Печата“) и неком ко се улизује својим отвореним непријатељима, који му сем понижења не нуде ништа друго, па чак ни шаргарепу, неком ко очекује да Руси буду бољи и већи Срби од Срба. Свим паметнима и одговорнима било би доста!
Овако се вербална одбрана државности Србије може свести на оно „Јанко брани Владислава мртва, што га брани кад га не одбрани“. А од Руса, многи у Србији, не да не очекују да буду већи Срби од Срба него да не буду ни Руси ако је то могуће. То су већ утабане стазе Тадићеве политике без алтернативе, и познати интереси жутог картела.
Договорене промене на врху жутог картела, који се још увек негде назива ДС, а које су се одиграле претходне недеље у виду демократских избора којима је устоличен Драган Ђилас, слабашно покушавају да се прикажу као некакво велико политичко питање и политичка промена. Пред нама је још један покушај да се класична криминална питања претворе у политички проблем. Није никако реч само о неким појединачним криминалним делима, нити о кандидовању било кога за непосредну инкриминацију.Тога има довољно и за то постоје надлежни. Реч је о систематском антидржавном деловању пљачкања буџета. Највећи део пословних и политичких подухвата заснивао се на директној похари јавних прихода до којих долази држава својим порезима и страним енормним задуживањима. Јавна предузећа су се претворила у пуку прћију дојучерашњих властодржаца. Државне субвенције су одлазиле у приватне џепове и то уз непосредно учешће највиших политичких и владиних функционера који сада користе Народну скупштину као сигурну кућу и који покушавају да се изборима на политичке функције покрију и прикрију.
Нема ни једне једине злоупотребе за којом дојучерашња власт није посегла и просто је отужно гледати шта сада раде у својим политичким наступима и на шта личе представљајући се као некаква опозиција тобоже забринута за судбину земље коју су иначе довели до саме пропасти.
Најгоре од свега је то што покушаје да се приведу заслуженој правди хоће да представе као политички прогон. Заташкавали су контролом медија, владавином полицијом и тужилаштвима свако своје непочинство. Ако би се негде нешто јавно и појавило било би маргинализовано. Тако је, на пример, о силним злоупотребама око „Азотаре“ и трговине пшеницом и вештачким ђубривом писано и било је много тога познато, али ником није на памет падало да тим поводом поведе било какву истрагу. Није ту одлучни Александар Вучић, нити било ко други морао да измишља. Што је најгоре, то актере пљачки није учинило нимало опрезним или уздржаним. Напротив, били су још грамзивији и још више помамљени, и са све већом политичком и безбедносном заштитом. Писано је више него аргументовано о силним злоупотребама у вези са мостом на Ади; „Бус Плусом“; огромним приходима и монополу на трговину рекламним простором и односом са јавним предузећима (Прочитати наш истраживачки текст:„Драган Ђилас и мултикомирање Србије“ у овом броју „Печата“); прикривеном власништву у медијима; публиковане су скале званичних прихода Ђиласових предузећа и њиховог енормног раста откад је ДС на власти; налази државне ревизије осионо и дрско су нападани…
И после свега тога појављује се теза по којој „Вучић удара на Ђиласа преко борбе против корупције“ и како се његовом евентуалном сменом са власти у Београду „руши воља грађана“, и врши политички прогон новопостављеног шефа жутог картела.
Починиоци појединачних криминалних дела, по свему судећи, одговараће без обзира на све покушаје политичког прикривања и позивања на имунитет. На суду ће се доказати и да је неко невин. Али је несумњиво да је комплетна претходна власт удружено радила на економском слому и пропасти државе Србије. То је, заједно са уништавањем институција, евроатлантском спољном политиком, организованим покушајима декодирања културног идентитета и активним учешћем у комадању Србије, јединствена и заокружена политика чије ћемо последице тек откривати и доживљавати. Са пресудама или без њих, претходна власт је за то крива.

 

41 коментара

 1. Ja,ja moj gospodine Vučeliću.Put je jasno osrtan.Bio je i do sada.I nikda mi nece biti jasno zar i ta petookobarska elita ništa ne vidi.Ali u jednome niste u pravu.U vrijeme gradnje Ćele kule Srbi nisu ništa priznali.Nisu je ni gradili sigurno.Nema nam spsa moj Milorade.Ne vjerujem.Da jedan narod ovoliko radi na svoju štetu.

 2. Комунисти, по узору на њиховог вољеног, једно причају друго мисле а треће раде. Тако је, на пример, њихов вољени стално говорио да треба да чувамо Југославију као зеницу ока свог. А све је радио да је растури. Године 1953. растурио је јединствену комунистичку партију Југославије на савез републичких и покрајинских партија. Затим је 1966.г. на брионском пленуму растурио јединствену ДБ на републичке и покрајинске. По закону о републичким територијалним одбранама начео је јединство војске а касније су је разбили његови саборци. Шлаг на тој отровној торти је устав из 1974.г., по коме републике имају право на самоопредељење и отцепљење. Од 1974. до 1980.г. Југославију је чувао само брозов култ личности. Кад је он црк’о, дат је сигнал да се почне са разбијањем по авнојевским границама. Он им је из гроба рекао: ”Можете поћети!”
  Комунисти у Србији, поштујући одлуке са 4. конгреса ком-партије у Дрездену 1928.г. КиМ су дале Албанији. Остало је још да дају Војводину Мађарској, да се ухвате у козарачко коло и да запедају: ”друже тито ми ти се кунемо да са твога пута не скренемо! Ми смо своју задаћу обавили, Србија више не постоји!”
  Закњучак: Онај народ који има комунисте на власти, њему други непријатељ не треба.

 3. Понижења? Има и оних који славе,пре “правде” за Харадинаја – Београдом су парадирале Жене у црном и тражиле признање Ен-Де-Ка (Независне Државе Косово)! Црна легија сада слави повратак из Хага будућег премијера Косова, Београд је најповољније место за то…

  • Malezija nije dozvolila ….. Elton Dzonu da odrzi koncert jer se kosi sa moralom koji je u toj zemlji(kao i u svakoj normalnoj zemlji),a srbijica dozvoljava da joj se svakavo smece od nvo,majki u crnom,lgbt,ldp,i ostali bazdibozluk setka po Srbiji i to nesmetano!I posle nam neko drugi kriv????

 4. nazalost stvarnost – neki Srbi kazu REALNOST posle ZLOCINACKE NATO-AGRESIJE 1999 GOD.- ponizene i ugrozene Srbije je verovatno kao niko drugi M. Vucelic prezentirao (zainteresovanoj) srpskoj javnosti.
  Ali kakva pouka ili preporuka vecini vecinskog srpskog naroda
  bi i u ovom trenutku bila moguca?
  Moja licna prepopruka: ako nije prekasno, svim mogucnostima
  nastojati priblizavanje i ravnopravnu saradnju sa RUSIJOM.

 5. Kad su nas tako hriscanski bobardovali, potpirivali rat u Jugoslaviji, osnovali haski tribunal – demonstrirali koliko su nemilosrdni – Srbi ne mogu da se dozovu pameti nego im veruju i isporucuju nase ljude u Hag da tamo trunu do kraja zivota. Koliko puta na svojoj kozi treba da se uverimo u njihovu pravu prirodu i namere. Ako mi neko jedanput nanese zlo, znam da ce u durgi put. Zlu se treba usprotiviti, inace ono ne zna granice. Sve je pocelo isporucivanjem Milosevica i evo kako se zavrsilo.

 6. Поштовани г. Вучелићу – ЗАР НИЈЕ ДОШЛО ВРЕМЕ ЗА : ЛУСТРАЦИЈУ? Стално су је смутљивци тражили не би ли избегли своју одговорност – сада долази време за лустрирање! Ћуко Страшковић оде у пензију али другосрбијанци су пали на тесту и ВРЕМЕ ЈЕ(!) да оду на историјско и политичко сметлиште:ГОТОВИ СУ!!!

 7. Gosn. Vucela, dajte nam jedan hitan intervju sa gosn. Markovic Ratkom. Upravo sada kada se zahuktava stanje oko KiM, treba nam expertsko misljenje. Zasto namate intervju sagospodjom Smiljom Avramov, ona je veliki patriota, zatim Petrom Milatovicem. On je imao dobar patriotski sajt “Istina”, cak su mu “zuti” prijetili likvidaciom… Da cujemo malo njih, sta misle. Treba nam sto vise “svijetla” u ovoj tami…

 8. Mi smo tako vaspitani da uvek gosta docekamo lepo,a u goste ponesemo sta imamo,najvrednije.
  Gledajuci aktuelnu situaciju…nekako se osecam neprijatno,kako da reagujem?
  Recimo,kada god predsednik srpske Vlade,gospodin Dacic,bez obzira na udarce koje primamo,BEZ OBZIRA…pronadje snage da podigne evropsku zastavu,NA NASIM LEDJIMA,i da nam pokaze put…ja se duboko osecam neprijatno…AKO PODJEM NA TAJ PUT…sta da im dam,sta da ponesem?Pa ne mogu praznih ruku…Sramota.
  JER SRBIJA VISE NEMA STA DATI.Ni evropi ni nikome.
  Sve sto smo imali,dali smo im,u Jugoslaviji…Srbija je unela slobodu,saveznike,NAROD,Drzavu,Kralja,cirilicu,ajvar,sljivovicu…
  SVE SU NAM POKRALI,i saveznike, i Drzavu,i cirilicu i ajvar,SRPSKE ZEMLJE…ubili nam Kralja,ubili nam TOLIKI narod…ti Jugosloveni,SUNARODNICI?!
  Sada se u Zagorju vise govori ekavski,nego u Bajinoj Basti?
  Ajvara na sve strane,a Leskovcani hoce da ga “zastite”…
  sada svi imaju kralja…nama je jedino kruna ostala,na grbu…
  sada Mate CULIBRK iz Splita,kada je osudjen Gotovina na dugogodisnju robiju,razbi flasu i staklom isece sopstveno celo,pred kamerama…CULIBRK…Hrvat???
  Pokrali su nam i ime i prezime…
  Mi Dacicu necemo u tu JUROslaviju (EUROSLAVIJA),jer nemamo sta vise da damo,covece.
  Pitaj ih,zasto nas hoce takve,poharane,osakacene…?PITAJ.

  Ostala je jos samo jedna stvar koju imamo,a to je VERA U RUSIJU,vera da POSTOJI alternativa,SLOBODA,vera da se ne mora u tor,i nista vise…a sa time im nismo dobro dosli,COVECE…Dacicu.
  Ako je Jugoslavija ubila Boga u nama,JUROslavija ima zadatak da ubije Ruse u nama,da ubije nasu VERU U ALTERNATIVU…veru u slobodu.
  Ako smo u Jugoslaviji ziveli u “bratstvu i jedinstvu” sa nasim najvecim unistiteljima…u JUROslaviji,ovako okaljani,optuzeni,progonjeni,utamniceni…kako ce mo ziveti u JUROslaviji,Dacicu???
  Pa oni sami kazu da nas ne vole,a ti nas ubedjujes da oni ne znaju sta pricaju???
  E tada ce Srbi,u tom nasilnom braku,bez ljubavi…sa imenom koje ce nam zabraniti,imenom koje ce nase komsije iz JUROslavije,nemilice kaljati i negirati…dakle,bez imena,Drzave,Kralja,VERE u Boga i u Majku Rusiju,bez sljiva i ljivovice,BEZ SLOBODE…biti pretvoreni u BEZIMENOG monstruma,MUTANTA,koji sam sebi reze vene,na vest da je general iz Luksemburga ,inace “heroj” JUROslavije…osudjen na “cak” 15 meseci robije…jer je spalio osnovnu skolu,sa stotinu djaka u nekom ruskom selu?
  Rezacemo vene,ne zbog ruske dece,vec trazeci nevinost za generala iz Luksemburga?!
  Dacicu,mozda ti MISLIS da nam je JUROslavija buducnost,mozda ti imas,MOZDA,svoje partikularne interese da se skucis u Briselu ili Strazburu…ali JA ZNAM,da me vodis na gubiliste,MORALNO,najmanje.
  Tamo gde ja necu biti ja.
  Ipak,javi bar dan ,bar sat ranije,da se spremim ko covek,KAO SRBIN…da obucem najlepsu kosulju,najbolje odelo,da uzmem najbolju flasu rakije,koju sam od sviju sakrio i koju cuvam za svadbu deci…da im ponesem…DA SE NE BRUKAM.
  Ucini mi to,Dacicu.

 9. РАДОСЛАВ

  Цењени господине Мајк дозволи ми да ставим свој потпис у твом
  коментару на чланак гос, Вучелића.С поштовањен РАДОСЛАВ.

  • Zahvaljujem,postovani gospodine Radoslave.
   Lako je nama komentarisati,posle tekstova ovih pametnih ljudi.Kao kada prodjete prtinom,a niste prvi…
   Iskreno sam zabrinut,kao i vi i svi,na ovom patriotskom i slobodnom mediju,kakav je Pecat…
   Secam se jednog od prvih sastanaka predsednika srpske Vlade,gospodina Dacica,sa privrednicima,velikim privatnicima…koji je tada rekao,”dosta ste radili za sebe,sada treba malo da radite za drzavu”?
   Ako je to tako rekao,pogresno je rekao,jer privatnik uvek radi za sebe,a Drzava treba da zna da uzme porez.
   Tako je to svagde…sto rece jedan americki predsednik,”u Americi su dve stvari izvesne ,da ces da umres i da ces da platis porez”.
   Tako ,pogresno,razmisljamo i o politickoj strategiji…
   Ali,mislim da treba da verujemo u sebe.
   Siguran sam da treba da pokazemo veliku odanost Rusiji,bez straha od EU tuzibaba,na protiv…ja bih predsedniku Rusije organizovao “Putin mobil”,i spalir do centra!Neka ga narod pozdravi,neka vidi “svoga Boga”…u Evropi niko u nista ne veruje,sve se pretvorilo u pare…Pa oni ne vole ni spalir za Djokovica,pa sta nas briga…a svi koji imaju primedbu da “Rusi stizu ,ali kasno”…ili dilemu da li oni postoje ili ne,kao srpski prijatelji i kao svetska sila…ja bih te pitao,a postoji li Bog?
   Bog postoji,ako u njega verujes…tako je i sa Rusijom.

   • Zoran Babić

    g.Majk, ponovo ste odlični. Podržavam vaše komentere kao i časni Pečat. Nadam se i vjerujem da ća naše približavanje i povezivanje sa Rusijom i savezničkim državama i narodima pobijediti. Nisam za ovakvu EU, nisam za savezništvo sa onima koji su nas bombardovali, koji su nas raselili i koji nam na koncu otimaju okvir u kojem živimo. Ne mogu da vjerujem da je naš narod toliko prestrašen i omađijan.

 10. Danica Mašić

  Srbi prihvataju i da pasu. Samo neka nam vlast podigne zemlju na viši nivo da se ne saginjemo.

 11. Video sam ih i ja, i čim sam ih spazio,odmah sam ih prepoznao,a još ih nisam znao…
  “naredio”,sam odmah svim mojima,da će morati prvi put da slikaju glasački….,da ne bi iscureo neki glas za one,što sam ih prepoznao…..
  A,narod ko narod, (“narod treba voditi”) polakomio se narod,izašao da glasa i nije bio dužan da meni pokazuje “glasačke….”.
  Neki Boro mi rekao ;”Ja ću glasati za one za koje glasa moj sin”.
  Ja pitao Boru;”gde ti sin stanuje”…a on začuđen, (kao da treba biti) odbrusio:”Pa kod mene”…
  Stanuje sin Borin,kod Bore,imao tada 30 godina i Boro će glasati,kako bude glasao njegov sin,koji stanuje kod njega ,a ima 30 god…..da to sam već rekao,ali malo mi jednom,pa sam morao opet….
  Sada (danas) sam u dilemi,ko je kriv “Boro” ili “Borin sin”,ili je kriva “Borina žena”,što je “Bori” uzela vlast i dala sinu,ili je kriva Drina….da svakako,uvek je kriva Drina….

 12. Василим

  Још једно понижење и опасност је сепаратизам муслимана и “војвођана”.
  Где је полиција држава да укине сепаратистичке сајтове као овај: http://www.slobodnavojvodina.org/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1

  Док год сви вршљају без последица , нама ће бити св горе и горе. Морају да одговарају и политичари, кривично за геноцид који су нам учинили и чине последњих 12 година.

  И ко још верује да највећи Деструктор М.Д. може да “спасе ” економију Србије, а баш је он тај који је уништава ево већ 12 година, побогу! Ко још верује у реформе деструктора, која је то будала. Па да није сада Кинеза и Руса урушили би се комплет већ овог месеца.

  Отварање неких монтажних кућа у Краљеву и заједничко пресецање врпце Николића и тајкуна Колета-шугара је доказ двоструких стандарда нових власти , доказ да од борбе против криминалаца и повраћај отете имовине неће бити ништа, или ће бити споредних случајева, реда ради и јавности ради.

  Схизофренија је напала Србију.

  • Ja sam bivao negde po svetovima raznim i čini mi se da sam nešto i video i čudi mi kako to još neki nisu videli,a svetove su razne videli…
   Kada pomenete negde u tome svetu,hoće li se od njih odvojiti,npr. Katalonija,oni o tome neće da pričaju oni žive kao da je to nemoguće,oni neće da dodatno svet opominju i neprijateljima pomažu,pa da neprijatelj bude siguran da je to uopšte moguće…
   Zamislite da smo se mi tako ponošali,možda bi “svet” također mislio da je to nemoguće….
   Pada mi na pamet,da ako neko počne zagovarati da će se odcepiti npr.Valjevo,odmah vidim nekog našeg koji će otići u taj “svet” i tamo se “boriti” da se Valjevo ne otcepi.
   Onda će “svet” da bude “zabrinut” za Valjevo…onda će neka neostvarene protuva da napravi partiju,koju će prvo nazvati “Pokret” i dalje znate…
   A,trebali bi npr.kada neko iz Raške oblasti kaže,da hoće da se otcepljuje,trebalo bi se postarati,da on to nikada više i niti pred kim ne kaže….
   Ima onaj vic o Muji i Vozu…
   Satro’ Muju voz kod Hađžića i ostao Mujo jedva živ,došao iz bolnice kući,kada stric njegovom malom Hasici kupio igračkicu voz…Mujo kada je video,uzeo onu igračkicu i polomio je rukama…Šta uradi crni Mujo,polomio si detetu igračkicu….EEE,neka sam,treba hajvana uništiti još dok je mali….
   Nemam pojma zašto sam vam ovde pričao ovaj vic i promašio temu,ali vi istrpite,trpim i ja drugima kada “promaše”…:-)

 13. небитан

  da li se, neko od bitnih ‘EU faktora’ pita, kakvo ‘nasledje’ ostavlja ta ‘haska pravda’ ??? Za Srbe – “Ako smo vec za sve krivi – i za ucinjeno i za neucinjeno, onda ….” a za ‘ostale’: ” Mi cemo uvek ostati “nevini” – sto god da radili..” ??!!
  Uzgred, zar srpska diplomatija ne bi mogla da trazi od Rusije i Kine, da na predstojecoj sednici SB UN – ne prihvate izvestaj ‘Haskog tribubala’ ??? ( ocena: – ‘nedovoljan’) ?!

 14. Dačić Ivica je srpski izdajnik puno veći i od Borisa Tadića. Kad se Tadić izvinjavao svima mali Dača se hvalio kako on to nikada nebi ali eto sad besramno priznaje ratnog zločinca Tačija kao premijera nepriznate države Kosovo. I ne samo to mali Dačo udara srpskom žandarmerijom na Srbe da bi omogućio postavljanje granice u Srbiji i da bi silom otcepio naše Kosovo od naše Srbije. Dačo srami se da ti je šef Sloba živ besio bi te nasred Terazija sramoto jedna izdajnička. Narod mora izaći na ulice i pozvati Ruse u Srbiju a sve naše izdajnike na doživotne robije.

 15. podnesi ostavku

  Dačiću ti treba da podneseš ostavku jer i dalje melješ o tehničkoj saradnji sa Hagom kako te nije sramota ?

 16. Dačiću bez daljnje demagogije i lažnih pričica u Preševo i sruši spomenik ili odmah daj ostavku. Ti očito nisi dorastao za posao koji obavljaš.Ako te strah samoga traži savez sa Rusijm i vojnu bazu u Srbiji problem će odmah biti rešen.

 17. Srbi trake na ruke

  Svi Srbi sirom planete trebali bi da na svojim rukama ( u znak protesta ) nose zute trake sa oznakom Srbije ( kao sto su i nacisti obelezavali jevreje i rome ). Samo takvim gestom mozemo prkositi svim dusmanima.

 18. Priznanje i dokaz za Hag koji je NATO sud

  Piter Galbrajt javno priznao učešće i pokroviteljstvo SAD-a u etničkim čišćenjima Srba od Republike Srpske Krajine, Republike Srpske ( Hercegovina) i Kosova. Sad se javno hvali kako su mislili proterati i Srbe iz Banja Luke i Republike Srpske . Te javno iznosi da je Amerika pokrovitelj genocida u Republici Srpskoj Krajini . Pa sad postoji njegova pisana izjava sad treba podnesti tužbu u Hagu protiv SAD-a. A Jeremić pokrenuti pitanje odgovornosti pred UN-om.

 19. kako te nije stid ?

  Dačiću da si čovek nikad više nebi spomenuo niti Hag niti eu samo trajni prekid sa tim fašistima koji pljuju po našim žrtvama i pri tome se smeju narodu u lice.

 20. Vuk Branković Dačić

  E moja braco, cekali ste dobili ste? Sad oborite glave jos dublje nego do sada! Dok su nasi veliki Srbi, ima ih puno nemogu da nabrajam, pravili PARE, drugi su pravili Drzave. Svi su svoje ciljeve ostvarili i svaka im cast. Imali su svoj cilj i pravac. Od Triglava do Vardara svi imaju svoju drzavu samo je mi JOS UVEK nemamo. Dok su oni kupovali parama mesto u svetu, NASI SRBI su stavljali te iste pare u svoj dzep!!! i sirili se po Srbiji. I nazalost ovo nije kraj NASOJ SRAMOTI kako glasi nalov. Za PARE bi Srbin i rodjenu majku prodao. Poznaju nas mnogo dobro zato su nas i pobedili. Ni Beogradski pasaluk nece ostati od nas.

 21. Dosta BRE vise

  Prekinuti svaku saradnju sa Hagom i EU, okrenuti se Rusiji, dati im bazu, i odmoriti nas vise i od Haga i od USA i od EU…

 22. Starac Vujadin

  Da napomenem još jedanput, najveći neprijatelji Srbima uz šiftare su Hrvati. Zahvaljujući našoj sklonosti ka zaboravu dozvolili smo da nam se istorija ponavlja, zaboravili smo Jasenovac, kerestinac, Pag, Jadovno, Golubnjaču zaboravili smo Mila Budaka, Eughena Kvaternika, Alojzija Stepinca, Artukovića, Pavelića, Maksa Luburića, Juru Francetića, fra Majstorovića … majstora klanja…. da ne nabrajam mogu do sutradan. Oni ne da nisu zaboravili već su to heroji njihove nacije, njihovi heroji se ne kategorišu da citiram Njegoša, čojstvom i junaštvom već brojem pobijene dece, staraca, nejači. Proklet bio Karađorđević kada nas sastavi.

 23. Daćiću prodana dušo

  Još jedan glup potez srpskih političara razgovor premijera sa nepriznatim predstavnicima nepriznate države Koosovo znači samo jedno njezino priznanje. Isto tako tehnička saradnja s Hagom ? Potpuni prekid suradnje isto stop ucenama EU , Srbija ne želi u EU.Neprijatelja treba postovati. Hrvatski narod sa svojim predsednikom je postigao veliki uspeh. Proterali su preko 600.000 Srba sa njihovih vekovnih ognjista. Okupirali su preko 29.000 kv.kilometara srpske zemlje. Ta srpska zemlja se nekada zvala Vojna Krajina. Carnojevici su platili zlatom Slavoniju. Hrvati su se uz pomoc Vatikana, EU i SAD-e izborili za zivotni prostor, za teritoriju koja ima veliku vrednost i omogucava nacionalnu ekspanziju. Junacki Srbi su vekovima ginuli i branili svoja ognjista. Hrvati treba da nam budu uzor kako se brani i siri drzava.

 24. Totalna izdaja Srba

  Srbija od 2014 daje pravo strancima da kupuju poljoprivredno zemljište u Srbiji? To može samo u Srbiji a Hrvatska već ulazi u EU a stranci ne smeju da kupuju poljoprivredno zemljište izgleda da je Hrvatska pojam kako se štiti svoje a Srbija kako se kleći na koljenima i bogatsvo poklanja strancima.Poništiti ovu izdajničku odluku bivše nenarodne vlasti. Inače će narod Srbije biti sluge na nekad svojoj djedovini protiv ove izdaje moramo ustati svi kao narod u celini.

 25. Srbija mora odmah prekinuti svaku saradnju sa Haškim sudom, prekinuti približavanje EU ,otkazati konferenciju u Beogradu dosta je puzanja. Kakva pljuska Nikoliću, Dačiću i ostalima koji nastavljaju politiku EU nema altrnativu mada smo zbog tog smenili Tadića. Koja crna Evropa koji ulazak u društvo koje je podržalo i pomoglo organizirati etničko čišćenje Srba iz Republike Srpske Krajine i njezin nestanak ? Ti divni europljani pomogli su Hrvatskoj proterati 250 000 Srba i oko 150 000 Jugoslovena ( prikrivenih Srba komunista ) iz Hrvatske. Vatikan i EU su pokrovitelji a Gotovina, Markač i ostali izvršioci koji su na kraju i nagrađeni za etničko čišćenje. Kako će sada Nikolić i Dačić nastaviti sa pristupom u EU protiv volje većine revoltiranih građana Srbije ? Tko god pomene ulazak u EU i njihove ucene ,uslove treba odmah dati ostavku Srbiju okrenuti državama BRIK-a i Rusiji.

 26. Dosta nam je izdajnika u Srbiji

  Ma koji naši političari neralna je autonimija za Srbe iz Krajine a realna je država Kosovo. Nerealno je da su zločinci iz Hrvatske zločinci ali realno je da je Šešelj zločinac samo zbog verbalnog delikta.Neralno je da prekinemo svaku saradnju s Hagom koji je Srbiji pljunuo u lice, ili s EU državama koje su nas zasipale bombama. Ali realno je da ne sarađujemo s Rusijom, pa dal vi mislite da je narod lud dosta je više ili novi izbori.

 27. Od II svetskog rata je već Hrvat, Zagorac Josip uz pomoć Vatikana skrojio Srbiji raspad i uništenje Srbi su samo bili naivni pijuni u igri. Srbiju podelio jedinu na tri dela mada je mogao i Hrvatsku na 5 ,Istru, Dalmaciju, Krajinu, Slavoniju , i Sjeverzapadna Hrvatska ( Zagreb, Zagorje,Podravina i Prigorje)ali nije bio je veliki Hrvat i radio za svoje. Dok su Srbi radili jedni protiv drugih, komšija tužakao komšiju, u crkvu nisu išli postali nadkomunisti. I Hrvati su iz koristi bili komunisti ali su uvek verovali u Boga i išli u crkve. Ranković, Đilas i ostali srpski naivci su upropastili Srbiju točno prema Jožekovoj direktivi, osudili čiču, pobili sve protivnike komunizma. Niti danas nije bolje Nikolić opet gura nasilno Srbe u EU , nudi zemlju strancima od 2014 a Srbi da budu sluge na svojoj dedovini dosta više toga tražimo hitno savez sa Rusijom i prekid svih veza sa EU i Hagom.

 28. Prave se gluhi ili su glupi ?

  Predsednik Nikolić i Dačić ne sluša narod i naše NE u EU , nikako ne niti TEHNIČKA niti bilo koja saradnja sa Hagom a poziva na jedinstvo koga narod koji ne sluša ?

 29. Šta čekaš Dačo, strah te ?

  U Novom Pazaru bošnjaci spalili zastavu Srbije u kojoj žive a predsednik šuti, Dačić šuti, Jeremić šuti pa ko vodi Srbiju?Ovo se zahuktava.Spomen ploča onom zlikovcu,spomenik OVK,spaljivanje zastave,transparenti na utakmicama,jalovost države da pravovremeno i oštro reaguje..Nastaviće se progonom Srba,paljevinama,pljačkanjem i eto novog Kosova.Sa vašim poltronstvom i slugarstvom EU i Americi tako čuvate ovu našu zemlju

 30. Dačić i izdajnici prodali Kosovo

  Odriču se Kosova za 200 miliona?!

  Iako su u predizbornoj kampanji sebe predstavljali kao srpske nacionaliste, predstavnici novih vlasti u Beogradu uporno ponavljaju da Srbija nema alternativu do nastavka evropskih integracija i saradnje sa Haškim sudom.

 31. Najveći izdajnik u povesti Srbije

  Dačić će ostati zabeležen u historiji Srbije kao najveći izdajnik svog naroda.Kukavica i bednik koji se boji skinuti spomenik šiftara na Preševu u Srbiji, Kukavica koji nije reči rekao na paljenje srpske zastave u Pazaru. Ali odvažni i hrabar strani plaćenik koji korist srpsku Žandarmeriju kako bi Srbe na Kosovu ogradio granicom kao u logoru. Tog čoveka mora najuriti narod jer niti ima morala niti ga je ičega stid a u Boga ne veruje.

 32. Cemu tolika zurba?
  Kada je jedna ekipa slabija,u sportu,ona odugovlaci igru…a jesmo slabiji.Pa zasto igramo u ritmu koji oni namecu,Dacicu?
  Nije Srbiji vazan taj “termin”…sta me briga sta ce Kacin reci.
  Srbiji je vaznije da povrati deo para od lopova,od visegodisnje MEGAPLJACKE,makar i nekom ekonomskom amnestijom tajkuna…,DA VRATI STO PRE PARE,jer je Srbija OPLJACKANA …a opljackan covek,prvo juri pare,sve ostalo je manje vazno.
  ZASTO ZURITE?Drzavna pitanja se ne resavaju na brzinu.

  Ti Dacicu,treba da podneses ostavku na funkciju ministra policije,jer nisi sposoban da otkrijes nista,NITI HOCES…,
  i zato sto nigde,osim u banana drzavama nema primera da predsednik Vlade bude i ministar,i to policije.
  Cak ,ti si u sukobu “drustveno-politickih” interesa,jer si predsednik JEDNE stranke a ministar si policije,koja mozda treba da hapsi i pripadnike “tvoje”stranke???Gde je tu pravna drzava?
  Pusti pricu o racionalizaciji i kako ti ne naredjujes policiji.

  Zatim Dacicu,treba bar da zamrznes funkciju predsednika SPS,jer si sada “predsednik”,valjda svih gradjana…i treba da podneses ostavku na funkciju predsednika srpske Vlade,jer si na nju dosao ucenjujuci koalicione partnere,a jedva si presao cenzus,i,jos vaznije,jer si demonstrirao za ovih nekoliko meseci,da nisi sposoban za tu odgovornu funkciju.
  Posle srpskog Patrijarha,koji je samo malo pisnuo o onome sta narod misli,ti ces Dacicu,baciti i sam narod u kanal,ako ti se ispreci,na tom tvom “evropskom” putu.Zato treba da odes,ODMAH!!!

 33. небитан

  …. да ли то “журба” добија јасније контуре ??! Чека се инсценација “хемијског напада” у Сирији ?! И “трасира” још једна натовска авантура ??? Важан састанак у Бриселу а да се о томе и не чује у јавности ?! Користе ли ови “наши” тренутну “конјунктуру” ???

 34. Толико мало нас је остало са карактерним и моралним нормама овог поднебља да смо буквално везани, и бескорисни

 35. Objektivno gledano mi se još,dobro držimo.Svi naši neprijatelji od 4l su u punom dejstvu.Ojačani sa onim preko bare i OVIM evropskim što više ni sami neznaju šta su.Bog visoko Rusija daleko.A ni mi neznamo šta nam je činiti.Mržnja je NEZDRAVA ona ruši dušu.Od svih zala koje su nas snašle NAJGORE je to što me svakog dana IZNOVA TERAJU DA IH MRZIM.Ja ozbiljno mislim da onaj sistem na Aljasci,sa predajnikom u Srbiji,registruje tu VELIKU MRŽNJU PREMA NJIMA.

 36. Konstatacije,price jadikovanje,pozivi na ostavke,IZDAJNIKE uopste ne zabrinjavaju.Sprovesti opstenarodni referendum ne pitajuci vlasti da se to uradi,pozvati bracu Ruse da vojnicki udje u Srbiju radi zastite naroda a nakon toga braco slozno svi na oruzani ustanak protiv domace gamadi pre nego sto bude kasno.

 37. DRAGAN POPOVIĆ

  Đed mi je bio rusofil i kao svi srbi kako u C.Gori tako i Srbiji smatrao Rusiju MAJKOM pa valjda ako smo isod Karpata što je drugo.
  Otac mi je bio komunista titoista,pa kad mi đed da koji dinar za bonbone ali da kažem da volim Rusiju nisam smio od oca ni poluglasno to izgovoriti ali đedo se nije ljutio na mene.
  Pa zar nismo kroz istoriju a to bolje znaju pravi istoričari skoro uvijek izdali Rusiju i njene interese za rad tobožnjih prijatelja engleza i francuza koji nam za ljubav i prijateljstvo vraćaju podržavanjem turaka na Balkanu pa unovčenim 27 martom pa izdajom Draže i na kraju milosrdnim anđelom sa osiromašenim uranijumom.
  Ali ipak i dalje smo isti, zahvalni i snishodljivi ali ne prema rodu i korijenima, netreba da pitamo ko su najljući ustaše, ko su najgori balije,ko su 100% crnogorci, a svi smo ispod Karpata.
  Odrod je NLT(neindetifikovana-bez indetiteta leteća tikva)sama sebi otkinula korijene.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *