ХАШКИ НОЖ У СРПСКОЈ РУЦИ

Милорад Вучелић, главни уредник

Трећа стратегема умећа ратовања, живљења и преживљавања кинеског народа кроз три миленијума зове се: Убити туђим ножем. Суштина је у томе да се непријатељ елиминише туђом руком, а да прави починилац не избије у први план. То је стратегија заменика и алибија. Српска политичка, академска, медијска, аналитичарска и невладина елита већ дуго вешто барата припремљеним хашким бодежом и упорно наноси зло Србији.
Последња пресуда Хашког трибунала је суштинска тековина претходног српског режима и пропагандне машинерије која жари и пали по Србији већ пуних двадесет година, а која је своју пуну снагу достигла када је власт успоставио жути картел и његова политичка клика која се, иначе, поново мирно и славодобитно консолидује и припрема да докусури Србију. Почело је насилним изручењем некадашњег председника Србије Слободана Милошевића Хагу. Тамо је он пред очима свих нас и целе светске јавности хладнокрвно ликвидиран. Сада се то понавља са Војиславом Шешељом. Круг је затворен бесомучним ловом и изручењем Хагу Радована Караџића и Ратка Младића којим су непосредно руководили Борис Тадић, Владимир Вукчевић и Мирослав Мики Ракић. А све то је било праћено сталним напорима Наташе Кандић. Нека никог не завара данашње згражавање и неодобравање последње хашке пресуде Готовини и Маркачу које долази из ових кругова, јер то је само лоша лажна маска. Лов на Србе још није завршен, зато што Србија Хагу дугује јатаке хашких бегунаца и још много тога. А одвијају се и припреме за пројекат РЕКОМ који је нека врста Хага плус.
Имају наши Хаговци и Хаговке одлично пролазно време до сада, јер су пред Трибуналом Срби добили преко 1.020 година робије плус три доживотне казне, а за злочине над Србима досуђено је 30 година лишења слободе, у шта се подробније можете упутити у тексту Н. Врзића:„Правда за готовину“ у овом броју „Печата“. Али добили су Срби, истине ради, и донаторске конференције, једну за Милошевићеву главу, а другу обећану Тадићу за жртве „Олује“. Добили смо, дакле, јарца печеног.
Немојте да вас случајно заведе сва та банална естрада емоција или наоко оштре изјаве наших званичника, или аналитичара, садржане у првим реченицама јавног обраћања јер онда увек долази оно фамозно АЛИ. Иза тога „али“ следи оно што стварно мисле, а то је нова заклетва да се ни по коју цену неће скренути са ЕУ пута на који су стрмоглаво забасали. Из тог тучаног калупа наши политичари не могу да мрдну, нити било коме у Србији да објасне зашто је ЕУ, која нас неће, корисна и добра. Развио се у нашој јавности јединствен начин мишљења који се може назвати „Али ЕУ мишљење“. Најгори су ипак они који у све то неуко уплићу историјске аналогије или паралеле, трућају и булазне неке бесмислице и помињу наше некадашње државнике са којима никакве везе нити могу имати, нити имају. Гледајући и слушајући ове данашње званичнике највећи српски колаборационисти из прошлости изазивају извесно уважавање.
Они који су „погубили ратове“ добили су Републику Српску, СР Југославију и услове прекида рата којима се гарантује територијални интегритет Републике Србије и Косово и Метохија у њеном саставу, они који су водили погрешну и губитничку политику три пута су у Савету безбедности одбацили Ахтисаријев план и на свенародном референдуму донели Митровдански устав, а шта то добијају и шта ће добити ови прагмати, реалисти, евроунијати и вајни победници у миру?

За сваку је похвалу што председник САНУ Никола Хајдин није подлегао никаквим емоцијама, па је Томиславу Николићу јасно рекао да је за Српску академију наука и уметности питање Косова политичко питање, а они се, на челу са њим, у политику не мешају. Да је о неком скупом мосту реч Хајдин би се већ сам или са Драганом Ђиласом умешао. А ако је некоме већ стало шта о Косову мисле академици, то се лако може наћи у делима познатих и најугледнијих од њих. Они се нису чували „мешања у политику“. А ако гледамо бар мало унапред на оно што се дешава и што ће се непосредно дешавати у Војводини, онда ваља одмах прочитати текст академика Василија Крестића у овом броју „Печата“. И из тога извести неопходан наук.
Има ли срамнијих признања од оних да је „сада Хашки трибунал изгубио кредибилитет који је имао“ и да је „помирење у региону претрпело тежак ударац“? Они којима је до јуче блистала хашка правда и помирење и катарза у региону сада су тобоже потресени и отрежњени. Када је нама пукло по леђима и глави њима је тобож пукло пред очима. То је само нова тактика прикривања оних који већ поодавно учествују у заједничком злочиначком подухвату, и који га настављају.
Тај заједнички злочиначки подухват састављен је од дводеценијске сатанизације свега што је српско. Од сталног и упорног окривљавања Срба и Србије за распад претходне државе, за непочињене и туђе злочине, за бесрамно прикривање српских жртава, бедна извињавања где се коме стигне, спремност на свако понижење, чемерних декларација Народне скупштине…Систематски се, смишљено и организовано, у овом заједничком злочиначком подухвату вршила ревизија и фалсификовање историје, и то по хашким критеријумима. Па, зар ту пре неки дан није жути коловођа вито перо (из Вуковог „Црвеног бана“) устврдио да је „гнусна историја Срба од 1912.“ па надаље и да је то највећи српски хендикеп. Заташкавано је да су у доказним поступцима на суђењу Милошевићу и Шешељу – јуче, а Младићу и Караџићу данас напросто под силом аргумената разорене хашке оптужнице.
Колико је само каријера створено и новца згрнуто на лажним оптужбама о Србима као ратним хушкачима и причама о некаквом антихашком лобију!?! Колико њих је учествовало у ковачницама кујући кованице о свеопштој „кривици деведесетих“, о операцији „Потковица“, „великој Србији“… Колико су само труда уложили Владимир Вукчевић и Бруно Векарић, заједно са Независним новинарским удружењем, Б92 и невладиним организацијама, да подигну оптужнице против српских новинара, интелектуалаца, па и самог патријарха Павла, за говор мржње!
Све што је избило на видело и то пре свега захваљујући страним изворима било је систематски прикривано. Београдска пропагандна машинерија је обавила лавовски део посла на виктимизацији муслимана и на њој заснованог новог идентитета. Шта је све Јавни сервис Србије сакрио и прикрио и колико труда уложио да са Степинца или Месића скине одговорност и да се умањи број Јасеновачких српских жртава. Доказано је и показано да су у Босанском рату масовно учествовали муџахедини и припадници Ал каиде, да за Меркале и Васе Мискина у Сарајеву нису криве српске гранате, да је Крајина била под заштитом УН када је здружено нападнута од САД-а и Хрватске, о чему сведочи и оно што се дешавало у Шепуринама код Задра и на острву Брачу, о ономе што је за нелегално наоружавање Хрвата чинила Иранска обавештајна служба, те словеначки политичари и тадашњи амерички амбасадор Питер Галбрајт, који се усликао на хрватском тенку у „Олуји“ тако да Срби немају дилеме ко их терорише. О свему томе се већ навелико писало, а тиме се већ дуго дичи и хрватска штампа.
Није та штампа никада то крила, јер они се због сарадње са ЦИА поносе. Ту нема, као што је од Јасеновца познато, потребе за стратегијом ножа у туђој руци.
Помогла је ЦИА и нама. Хрватима у „Олуји“, а нама да уловимо и изручимо Радована Караџића и генерала Ратка Младића, бар како пише у биографији препоруци Микија Ракића објављеној и у нашем најстаријем дневном листу.
Туђи нож који је стављен у српске руке требало би да обави пре и изнад свега операцију давања алибија и покрића за НАТО агресију на Србију и њено насилно комадање, и то је његова права и завршна функција. То би требало оправдати и легитимисати.
Није ово крај заједничкој злочиначкој акцији против Србије. Што се ослобађања Рамуша Харадинаја тиче јавност је већ препарирана и неутрализована, јер ће нас преплавити задовољство што смо све унапред знали. И помирили се с тим. Следи одлука Међународног суда правде у Хагу који ће наложити Србији да плати велике ратне одштете Хрватској, па чак и онда када би Србија повукла своју контратужбу, што већ нуди, и одустала од чињенице да је у Јасеновцу почињен геноцид над Србима. Мораће се и даље судити Србима у Србији, а по налогу Хашког трибунала. Мораће се донети закони о забрани преиспитивања и одлука и образложења хашких пресуда. Неће се ни прстом мрднути да се помогне онима који су заточени у Хагу и који чекају другостепене или првостепене пресуде нити онима који су на издржавању казни, а којима су се стекли законски услови да буду пуштени на слободу, попут Момчила Крајишника.
Србија већ дуго, као што је прецизно и аргументовано доказано, води хрватску културну политику јер своју нема, а по свему судећи неће је ни имати. Поћи ћемо неспремни у 1914. када ћемо се суочити са највећом могућом антисрпском кампањом у последњих сто година због одговорности за изазивање Великог рата, а због хитаца Гаврила Принципа, што ће се идеално римовати са новим и старим хашким пресудама. Као што на Стогодишњицу ослобођења Косова нисмо имали ни филма, ни телевизијску серију тако је нећемо имати ни 2014. И то без обзира на то што је сјајно написана и што је написао Радослав Лале Павловић.
Србија неће, и неће смети, да поштује одлуку Уставног суда о неуставности Закона о преносу овлашћења и Статуту Војводине, и наћи ће се на свом ЕУ путу пред сепарацијом Војводине. Сада се већ противуставно врше ценкања са аутономашком врхушком. Већ сада отворено и храбро питамо међународну заједницу да нам одговори да ли је Прешево у Србији или није? САНУ са Хајдином на челу неће хтети да се меша у политику. Али ће се сви мешати у политику ако је ЕУ у питању.
Око Косова и о томе шта нас чека овде је непотребно трошити речи, јер ту је убрзање толико велико да је готово немогуће у недељнику бити актуелан. Нема тога Србина који може пратити брзину којом возе Кети, Дачић и Тачи. Нема те хашке пресуде и тог нашег понижења које њих може зауставити.
Често се у народу може чути оно: „На муци се познају јунаци“. Погрешно је ако неко мисли на данашњицу. Није ту реч ни о каквој великој муци и не би требало наши званичници да се уживљавају у нека поређења са мукама и искушењима које су имали наши преци. Нема то никаквих стварних основа. За решавање данашњих мука и проблема не би требало бити неки јунак, довољно је бити нормалан Србин.
На јунаке ће доћи ред тек када ови који би требало да буду озбиљни, нормални и одговорни подбаце, изневере и сметну с ума да им Србија мора бити на првом месту и неупоредива са ЕУ, а да се туђи нож мора бацити на ђубриште. Или неком избити из руке.
Промена и поправљање њихових грешака, неуспеха и заблуда биће велика и права мука, и онда ће Србији бити потребни прави јунаци. И биће их.

 

44 коментара

 1. “To je nama, nasa, serpolupa dala”
  TV, pevaljke, “turbo-folk”, krkanluk, pa spavanje.
  To sto crvi u masi probijaju povrsinu SSSR tvorevine, nije nas se ticalo, pa ni kad se raspao, nama to nije bilo bitno.
  Nismo videli ni univerzitete, skole, seminare, sastanke, nase
  zombije (kako izlaze, dolaze,…). Nismo marili ni za tolike
  strance ni price o demokratiji koju treba izmisliti, ni socijalizmu koji treba unistiti. Sve siromasniji telom i duhom,
  navukli smo se na put u bogatstvo, srecu, slobodu, demokratiju,
  kao da smo se tek rodili u mracnoj celiji i okovani lancima.
  Servirali su nam u nizu prevare i pljacke, a cekali smo pre zore
  da budemo opljackani.
  Izasli smo u setnje, da lupamo serpe (verovatno verujuci da u
  sutrasnjici sve ce doci “umeseno i obeseno”).
  Osnovali smo partije, gore nego g.g. preduzeca. Podrzali
  “opoziciju” da zasedne, uzima i krcmi.
  Posle cirkuske turneje Kolektivnog Predsednistva, jedan kolektivni
  je izasao. Odmahnuli smo. Nek idu! Nije nas bilo briga da tog trenutka vise nije bilo ni kulise od drzave. Nema “veze”.
  Kad je pocelo, ponasali smo se kao da je samo “senlucenje”.
  TV nam je pred spavanje servirala smrt i zverstva, da otupimo.
  Drugi su paralelno radili po programu.
  Kad su Srbiji (i C.G.) uvedene sankcije za ne-ucinjeno, okrenuli
  smo se “snalazenju” i pripremali za preistoriju.
  Nikad nismo ni protestvoavli a jos manje, tuzili. Ropski smo se
  “snalazili”, vracajuci se ubrzano unazad.
  Ratujuci-ne ratujuci, pricali o srpstvu, dok su drugi formirali
  drzave i oduzeli nam pravo da branimo sebe -Srbe u Srbiji i van
  nje. Institutu za likvidaciju Srba-sa ienom sud, mi-Srbi smo
  sve pruzili-krivice i ne-krivice, tuzbe, “materijal” za osudjenicka odela, lazne svedoke, okrivljene,… Istorija nije
  zabelezila ni priblizni mazohizam jednog naroda.
  Doduse, vodje i predstavnike su nam pripremili, verovatno znajuci
  da nam ni Domanovic nikad nije bio ni opomena.
  Ni danas, posle svega i verovanja da smo skinuli zute, opet ne
  znamo sta nam je ciniti.
  Nije rec ni o generalima, Hrvatskoj, SAD ili Nemackoj, a jos manje
  odluci suda (koja nije neocekivana, osim onima koji glume), vec
  o nama-Srbima.
  Zbog svega, gospodine Vucelicu, osmislimo, sta nam je ciniti i
  uputimo Vladu da radi.
  Srboljub Savic

  • Koje ozbiljne posledice bi se desile u slučaju oslobađanja Hardinaja iz Haga kao i u slučaju Hrvatske Nikolić bi pričao o daljnjim uslovima koje moramo ispuniti za pristup u eu a Dačić bi govorio o daljnjoj tehničkoj saradnji sa Haškim sudom. Pa ti ljudi nemaju obraz nego đon posle žestokok šamara iz Haga oni i dalje kao papagaji ponavljaju Tadićevu politiku puzanja. I umesto da Srbiju okrenu Rusiji i zemljama BRIK-a oni nas uporno guraju pod nož đelatima. To što radi Nikolić, Dačić, Jeremić i ostali priznavanjem granice s nepostojećom državom unutar Srbije i postavljanje graničnih punktova je IZDAJA Srbije i srpskog naroda . Narod traži prevremene izbore pod HITNO ili narod na ulice i vojni savez sa Rusijom ili nestajemo kao narod.

 2. Napokon dobismo imena ljudi koji unistavaju Srbiju: Vukcevic, Tadic, Rakic! Isticati ih svaki dan da njima bude muka. Oni su Izdajice Srpskoga Naroda i zato ce Odgovarati Nekad! Kazna su Vjesala! Eto gospodo samo da znate sta vas ceka, pa vi Spavajte ako mozete! A i sve ce vam biti oduzeto i dato narodu, jer ste to isto i oteli od njega. Sada citam u svedskim novinama: Vijetnamac politicar Le Duc Tho (1911-1990 ), odbio je Nobelovu nagradu za mir (1973 ),sa njim je takodje bio nominovan Henri Kisindzer.Za saradnju mirovnog plana Vijetnama. Le Duc Tho je odbio nagradu uz obrazlozenje: Nikada nije postojao nekakav “mirovni” plan sa USA,mi smo pobijedili u Ratu!

  • zoran@ naravno da je Vijetnam pobedio u ratu amerikance i americke sluge,nego je to dodeljivanje Nobelove spomenice bio pokusaj da se ublazi bruka i sramota i poraz amerikanaca u ostalom delu sveta,a ne u americkoj javnosti,jer amerikanci predstavu nemaju sta je sramota!I sada se postavlja pitanje,kome i gde su amerikanci odgovarali za potpuno nelegalni napad na Vijetnam?Nigde naravno!A nama ostalima pricaju kako mi drugi treba da odgovaramo za to sto se branimo i to u svojoj kuci!To je americka “pravda”da oni mogu da napadaju bilo koga i bilo gde,a mi se ne smemo u svojoj kuci braniti!Ne bi me cudilo da dodele Nobelovu spomenicu Talibanima,jer je bezanija iz Avganistana pocela,samo sto mora da je prikazu da to i nije bas bezanija!Bice da je “stratesko povlacenje”!

   • Nazalost to razmisljanje je po malo decije. Amerikanci nisu izgubili rat u Vijetnamu. Bili su tamo 11 godina eksperimentisali sa svakojakom oruzjem, pobili 5-7 miliona ljudi i otisli.Otisli su sa raznim saznanjima kako da prave efikasnije oruzje i prodaju ga i svojim oruzanim snagama i drugim. Oni ne gube ratove, oni trose oruzje a onda ga kupuju sa parama od poreza uzetim od americkog naroda koji se ni za sta ne pita, osim da redovno placa porez.

    • Sta god da su i ko su amerikanci koji su pobili “samo” 5-7 miliona ljudi,je tebi decje razmisljanje,su vasi mentori i vi njihovi lizoguzi!Sa takvima ste na istoj strani,ubice isto kao i oni!A to sto ne pitaju americki narod nista dovoljno potvrdjuje njihovu pricu o demokratiji,u koju nikada verovao nisam niti cu!Srbi sa takvima nikada nece biti na istoj strani!Vi hocete sto ste i pokazali svaki put kad se za to ukazala potreba!I naravno da se ljutite i mrzite Srbe,jer Srbi nece da budu,vecina,snishodljivci i lizoguzi svakog okupatora kao sto ste vi uvek bili i ostali!

 3. РАДОСЛАВ

  Охола,уображена политичка елита БИЛО КОЈЕ СРБИЈе неслуша БИЛО
  српског народа, већ понизно извршава наређења Запада и гура га
  упровалију сада се то зове ЕУ-НАТО.А народ осећа нешто из дубине
  свог исконског осећања да нам је спас у великој заједници православне Русије. Незнам дали ће их овај шамар отрезнити или ће
  дочекати свој пораз НАРОД ЗНА И ДА КАЗНИ.

 4. . . . valjda se niko od srpske PISMENE elite nije usudio
  da radikalnije analizira i komentarise podle agresore-ucenjivace
  takozvanog demokratskog sveta ZAPADA, kao sto to cini M. Vucelic i brojni renomirani autori PECATA.

 5. Zasto da cekamo do tada? Sta ce tada da ostane da se spasava? Koliko srpske krvi treba jos da padne da bi njihove glave izgubile teziste? A nasa deca bi trebala da budu roblje u rukama NATO pakta i EU? Da li je to zivot koji zasluzuju da bi njihovi roditelji primili platu za ovaj mesec?

  • sladjana@ polovini Srbije jeste!Pa i sami vidite i znate kroz istoriju koliko ih se poturcilo samo da bi sacuvali ili stekli privilegije u drustvu!Pogledajte samo koliko su iznenadjeni haskim presudama??!!Kao da je to nesto novo,i kao da bi taj sramni sud presudio drugacije!Samo budale su mogle ocekivati drugaciji ishod,a s obzirom koliko su Srba isporucili tom inkvizitorskom sudu za Srebe ja se ne mogu pa i da hocu ljutiti na Hag,nego na nase politikante i snishodljivce kojih je Srbija prepuna!Oni i dalje kao i zuti kartel sprinatju prema EU,navodno kao sa njima treba sedeti za sto i pregovarati??!!Pa jadni ne bili nisu vam oteli Juznu pokrajinu da bi vam je vratili,niti su osudili toliko Srba na hiljadu godina da bi danas to sprdiste od sudista ukinuli,ili mu svrhu promenili!Pravdu ne ocekujte od Haga!Nego vise dostojanstva pa ce vas vise i ceniti!

 6. Evo izaslanica evroBskog parlamenta za BiH Doris Pak(hitlerovo unuce)izjavila kako je “Oluja” bila legitimna,jer je krvatska povratila “otetu teritoriju”!A Kosovo i Metohija nije “oteta teritorija”?Dvostruki arsini fasisticke evroBske unije,ka kojoj nezaustavljivo sprintom trci nas predsednik i njegova klika!To je ono sto ceka Srbiju u toj sprdnji od unije!

  • Nego zaboravih da dodam……spremajte polako jatake Karadzica i Mladica da posaljete u Hag,a posle toga jatake jataka,i na kraju svakog Srbina koji je drugacijeg misljenja od fasisticke EU!Moramo svi da mislimo,pricamo,ponasamo,radimo,kako nam briselska filharmonija svira!I nasa vrla vlast ce da nam prica kako je to u interesu Srbije!A budale da im veruju!Ja jesam budala,ali ne bas tolika!

 7. Danas je nedelja,obican dan na “evropskom”putu Srbije…dan kada je Ivica Dacic “odbrusio” srpskom Patrijarhu.
  Bio je prisutan… ne znam da li se krstio i razumeo zasto se krsti,ali ,vidi se da je pomno pratio sta ce Patrijarh reci.
  I rekao je ,rekao je nesto emotivno,verovatno nerealno,ali iz duse ,kako narod oseca,kako narod prica u kuci ili kafani…rekao je da “ako nas EU nece,hvala,zivecemo kao pre 500 godina,i preziveti…”,rekao je “da nas brodic privezemo uz veliki brod pravoslavne brace…”?I sta?
  Pa sta,rekao je,tako misli…ali,Dacic je to pomno pratio i,ODBRUSIO srpskom Patrijrhu,da “iako kazemo ne EU,necemo sacuvati Kosovo”???
  Gospodine Dacicu,dve stvari,prvo,izvolite sutra,ali molim vas,PRIZNAJTE KOSOVO,odmah zatim,izvinite se Hrvatskoj i Bosni,otpisite srpske zrtve…i sta treba jos,pljunite Rusiji u lice…i sta,da li obecavate da ce nas prekosutra primiti u EU???
  To je drustvo u kome Srbi nisu dobro dosli,a da li ce nas primiti ili ne,to je stvar njihovih interesa.
  I drugo gospodine Dacicu,jos vaznije,vi ste skloni da odbrusite,recimo Tadicu i Vucicu,posle izbora,recenicom “ma bas me briga,formirajte Vladu ako mozete”,pa ste odbrusili EU,stavom “da ako treba da nas gej parada odvede u Evropu,onda nam je sve jedno…”,pa ste odbrusili Taciju,”da bi ga ahapsili…pa da bi ga ubili…”,pa ste odbrusili USA,bas njima,posle pustanja Gotovine,”da veliki brat radi…da ima vece prijatelje…?”,
  a evo ,dosao je i sam srpski narod,olicen u svome Patrijarhu,i on licno,na red?!
  Svakog vikenda imamo “bombe” gospodina Dacica…evo i danas pored diskvalifikovanja Patrijarha,pozurio je da izjavi da se “saradnja sa Hagom nastavlja”???
  Zasto danas,zasto je to hitna vest?Narod odmara?

  Imam strah da otvorim medije vikendom,jer njegove reakcije,gospodina Dacica,po bilo kom pitanju,su neprimerene,neadekvatne i niskog intelektualnog,socijalnog i politickog kapaciteta.
  Brukaju nas!Nanose nam stetu!
  Kao da boluje od redje bolesti,koja se zove,protagonizam?

  Gospodine Dacicu,Vi ste predsednik srpske Vlade,Vlade srpske Drzave,jedine nase mile Otadzbine???Potpuno vas ne razumem!

  p.s.Bolje da ste gospodine Dacicu danas biti u cizmama,sa asovcicem na opasacu…i da pomognete akciji hapsenja gomilice potencijalnih lopova,da pomognete borbu protiv mega kriminala,koja je u toku,a ne da nadjete za shodno da odbrusite srpskom Patrijarhu!

  • Mene vec poodavno Dacic sa nicime ne moze iznenaditi!Posle onakvog odnosa(i ne samo njega)prema sprovedenim Srbima u Hag,i odnosa prema Milosevicu nista me od Dacica ne cudi!Slizavao se sa svakom mogucom vlascu koja je bila,a narod naivni i dalje glasao za njega!Svi mi znamo da otimaci Juzne pokrajine nece odustati od otimacine pa makar i bili clanovi te zloslutne unije!Zbog dostojanstva(nadam se da jos uvek razumeju tu rec-dostojanstvo) nema ulaska u uniju,jer se tamo ne ulazi nego nazalost nasa politicka vrhuska PUZI ka uniji,gazivsi sve principe ljudskog dostojanstva svojom snishodljivoscu i dodvoravanjem!Posmatrajuci nase politikante stidim se sto su pripadnici srpskog naroda!

 8. Када се једном народу ишчупа корен сећања на своју прошлост, на своје јунаке и војне победе. Када му се ишчупа историјски корен постојања и битисања, он постаје зомби руља. Такав народ губи национално достојанство, поимање државне свести, престаје да има узоре и за њега више ништа није свето – па ни жртве које су пале, да би он данас уопште постојао.
  https://sites.google.com/site/djordjebojanicistorija/

 9. Piter Galbrajt javno priznao učešće i pokroviteljstvo SAD-a u etničkim čišćenjima Srba od Republike Srpske Krajine, Republike Srpske ( Hercegovina) i Kosova. Još jedan satanista između ostalih koji su satanizovali Srbiju i srpski narod godinama i još im nije dosta. Sad se javno hvali kako su mislili proterati i Srbe iz Banja Luke i Republike Srpske . Te javno iznosi da je Amerika pokrovitelj genocida u Republici Srpskoj Krajini . Pa sad postoji njegova pisana izjava sad treba podnesti tužbu u Hagu protiv SAD-a. A Jeremić pokrenuti pitanje odgovornosti pred UN-om.

 10. Ovo samo ovde može da prođe.Ono što je radila tadašnja opozicija,nazovi inteligencija,nazovi studenti,mislim od 9O_tih pa ovamo,delovi medija nevladine organizacije i drugi.Usudiću se da nazovem ETALONOM NGLUPOSTI.Toliko zla naneti,svesno ili nesvesno,svojoj Državi i Narodu naprosto NIJE NORMALNO.

 11. tko nas vodi

  Korak po korak ucenama EU sili naše naivce da priznaju ” državu Kosovo” Razgovor s Tačijem je još jedan glup potez nesposobnih srpskih političara razgovor premijera sa nepriznatim predstavnicima nepriznate države znači samo jedno njezino priznanje. Isto tako tehnička saradnja s Hagom ? Potpuni prekid suradnje isto stop ucenama EU , Srbija ne želi u EU.Neprijatelja treba postovati. Hrvatski narod sa svojim predsednikom je postigao veliki uspeh. Proterali su preko 600.000 Srba sa njihovih vekovnih ognjista. Okupirali su preko 29.000 kv.kilometara srpske zemlje. Ta srpska zemlja se nekada zvala Vojna Krajina. Carnojevici su platili zlatom Slavoniju. Hrvati su se uz pomoc Vatikana, EU i SAD-e izborili za zivotni prostor, za teritoriju koja ima veliku vrednost i omogucava nacionalnu ekspanziju. Junacki Srbi su vekovima ginuli i branili svoja ognjista. Hrvati treba da nam budu uzor kako se brani i siri drzava.

  • Клањем и геноцидом !? Немој нам их препоручивати за узоре, молим те !!!

   • Dusan@ nije on uzeo dela krvata kao uzore nego jacinu i snagu volje kojom su se krvati borili za svoju drzavu,sto je i u pravu!Nije on podrzavao klanja i genocid krvatski,niti da i mi treba to isto da radimo,nego samo kao sto vec rekoh u prethodnoj recenici!Da smo mi imali toliku volju i snagu prema istini za svoju drzavu ni jedan jedini Srbin ne bi bio izrucen tom sprdistu od sudista!Pozdrav!

 12. Odmah prekinuti saradnju sa Haškim sudom, prekinuti približavanje EU ,otkazati konferenciju u Beogradu dosta je puzanja. Kakva pljuska Nikoliću, Dačiću i ostalima koji nastavljaju politiku EU nema altrnativu mada smo zbog tog smenili Tadića. Koja crna Evropa koji ulazak u društvo koje je podržalo i pomoglo organizirati etničko čišćenje Srba iz Republike Srpske Krajine i njezin nestanak ? Ti divni europljani pomogli su Hrvatskoj proterati 250 000 Srba i oko 150 000 Jugoslovena ( prikrivenih Srba komunista ) iz Hrvatske. Vatikan i EU su pokrovitelji a Gotovina, Markač i ostali izvršioci koji su na kraju i nagrađeni za etničko čišćenje. Kako će sada Nikolić i Dačić nastaviti sa pristupom u EU protiv volje većine revoltiranih građana Srbije ? Tko god pomene ulazak u EU i njihove ucene ,uslove treba odmah dati ostavku Srbiju okrenuti državama BRIK-a i Rusiji.

 13. Nikoliću zašto i zbog čega bi mi uopšte željeli u Europu možda zbog sećanja na Nemačku i Hitlera koji je rekao da smo životinje ? Možda zbog AustroUgarske koja nam je otela Bosnu i ratovala protiv Srbije da nas manje ima. Možda zbog toga što je u 21 veku Europa pomogla i organizovala najveći genocid protiv Srba iz Republike Srpske Krajine koje su etnički počistili a sržavu oteli i poklonili saveznicima NDH. Možda želimo u Evropu zbog otimanja Kosova i Metohije ili zbog najave otimanja Vojvodine i Raške? Možda želimo u Evropu zbog toga što nas zasipaju kemijskim otrovima iz aviona koji lete nad Srbijom , možda zbog Harpa ? To je samo deo dobročinstava Evrope nad Srbima. Divni ti naši ” prijatelji “europljani normalno im da Srbi žive na Kosovu ograđeni bodljikavom žicom kao u logorima u 21 veku ? Zbog oslobađajujuće presude Gotovini?Ne predsedniče narod Srbije NE želi u tu i takovu Evropu.

 14. Od II svetskog rata je već Hrvat, Zagorac Josip uz pomoć Vatikana skrojio Srbiji raspad i uništenje Srbi su samo bili naivni pijuni u igri. Srbiju podelio jedinu na tri dela mada je mogao i Hrvatsku na 5 ali nije bio je veliki Hrvat i radio za svoje. Dok su Srbi radili jedni protiv drugih, komšija tužakao komšiju, u crkvu nisu išli postali nadkomunisti. I Hrvati su iz koristi bili komunisti ali su uvek verovali u Boga i išli u crkve. Ranković, Đilas i ostali srpski naivci su upropastili Srbiju točno prema Jožekovoj direktivi. Niti danas nije bolje Nikolić opet gura nasilno Srbe u EU , nudi zemlju strancima a Srbi da budu sluge na svojoj dedovini dosta više toga tražimo odmah savez sa Rusijom i prekid svih veza sa EU i Hagom.

 15. Pravo pitanje za UN

  Nemojte samo biti manekeni pitajte za američko učešće u genocidu i proterivanje Srba pod pokroviteljstvom Amerike za što sada imamo čvrste dokaze ako to ne iskoristite dajte ostavke svi. Piter Galbrajt javno priznao učešće i pokroviteljstvo SAD-a u etničkim čišćenjima Srba od Republike Srpske Krajine, Republike Srpske ( Hercegovina) i Kosova. Još jedan satanista između ostalih koji su satanizovali Srbiju i srpski narod godinama i još im nije dosta. Sad se javno hvali kako su mislili proterati i Srbe iz Banja Luke i Republike Srpske . Te javno iznosi da je Amerika pokrovitelj genocida u Republici Srpskoj Krajini . Pa sad postoji njegova pisana izjava sad treba podnesti tužbu u Hagu protiv SAD-a. A Jeremić pokrenuti pitanje odgovornosti pred UN-om.

  • Onaj koji je to odavno rekao i koji bi imao hrabrosti da to pita,Seselj,je u zatvoru vec skoro 10 godina bez presude!Covek koji nije bio vojskovodja se drzi u pritvoru!Mada ruku na srce nije nama Hag kriv,nego oni koji rekose “vodite ga i ne vracajte”!Nego hvala Bogu oni dobise po zasluzi svojoj!

 16. narodna mudrost: od govana se gibanica ne pravi. E tako od ovog materijala, koji sebe zovu politicarima ili cak politickom elitom, ne pravi se buducnost zemlje.

 17. Хвала Вучели на тексту, а како и доликује Њему, увек је ГЛАВНА поука и порука ОПТИМИЗАМ и БУДУЋНОСТ ! ТО је и прави пут за решење!
  Постоје ДВЕ битне врсте људи у СВАКОМ друштву:
  – једни, а увек су и јадни, који СТВАРАЈУ ПРОБЛЕМЕ
  (они који КУКУМАВЧЕ су ДЕКОР!)
  – ДРАГУ, којих нема премного, који су рођени и постоје да би РЕШАВАЛИ ПРОБЛЕМЕ, прошле – садашње – будуће ;
  ОВАЈ НАРОД их је УВЕК ИМАО и ИМАЋЕ ИХ!
  Нама на понос и напредак, а неким на пакост, јад, завист и злобу … да се не замајавамо ЊИМА!
  Морамо да волимо, верујемо, поштујемо и подржавамо СЕБЕ и СВОЈЕ.
  За ПОЧЕТАК …
  Аман… имали смо ОНИХ ( недостојних, који се не помињу ) и имаћемо их … али ЉУДИ !?! Хајд’ ми реците име једног од “ТИХ” … ни пепео им није остао!
  ОВУ ОТАЏБИНУ су ГРАДИЛИ и РЕШЕЊА НАЛАЗИЛИ на хиљаде “ЧАСНИХ” и “БОГОДОСТОЈНИХ”!
  Зовемо их ПРЕЦИ, СВЕЦИ, ПРОСВЕТИТЕЉИ, НАУЧНИЦИ, ЛЕКАРИ, ЦАРЕВИ, КРАЉЕВИ, ПРОНАЛАЗАЧИ, ИНОВАТОРИ, ГРАДИТЕЉИ, НЕИМАРИ, СПОРТИСТИ, АСОВИ, СТРАТЕЗИ, МАТЕМАТИЧАРИ… СВЕТИ САВА, ВУК КАРАЏИЋ, ПУТНИК, ТЕСЛА, НОВАК …
  Кад год “ОНИ ИЗ МРАКА” помисле да нам је “дошао крај”, ПОЈАВИ се макај по ЈЕДАН – ЧОВЕЧАНСТВА ВРЕДАН, а БОГУ МИО !!!!!!
  ВОЛИ… РАЗМИШЉАЈ… НЕ КУКАВИЧИ…

  п.с. Не меси питу ко има, већ ко је научио…

 18. Pa normalno da Priština zna da će Hardinaj biti oslobođen, njihovi mentori ih štite i otvoreno pljuju u lice Srbiji . A nemaju niti Dačića da posle svake presude nastavi besramno tehničku saradnju sa Hagom. Neće kod njih biti kao kod nas Nikolić i vlada guraju Srbiju u EU koja nam otima Kosovo, Vojvodinu i Rašku. Ljudi bez obraza i bez srama lice im je đon i za novac u svoj đep prodat će i rođenu majku a kamo li nebi Srbiju. Posle ove oslobađajuće presude narod mora na ulice i promeniti i ovu vlast koja nastavlja s Tadićevom gubitničko-plaćeničkom politikom.

 19. Strani plaćenici i izdajnici koji vladaju Srbijom i dalje ponavljaju moramo surađivati sa Hagom i moramo ući u eu i po cenu novih ucena ? Dosta je više narod na ulice smena izdajnika i Dveri Srpske na čelo Srbije.Hitno ući u vojni savez sa Rusijom jel Srbija nestaje iz minute u minutu.

 20. Pouka Haga i EU genocid je OK.

  Strani plaćenici i izdajnici koji vladaju Srbijom i dalje ponavljaju moramo surađivati sa Hagom i moramo ući u eu i po cenu novih ucena ? Dosta je više narod na ulice smena izdajnika i Dveri Srpske na čelo Srbije.Hitno ući u vojni savez sa Rusijom jel Srbija nestaje iz minute u minutu. Vojnom akcijom počistiti šiftare sa našeg Kosova kako su Hrvati genocidom očistili Srbe Krajine i za to su nagrađeni baš kao i šiftari.

 21. Gospodine Vucelicu,
  Kazete da je nasilno izrucenje Slobodana Milosevica, zatim Karadzica, Mladica i ostalih pocelo naprasno i za to krivite Borisa Tadica, Vukcevica i ukratko proslu vladu. Mislim da gresite i da ne gledate stvari objektivno, jer mozda po vama je trebalo da sacuvamo desetak “srbskih heroja” a da 7 miliona Srba ostanu pod ekonomskim sankcijama,politicki izolovani i unazadjeni za pola veka.Dakle, mogao je drug Sloba jos da bude tu na Dedinju, a da sedam miliona ljudi vrslja po kantama za otpad da sebi nadje da jede i da se obuce. Vi licno mozda nemate isto misljenje jer niste bili u prilici da iskusite jedno takvo osecanje, a postavite pitanjene vasim partijskim vec obicnim Srbima st bi birali izmedju Slobe i praznog stomaka. Danas kada vise nismo u teskoj ekonomskoj situaciji mnogi smatrakju da ne zive kako treba.Od patriJotizma se ne zivi kao ni od propagande.

  • Racicu, danas se u Srbiji najbolje zivi od izdaje zemlje, to se ovih zadnjih godina dobro placa a i dobro je organizovano. Steta sto tvoj idol, mucavi vizionar, nije pozivio malo duze da vidi svoje djelo.

   Da dobro se placa, samo treba imati stomak kao ti.

   PS
   A ovo “J” u rijeci patriota je vjerovatno znak da biti patriota i biti nepismen su jedno te isto?

   • Dragan Racic

    Prvo, obicno se komunisti obracaju drugima sa ” ti “. Drugo, to sto vi nazivate izdajom je komunjisticki pojam, po onoj Titovoj, “neprijatelji nase socijalisticke revolucije”.Drzite lekcije nekom drugom, jer je upravo takva ideologija donela najvece zlo Srbiji i narodu, dok su “narodni heroji” uvek imali sve . Najsmesnije u svemu je sto takvi kao vi kao kritikujete a u stvari je obrnuto.

  • Racicu,vas stav bi bio sasvim ispravan kad bi imali posla sa normalnim ljudima(mislim na evro-amere),a posto to nisu normalni ljudi onda ni odnos prema njima ne moze biti normalan!Ako ste u Srbiji “praznog stomaka”,onda to i zasluzujete!Samo lenjivci mogu biti praznog stomaka pored tako plodne zemlje kao sto je u Srbiji!Zasucite rukave,ostavite stanove u Beogradu od 24 kvadrata i vratite se na selo gde ce vam stomaci biti puni,ali treba raditi naravno!Ako je neko umro od gladi u Srbiji to je i zasluzio!

  • “pohvala za” Dragana Racica: nemam bas nikakav komentar na ovakvo razmisljanje,auh ovo je strasno mislis da zapadnim zlocincima nesto znaci i svih sedam miliona srba,pa dali ti je puniji stomak sada posle izdaje pravih srba? Neverujem a tek ce da ti bude prazan kada dodju sa zapada i otmu ovo sto je malo ostalo,mislite svojom glavom a ne stomakom, na duze staze bices mozda punijeg stomaka.!

 22. Mladji ne mogu znati a u ne tako davnoj prošlosti, posleratnoj Jugoslaviji, u jednopartijskom sistemu Srpski narod je bio polarizovan. Setimo se Rankovića, po moći, odma iza Tita, koji je dozvolio da ga /slabiji/ Kardelj,Bakarić i Krajačić sklone sa etiketom da je prisluškivao vrhovnog. Veći deo Srbije se bezpogovorno distancirao od čoveka na koga je trebao biti ponosan a oni koji su pitali “zašto” bili su okuženi kao Rankovićevci. Na političku scenu izranjaju neki Stambolići, Markovići…poltroni i nedorasli da iznesu, barem ravnopravan status Srbije sa ostalim republikama u federaciji. Ali njima je bilo dobro zbog te inercije. Prolazile su godine a Srbija, pride, osakaćena Pokrajinama, vapila je za harizmatičnim vodjom koji će snažno zastupati i braniti njihove interese. Pojavio se Milošević, koji je sve to imao i bio izabran sa nezapamćenom podrškom. Uvodjenjem demokratije formira se opozija vlasti, koja isljučivo destrukcijom slabi državu. Formira se Druga Srbija. Formira se opozicija kojoj su nacionalni interesi u drugom planu. E baš takva opozicija, kooperativna do kolaboracije, našim “prijateljima” sa Zapada je potrebna. Došao je peti oktobar, instaliran DOS i pošast po Srbiju može da počne. O saradnji sa Hagom i više nego što treba. Vlast čak i nezainteresovana za uhapšene. Poruke su bile: idi tamo pa dokazuj, vodite ga i ne vraćajte….jednom rečju – zločinačka podrška. Od neprijatelja, pogotovo onog koji “pere” svoju krivicu, možeš očekivati mržnju a kad imaju još i saveznike kod nas onda će se i ponižavanje lakše podneti. Doprinos ovakvim presudama je dala baš ta druga srbija!

 23. marksizam je u srbiji ubio cetiri tradicije:porodicu,religiju,moral i pravo,bez ovih tradicija srpski narod je izgubljen,nazalost,nijedna institucija ne pokusava da vrati ove tradicije srpskom narodu, pa se nije cuditi sto je sanu slabija od udruznja golubara, sto je srpski patrijarh nemocan kada su u pitanju episkopi i sto se riligija svela na bogate slavske trpeze,sto nasi advokati (izuzev tomanovica i rusa) nisu shvatili po kom principu se sudi u hagu samo srbima kao i svojevremeno nemcima(tuzioci su isti), sto nasi a bivsi politicari nisu shvatili vrednost utamnicenih srpskih predsednika i generala,sto smo se sami uz obilatu podrsku i zaradu ugostitelja vojnog sa vracara znanog šuta razoruzali pa sada pravimo pracke za ne daj boze ako siptari krenu na staru srbiju makedoniju a hoce ubrzo,sto se uprkos protivljenju srba pokusava organizovati paradna skarada u begeu,sto ovih dana nevladine zene arlauču sa srpskog javnog servisa kako muski srbi silovase, prebise,svakog drugog zenskog srba (sad zagledamo zenske srbe emancipovane,jedvamajke na ulici da im vidimo masnice,ogrebotine,posekotin,skidamo im naocare,sumnjive su) a ne pitaju se zasto muski srbi ne rade vise za platu kojom bi odrzavali porodicu,sto imamo vise tajkuna nego zivih sela i gradova,sto gorile cuvaju fabricke kapije iza kojih vise nema ni masina ni radnika, sto su radnici u zargonu zaposlena lica po ministru lalovicu a nezaposlena lica su neradnici,aferim lalovicu,samo nam fale maskembali da se vise na ulici ne prepoznajemo inace se iovako ne prepoznajemo,sto su svi bivsi srbi a sada nesrbi (srbi katolici-hrvati i srbi muslimani-bosnjaci) bolje prolazili zadnjih 100 godina od srba ateista, srba komunista,srba pravoslavaca,srba oslobodilaca, srba krajisnika. sto srbi iz pokrajine misle da mogu sami do beca dunavom uzvodno bez sajki pa u jevropu do brisela sa bojanom na zacelju, sto se srpska istorij mora ukinuti jer ce ugroziti euro zonu, sto nam opet posle toliko vremena trebaju braca rusi jer nam drugog spasa nema, sta ce nam europejci tek raditi ako kojim cudom udjemo u europu,

 24. Kада склопите уговор са ђаволом – нема раскида. Улог је глава. Зато је Киза изгубио главу када се у њему пробудио Србин. Ови на власти не могу назад, морају, МОРАЈУ сав народ увести у пропаст да би сачували своју главу. А ђаво, ко ђаво, тражи све више и више. Једино нас Бог неће оставити а знамо сви да су САД, ЕУ, НАТО само баналне ђевоље филијале.

 25. господине вучелићу вама је наш блаженопочивши патријарх павле док смо се ми преко дрине за одржање народа у наметнутом рату а у србији је свакодневно док сте били уредник и ртс писао молбу да на ртс непуштате музику ,турбо фолк за опијање маса док су овде србске мајке биле завиијене у црно

 26. Haski tribunal je svetska sramota ! Savet bezbednosti nije imao pravo da osniva Tribunal i propisuje krivicna dela.Tu instituciju je osnovao Savet bezbednosti rezolucijom 827 od 25.5.1993. u odredjenom politickom trenutku pod pritiskom SAD, sa pocetnim mandatom od cetiri godine (1993-1997).Godine 1997. “život” joj je produžen do 2001. godine.Kada se govori o legalnosti Tribunala, to jest o njegovoj pravnoj zasnovanosti, pre svega treba ukazati da Savet bezbednosti nije imao prava po Povelji UN da osniva sud. To je mislim potpuno jasno i, koliko znam, nema poštenog eksperta za medunarodno pravo koji ce misliti suprotno. Neki tvrde da je to mogla i trebalo da ucini Generalna skupština Ujedinjenih nacija.Medunarodni krivicni sud može da se osniva samo onako kao što je to ucinjeno sa osnivanjem stalnog Medunarodnog krivicnog suda u Rimu 1998. godine kada je na diplomatskoj konferenciji, na kojoj su ucestvovale sve države clanice Ujedinjenih nacija, usvojen statut tog suda,nakon cega slede ratifikacije i njegovo stupanje na snagu nakon šezdesete ratifikacije.Statut tribunala, koji je Savet doneo, sadrži u clanovima 2-5 anaconda medunarodna krivicna dela koja su povredena u ratovima na prostoru prethone Jugoslavije. Formulacija vecine tih dela znacajno odstupa od njihove formulacije u savremenom medunarodnom pravu te je, tako, Savet preuzeo zakonodavnu funkciju na što, razume se, nema pravo po Povelji!Protivno clanu 32 Statuta tribunala, koji propisuje da se on finansira iz redovnog budžeta Ujedinjenih nacija, on je finansiran uglavnom od strane SAD{Džordža Šoroša,Rokfelera } i muslimanskih zemalja. Izazivanje rata, agresija, agresivni rat, su nesumnjivo osnovni i najtezi medjunarodni zlocini, u svakom slucaju od 1928. Godine.Nirnberška presuda glavnim nacistickim zlocincima:”Izazvati agresivni rat, prema tome, je ne samo medunarodni zlocin, vec vrhovni medunarodni zlocin koji se razlikuje od drugih ratnih zlocina samo po tome što u sebi sadrži akumulirano zlo svih tih zlocina”.Povelja Ujedinjenih nacija tretira agresiju na slican nacin. Clan 2(4) i (7)zabranjuju mesanje u unutrasnje stvari drugih drzava i pretnju i upotrebu sile od strane bilo koje drzave protiv druge drzave.Generalna skupstina UN u rezoluciji 2131, koja nosi naslov “Deklaracaija o nedopustivosti mesanja u unutrasnje stvari drzava” podvlaci stav da je vojna intervencija prema bilo kojoj zemlji agresija i zlocin bez opravdanja. Propisujuci nadležnost Tribunala, Savet bezbednosti je, dakle, napravio nešto ravno najtežem zlocinu: namerno je iz Statuta izostavio (i na taj nacin precutno legalizovao!) osnovni medunarodni zlocin: planiranje, podstrekivanje,pomaganje i saizvršavanje agresije i oružane secesije koja ugrožava medunarodni mir i bezbednost, kako bi zaštitio prave krivce za razbijanje Jugoslavije, agresiju na SRJ i nevidene patnje njenih naroda. To su dakle najteži medunarodni zlocini, i svi drugi – genocid, ratni zlocini u užem smislu reci i zlocini protiv covecnosti su samo posledica tog zlocina, -zlocina agresije i oružane secesije. Tribunal je podizao optužnice gotovo samo protiv Srba, kao da su samo oni u ratovima kršili pravila medunarodnog humanitarnog prava. Iako su prve zlocine pocinili Hrvati protiv Srba – na podrucju Gospica još u oktobru 1991, masakriranje 13 vojnika JNA na mostu preko Korane u Karlovcu i u aprilu 1992. u vojnom zatvoru u Splitu gde su zarobljenim Crnogorcima sekli jezik, uši, boli oci – do danas nije poveden postupak, iako su pocinioci tih ustaških zlocina poznati, imenom i prezimenom.U “rad” Tribunala spadaju naravno i slucajevi za koje smo mislili da su sa inkvizicijom, hitlerizmom, staljinizmom, brozovizmom za uvek stvar prošlosti, stvar istorije. Kidnapovanja, ubistva…Svi bosanski Srbi koji se nalaze u Tribunalavim kazamatima u Ševeningenu su hapšeni metodom kidnapovanja. Narocito brutalno je bilo kidnapovanje Momcila Krajišnika, najvišeg funkcionera bosanskih Srba. General i nacelnik Generalštaba Vojske Republike Srpske Momir Talic kidnapovan je u Becu dok je ucestvovao na medunarodnoj konferenciji sazvanoj od strane austriske vlade, brutalno kršeci pravilo medunarodnog prava o nepovredivosti i imunitetu ucesnika medunarodnih konferencija u službi miru. Kidnapovanje Talica austrijski organi su izvršili po pismenom nalogu sudije Tribunala Australijanca Hanta (Hunt, što inace – kakve li ironije – na engleskom znaci “lov”). Bosanskog Srbina Simu Drljacu su ubili kao psa, navodno zato što se opirao hapšenju, što nije tacno. Dvojica Srba su kidnapovani na teritoriji SR Jugoslavije od strane lovaca na nagrade koje Tribunal daje za takve neljudske postupke…Bivši predsednik SRJ i cetvorica drugih visokih državih funkcionera optuženi su zbog navodnih protivzakonitih akcija organa reda na Kosovu i Metohiji pred intervenciju NATO. A uz malo objektivnosti sva ta aktivnost organa reda može se kvalifikovati kao legalna i legitimna odbrana od terorizma na šta ima pravo svaka država u smislu odredbe clana 1 stav 2 Dodatnog protokola II uz Ženevske konvencije – dakle aktivnost koja uopšte ne spada u nadležnost Tribunala.S druge pak strane, Tribunal ništa nije preduzeo protiv onih koji su izvršili brutalno razbijanje SFRJ i izazvali gradanske ratove u njoj.http://www.facebook.com/stefan.perovic3

 27. Време је за нови ПЕТИ ОКТОБАР!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *