ЕУ ЈЕ КЕВА

Jединствени смо по извлачењу историјских поука и тумачењу прошлости. Наша политичка и медијска врхушка редовно закључује како су нам савезници у прошлости били непоуздани. При том се по правилу, изриком или посредно, мисли на Русију. И изводи се оригиналан закључак да би се највише требало држати наших проверених непријатеља и испуњавати њихове наредбе и захтеве. Они су нам верни и према њима би требало равнати и нашу државну политику.
Може ли уопште неко да замисли бољу препоруку за преговарача од оне којом се легитимисао Хашим Тачи рекавши да ће се „Србија на крају свести на београдски пашалук“. Када се томе дода и подразумевајући став да ће, уколико се не удовољи његовим и ЕУ захтевима, Срби на Косову бити сатрвени, ситуација бива напросто очаравајућа. Да ли има од те боље прилике да се с њим пронађе „коначно решење“ за косовски проблем?
Изгледало нам је немогуће да ће неко попут Дејана Павићевића, и не само њега, изјавити како постављање међународно интегрисане границе између Косова и Србије у ствари није граница и да ће то само додатно интегрисати и ојачати државно јединство Србије и њену територијалну целовитост. Оригиналност оваквог начина закључивања јесте привид будући да је то само копија општепознатог става Јосипа Броза о границама југословенских република:
„Границе између југословенских република само су тамне шаре на белом мермеру које мермер учвршћују, а не растресају изнутра.“
Познато је како се учвршћивање завршило! Као што је познато да свако настављање вођења националне и државне политике на овим тековинама води понављању таквих исхода.
Али, на неки начин, Србија је одахнула. Коначно ће бити успостављена ИБМ. (Прочитати текст Н. Врзића „Србија до Јариња“, у овом броју „Печата“). Ове лепе и старе српске речи као што су: Integrated Border Management или што би обичан српски народ рекао интегрисано управљање границом, више нису пуки сан него постају права јава. Или што би наша неодговорна омладина рекла – Граница је кева!
Поменути Павићевић је српској јавности открио да је заправо све до сада постојала права граница између Србије и Косова, а да са ИБМ почиње повратак Косова у наше руке. Другим речима, ово је још једна дипломатска победа Србије. Павићевић не би требало ни да се осврће на злобнике који говоре како ће Србија сада бити – до Јариња. Напротив, попут Борка, он би требало уздигнутог чела да корача, јер њима двојици нема равних међу Србима. Ако је ко задужио српски народ, то су ови див јунаци.

 

Али никако не би требало занемарити ни заслуге Б92 за тријумфално успостављање ИБМ. Колико је само труда уложено да се открије колико су Срби са Косова крали јер није било ИБМ. И поштено Б92 саопштава да сав смисао његових емисија о лоповлуку на Косову јесте да се коначно успостави ИБМ. У својој скромности Б92 није саопштио јавности да је њихов посао био додатно отежан чињеницом да само један одсто буџета Србије иде на Косово. Како разоткрити све те крађе на само једном постотку буџета? Да, рецимо, за Косово иде десет посто републичког буџета, тада Б92 не би морао да се мучи, већ би то могла да обави свака телевизија. Зато би требало одати признање Б92, јер они су, поред Борка и Павићевића, најзаслужнији што ћемо ускоро имати ИБМ на Јарињу и Мердару. Како су лепо решили ИБМ, тако ће и на Косову све решити.
Има нешто заиста велико и значајно у самопожртвовању Дачића који неће дозволити да се са Косовом наша деца пате и муче. Уместо наше деце проблем ће решити Дачић. Па зар то није дирљиво? Лако је замрзнути косовско питање и спречити успостављање ИБМ, него ‘ајде учини нешто, потруди се мало, реши коначно косовско питање. Каква је срећа за Србију што има Дачића. Он се држи древне пословице – Што можеш данас не остављај за сутра. Једноставно, стиснуо је петљу, одбрусио Тачију и надљудским напорима обезбедио ИБМ.
Већ видим Србе којима ништа није свето, који стално нешто гунђају, којима ни ИБМ није за поштовање. Видели смо и да је Олбрајтова имала муке са „одвратним Србима“. Да човек пропадне у земљу од срамоте и бруке што припада том народу. Али нема предаје. Нама се отварају златна врата ЕУ. Ту смо. Надохват руке. Све наше муке и патње биће искупљене када се дочепамо ЕУ. Увек пред очима требало би имати слику Ромпеја и Кети, јер нам то даје снагу да останемо на ногама и не пропаднемо у мочвари заостале Србије.
Можемо успети само ако имамо вере у ЕУ. Ето Драган Ђилас је у сваком погледу успео јер никада није посумњао у снагу европских интеграција. Шта је све тај човек морао да претрпи као прикривени власник „Преса“? А зашто? Само зато да би нас из тмуше Србије увео у светлост ЕУ. Смутљивци клевећу да су Ђилас и његови жути другови имали приход од милијарду и двеста милиона евра, а да је од тога макар шесто милиона из државног буџета. Ако је то тачно, онда алал вера Ђиласу, за мање није требало да се бори за европске вредности. Скидамо капу доле градоначелнику, то је начин како се европски човек жртвује за ЕУ.
Колико су се Срби дубоко заглибили може се видети и по томе што има оних који су тако далеко отишли да оспоравају и велике вредности Миодрага Микија Ракића који ужива највеће поверење ЦИА. Па има ли веће препоруке за обављање српских државних и политичких послова од поверења ЦИА! И логично је што ће Мики ЦИА бити уз раме са Ђидом ЕУ, и што ће водити жути картел.
Требало би зато установити посебан орден за људе који су на све били спремни не би ли Србија ушла у ЕУ. Највиши орден свакако припада оном танком слоју који је учинио све да по упутствима Брисела реши косовски проблем. И када човек боље погледа, вала су га заслужили. Презрени и омаловажавани од сопственог народа, а посебно од залуђене омладине, ови хероји европских интеграција омогућили су да се пређе дуг пут од давања сагласности на ЕУЛЕКС до признавања ИБМ. Тек ће будући нараштаји знати да цене овај подвиг унијатских и ЦИА јунака. О каквом је подвигу реч најбоље сведочи чињеница да је у време успостављања политике да ЕУ нема алтернативу и више милијарди евра требало некако склонити, не би ли се учврстила вера у ЕУ. Ко то данас зна да цени?
Једном ће се препричавати и шта је све пратило акцију набављања инкубатора и шта се све, уз знак песнице, претрпело за нашу европску ствар. Али нема европског пута без муке и самопожртвовања. Ко се домогао ЕУ, а да није морао да пати оволико колико је патила Србија, благо њему. Ми који знамо колику је цену платила Србија зарад европских интеграција, знаћемо и на прави начин да вреднујемо нашу борбу. Време је и да променимо нашу измучену паролу да ЕУ нема алтернативу и да је заменимо новом:
ЕУ је кева!

 

22 коментара

 1. A gdje je tu sada ustavni sud, da on kaze sta je tacno?! Sta radi SANU? Sta radi SPC ? Njihova PASIVNOST ce uci u Istoriju. Nece imati cime da se opravdaju, “mi nismo znali”! Sramota za sve njih, gore navedene. Danas, kada narodu treba lijepa i zdrava Rijec ,od njig, gore spomenutih, ONI cute. E, proklet vam bio svaki dinar i para sto primiste za saucesce u ratu protiv Srbije! Samo mala nekolicina novinara i pisaca, koja je stala za odbranu Srbije! Gosn. Vucela svaka vam cast i vasim novinarima i gostima-rodoljubima, koji nam jos uvjek osvijetljavate put u ovoj tami! Ostat ce te u Istoriji kao Veliki branioci Srbije! Svi drugi idu na smetljiste istorije!

  • Kao sto znamo SANU je osamdesetih godina napisala memorandum u vezi srpskih nacionalnih interesa i onda ne zadugo posle toga se ogradila od tog memoranduma pod pritiskom neprijatelja Srbije,a uz pomoc onih koji su kasnije dosli u SANU,i koji se i dan danas tamo nalaze!I kada takvi ljudi podlegnu pritiscima staa onda reci za nas obicne ljude?SANU ne predstavlja vise srpsku ideju i interese nego prozapadnu ispostavu,kojoj je jedini interes i uloga da se Srbi “kloniraju”na taj nacin da se od nas naprave verne sluge zapada,bez i jedne trunke zdravog razuma i koji nikada nece dovoditi u pitanje postenje,zakonitost,humanost,zapada po bilo koju cenu…..ukratko receno…ZOMBI!A Ustavni sud postoji samo kao kategorija i “sudi” kako mu kazu!Sto se tice SPC,oni nemaju vremena da idu po narodu i da ga produhovljuju od bavljenja transakcijama nepokretnosti,a ogrezli su u jelu i picu,tako da vise ni u obicno auto ne mogu da stanu,cast retkim izuzecima,nego mora dzip da ih vozi!Za politicare(politikante) nemam reci,a i sta reci o prevrtljivcima?Eto ukratko receno ko nas vodi i predstavlja kako u svojoj kuci,tako i u svetu!Nazalost!Daj Boze da ja nisam u pravu,jer ako nisam nece nikoga ni da boli,a ni da kosta!Ali ako…..?Bolje i da ne pomisljam!

 2. Za koji dan parlament EU salje Merkelovu u Rusiju da odrzi lekciju Putinu o “ljudskim pravima”!!Da,da,kolevka rasizma,nacizma i fasizma prica o ljudskim pravima!Katolicki licemeri!Onako kako su im se pretci ponasali,Napoleon,Austro-ugari,Hitler,evo im se i naslednici isto tako ponasaju!Naravno,iver ne pada daleko od klade!Vatikan se nece smiriti dok se Pravoslavlje ne istrebi,ili svede kao na zapadu na nekih 5%!Rusija je da bi se odbranila od vekovnih napadaca zapadnjaka morala postaviti prugu sirokog koloseka,kako ne bi vozovi sa zapada,puni vojnika, mogli nesmetano pristizati u Rusiju!Nisu oni primili Rumune i Bugare u EU sto ih vole,nego da se obruc prema Rusiji mora zaokruziti,a clanstvo Bugara i Rumuna u EU je mnogo manja steta nego da su van EU u odnosu prema Rusiji,a uslovi zivota,standard,u tim dvema drzavama ostao isti kao i pre clanstva,sa tom razlikom da sada imaju kredita do guse,u stvari do temena!Evropljani sada govore kako je ovakva politika EU dovela do toga da u evropi nema rata vec 60 godina!Nije zbog vase politike,nego zbog toga sto niste Rusiju napadali vec 60 godina,prpa srpski receno,inace sto se vas tice i vase politike……,price za malu decu su to!Napadnuli bi vi Rusiju kad bi ste bili sigurni u pobedu!Ovako…..ostaju vam samo pusti snovi!

 3. Zorba svaka cast. Svaka ti je ko iz Jevandjelja!

 4. Руси поново нешто уздржани око Хашког трибунала,а они спадају у осниваче!? Дебело су они дефектни,нешто су се тренутно снашли око парица али тежак су дефекташки систем – као и наш и веома лако рушљив! Трла баба лан….

  • Ne, mogu Rusi biti veći Srbi od samih Srba. Nije Hag presudio Miloševiću, Srbija je izdala i presudila Miloševiću kao krajnjem kriminalcu, Srbija je rekla Hagu, vodi Šešelja i nevraćaj ga nikad, Srbija je isporučila sve svoje generale i predsjednike,a djecu haških optuženika proganjala, ko je u njihovoj porodici bio zaposlen dobio je otkaz. Šta tu može Rusija.

 5. Kada su se Dzilas i Miskovic,u po bela dana,tajno,a da ne bi bilo javno…iznenada,da ne bi bilo planski…sastali…Djilas,i dali nevino saopstenje da su razgovarali o novom “molu” ili mega centru na Prokopu?,(mada ja mislim da su dogovarali kako da se ratosiljaju PRESS-a,bar)…dobro,govorili su o mega trznom centru…nikada vise EUROPE nisam cuo u manje reci,u manjem saopstenju,njihovom?!
  Tu filozoviju,taj “duh” ili osecas ili ne osecas,nema tu velike price.Sto bi rekao Tadic,ili si promenio kod ili nisi.
  Zasto volis EUropu,nemam pojma,to je nesto iznutra…osecaj je isti,a i odgovor na pitanje-zasto navijas za Partizan…stvar osecaja,stvar “koda”.
  Danas,kada bih zavezanih ociju usao u neki grad u EUropi,i skinuo poveznicu na nekom “molu trgovine”,vidis,LIDL,IKEA,CAREFOUR,DIA,EL CORTE INGLES,BURGER KING,McDONALDS…definitivno,ne znas u prvi mah gde si.Dobro,vidis da si u “molu”,ali ne znas ni grad ni drzavu???
  Samo neki detalj,neka tabla okolo,pomoci ce ti da shvatis da si u Francuskoj,Nemackoj…a za grad ces jos trebati da se potrudis…
  E,to je EU,to je jedan veliki MOL…svi mi trebamo da budemo samo konzumenti,bez imena i prezimena,ali sa sifrom,kao paklica duvana…To shvatis ili ne shvatis…
  Zato nasi “vizionari”,nasi futuristi,nasi “menadzeri” ulaska u taj “veliki svet”,u stvari,u veliki nemacki trzni centar…
  “nasi” Dzilas i Miskovic,shvatajuci “duh” nasih potreba,Djilas…zato oni sa tako malo reci…da su pricali o “molu” na Prokopu…salju nama poruke koje mi jos nismo u stanju da prepoznamo…EUropa je tu samo trebamo to da osetimo…Njihova plemenita misija je da nam uteraju…EUROPU,ako nema druge.
  A onda,sve ide kao po loju…kada Dzilas i Miskovic,naprave “lanac” molova,Djilas…doci ce neki Slovenac ,koji ce govoriti cudan srpski,sa manom,kao Tito ili kao Djelic…sa belgijskim pasosem,(Djelic ima francuski,da ne bude zabune)…i u ime nemackog trgovackog Koncerna,otkupiti “lanac”.
  To je znak da smo medju njima,da su nas prihvatili…jedini zadatak nam je da trosimo to malo para,da trosimo,da trosimo…
  Tada ce se pojaviti “pocasni ” predsednik Dekodirane Srbije DS,Boris Tadic,da otvori LIDL u Ritopeku…a mi ce mo biti fini,depolitizovani,denacionalizovani,dekolektivizovani,dakle,individualizovani…gde svako gleda svoja posla…
  ma bice nam vaznija zastava LIDL-a nego drzavna zastava…kao u
  jednoj italijanskoj vukojebini,gde je zastava LIDL-a dva puta veca od italijanske,sa natpisom,”HVALA ZA DRUZENJE U PROTEKLIH 20 GODINA-VAS LIDL”.
  A mi,dekodirani,sto bi Tadic Boris rekao,naprasno sa puno zivaca…ma samo dva coveka pred ulazom u LIDL,u Ritopeku,izazvace zastoj…”izvolte,udjite,kaze jedan,…ne,ne izvolite,kaze drugi,ma izvolite vi udjite…ma nemojte molim vas,vi izvolite udjite…ma dajte,evo vi udjite ja cu da vam drzim vrata…
  a mi iza njih dvojice necemo vikati i dobacivati…”ejde bre ulazi…”neeee,mi ce mo to sa sipatijama gledati,jer ulazak u “mol”je ravno dotaci buducnost.LIDL do Srbije.

 6. Василим

  Па да, ми уместо да учимо на историјском искуству, режими од 2000 до данас нас убеђују да из све снаге треба да сарађујемо са најљућим непријатељима, дакле што више “сарадње” и подаништва нарочито са највећим србским душманима, је баш ин.(Русија је и овом режиму задња рупа..)
  Јасно је бре све, карте су се скроз отвориле, и није рано закључити да нас и овај нови режим води директно у пропаст и то својим чињењем али и НЕЧИЊЕЊЕМ, спиновањем, скретањем пажње, закукавањем и сл.
  Па бре ако нећете да водите државу у интересу народа и државе Србије, па склањајте се, бре!Дојадисте више са испразним стратешким документима,визијама,…

  Друштво и економија су у колапсу, пропадамо дупке, а ни се зезају, кукају, драме лудило, спинују.Медији су и даље у душманским рукама.Не враћају се покрадене паре( милијарде су у питању), нико не конфискује имовину кримоса, али и даље конфискују имовину народа (ради фамозне претплате или рачуна струје)

  Пролазе месеци све је горе, економски је неиздрживо, на делу је чиста козметика, трачарење, заглупљивање и вечито правдање!

  Сити смо демагогије.

 7. Još jedan glup potez nesposobnih srpskih političara razgovor premijera sa nepriznatim predstavnicima nepriznate države Kosovo znači samo jedno njezino priznanje. Isto tako tehnička saradnja s Hagom ? Potpuni prekid suradnje isto stop ucenama EU , Srbija ne želi u EU.Neprijatelja treba postovati. Hrvatski narod sa svojim predsednikom je postigao veliki uspeh. Proterali su preko 600.000 Srba sa njihovih vekovnih ognjista. Okupirali su preko 29.000 kv.kilometara srpske zemlje. Ta srpska zemlja se nekada zvala Vojna Krajina. Carnojevici su platili zlatom Slavoniju. Hrvati su se uz pomoc Vatikana, EU i SAD-e izborili za zivotni prostor, za teritoriju koja ima veliku vrednost i omogucava nacionalnu ekspanziju. Junacki Srbi su vekovima ginuli i branili svoja ognjista. Danas vise nema Srba koji su spremni zivotom da brane svoje porodice i ognjista. Preziveli su geni kukavica i podanika. Veoma mali broj Srba pati i boluje za izginulim junacima i izgubljenim vekovnim teritorijama. Taci pre neki dan rece da ce nam biti veliki beogradski pasaluk. Verovatno da ima malo cestitih i junackih Srba i za taj pasaluk. Hrvati treba da nam budu uzor kako se brani i siri drzava.

 8. To sranje pod nazivom IBM odnosno Integrisano upravljanje GRANICAMA je uobličeno još 2006. godine (vidi: https://www.cimicweb.org/cmo/ComplexCoverage/Documents/Kosovo/Background%20Documents/Border%20Management.pdf), a mi se grbavimo i dovijamo kako narodu prodati priču o integrisanom upravljanju PRELAZIMA? Da li smo toliko fatalno nepismeni da ne vidimo da bi svako sprovođenje makar i najmanjeg delića Briselskog sporazuma neumitno vodilo priznanju samozvane države Kosovo? Predali smo rat koji nismo izgubili, pustili smo skotove na našu zemlju na koju inače nikada ne bi stupili, i sada još treba da smeškamo na njihove podmetačine i ucene, pljujemo sve što je iole srpsko? Normalno, EU je keva, a i dobro je držati glavu u dupetu, tamo bar uši ne mrznu, nema veze što se ništa ne čuje i što vreme samo protutnji… U EU mali ljudi su sretni što su mali, poltronstvo je vrlina, mediokritet životni cilj, a nama ostaje …? Zar je tako teško biti velik? Zar je teško stati zmiji na vrat? Zar je teško reći ono što zaista misliš? Da si iz zemlje Srbije, da voliš svoju zemlju i da ćeš uvek biti uz nju? I da ne možeš poreći, da u bilo kojoj uniformi bio, ne osetiš kako ti koža ježi kada čuješ komandu: ZAMNOM!
  To nam je nasleđe. I to je ono što moramo reći vlastodršcima: EU je keva, ali nam je Srbija majka.

 9. “EU JE KEVA”!,dreknu polupijan Djelic ili neko blizu njega,na jednoj urbanoj ,privatnoj zurci,na kojoj je bio uocljivo mali broj dama…
  Ti mangupi iz “gruga dvojke”,Tadic,Djilas i njihov duhovni vodja,Saper…za malo da ostanu anonimni heroji evropeizacije Srba.
  Za malo da novinar “blica”,u montiranom intervjuu,na zemunskoj pijaci,gurne pod nos mikrofon prodavcu kajmaka i sira iz Preljine,sa pitanjem “sta je je za vas EU…”?,a ovaj ko iz topa,Eu je keva…po navici “drzavnog” vrha.
  Ali,ozbiljno,ja zelim da pitam gosn.Dacica i gosn. Nikolica,posto su u intenzivnim kontaktima sa gdjom. Eston…kakav su utisak stekli,kakva su njihova saznanja-
  ZASTO ONI HOCE DA SRBIJA UDJE U EU?
  Primili su sve prijatelje Nemacke i sa zapada,evo i servilne Hrvate,a sa istoka,servilne Bugare…Rumune,Poljake…primili su zbog ogromne teritorije,a i da ih odvoje od Rusa,jer oni to i hoce…ali,SASTO NAS ZELE?Nemamo ni neku teritoriju,a ni narod nije bas po njihovom.
  Znaju da ne volimo NATO,ili lazemo,znaju da volimo Rusiju,ili lazemo…ZASTO?Ako jednostavno zele da zivimo bolje…ZASTO?
  Molio bih pomenutu gospodu,da obaveste javnost o svojim saznanjima,po ovom pitanju,kako bi smo tacno znali SASTO ZELIMO DA UDJEMO U EU.Ako imaju saznanja o tome.

 10. Василим

  И да додам још један вапај!

  Нема ништа од овог режима, ово је наставак пута у провалију!

  Само кукају, праве се луди, фантазирају, а ЕКОНОМСКА ситуација је очајна, преспектива је равна нули, а они нас замајавају са Јевропом и сл.

  Прво економија, али са овом владом нема успеха, напротив, чим је ту Динкић , Дачић популиста, умни Палма, Николић и Вучић који и не знају шта чинити, већ спинују и философирају, а раде као исте ствари као онај преварант Тадић!

  Од свих економиста једино су трезвени и конкретни у дијасгнози и решењима господа Душанић и катић, остзало је улизичка бирократија, и надри доктори економски и надри стручњаци како-ветар-дува.

  Економија је на првом месту, али све мере су фантомске, и нису у интересу Србије.Јоргованка има савет од тајкуна и пријатеља тајкуна, гледамо све исте тајкуне како нам сеире и саветују нас а покрали су пола државе,…..јад и беда се наставља, жали боже останка у оваквој творевини са оваквим пробисветима……

  Нема нам спаса са јајарама и распикућама и кукавцима, никада није било нити ће!

 11. Народу који има комунисте на власти, други непријатељ не треба!

 12. Novi dokazi za Haški Sud,Piter Galbrajt javno priznao učešće i pokroviteljstvo SAD-a u etničkim čišćenjima Srba od Republike Srpske Krajine, Republike Srpske ( Hercegovina) i Kosova. Još jedan satanista između ostalih koji su satanizovali Srbiju i srpski narod godinama i još im nije dosta. Sad se javno hvali kako su mislili proterati i Srbe iz Banja Luke i Republike Srpske . Te javno iznosi da je Amerika pokrovitelj genocida u Republici Srpskoj Krajini . Pa sad postoji njegova pisana izjava sad treba podnesti tužbu u Hagu protiv SAD-a. A Jeremić pokrenuti pitanje odgovornosti pred UN-om.

 13. Daljnjom saradnjom sa Haškim đelatima pa makar na tehničkom nivou i predsjednik Srbije nastavlja plaćeničko – izdajničku politiku Tadića. Kud gura Srbiju u neprijateljsku eu koja nas je zasipala bombama zajedno sa amerima. Narod želi da se Srbija hitno veže u vojni savez sa Rusijom a ekonomski da se okrenemo zemljama BRIK-a. To su ekonomski nadolazeće sile a eu i amerika su tamne sile na odlasku sa svetske scene.Ako Nikolić i vlada ne slušaju narod treba dati ostavku i ponoviti izbore dosta nam je više IZDAJICA.

 14. Srbija je, samu sebe lišila svoje istorijske lične karte, koja je čini velikom, i srpski narod velikim. Ta lična karta leži i moli za pozornost, ali nema onih istorijskih velikih Srba. Zaboravila je Srbija svoje porjeklo – zamjenila ga tuđim – i ako se ne vrati svom porjeklu predaka, ostaće samo oni Srbi u rasejanju. Srbiji je potrebna anamneza, da se sjeti svojih predaka. I ova gorčina Haškog tribunala, mora biti nerazdvojna sa spoznajom, gorčina je nerazdvojna sa spoznajo, naime ona je najjači duh koji zabludu preobražava u duh – stoga je Hristu i dato sirče, umjesto vode koju je tražio raspet na krstu. Gorčina je i otrov zmije, ali otrov je i lijek, lijek od iste supstance, ali je to veliko majstorstvo, i, Kao što je Mojsije uzvisio zmiju u pustinji, tako Srbija mora da se uzvisi.

 15. Mi većinski narod Vojvodine tražimo ukidanje autonomije i imena Vojvodina a kao zamena se uvodi Severna Srbija.Postoji samo jedan budžet jedinstvene Srbije kojeg je deo Severna Srbija autonimiju koju nam je ostavio Hrvat, Zagorec Jožek treba ukinuti. Autonomija je imala smisla u Austro – Ugarskoj kao Srpska jedinica u tom carstvo. Danas dok je Vojvodina u Srbiji , dok je većinski narod Vojvodine Srbi autonomija gubi svaki smisao kao i naziv Vojvodina. Ne postoji Vojvodina već Severna Srbija koja se sastoji od Srema, Banata, Bačke i Baranje koju je Hrvat Joža oteo od Vojvodine i poklonio svojim Hrvatima i još mu nisu zahvalni nego pljuju po njemu.

 16. Василим

  Никако да учимо из туђих искустава, већ понизно слушамо наређења на нашу штету и то упорно!???

  Читам две пословне вести:
  -Једна је о ОГРОМНОЈ сарадњи Немачке и Русије , о стратешкој сарадфњи и причи да је Русија спасла Немачку од нове , веће кризе!
  -Друга, о Кини, да Кина много улаже у неке Европске државе, нарочито Немачку,….

  И сад ми који нисмо у добрим односима са ЕУ, који нас муче, ми слушамо Бриселце који нам веле да не треба много сарађивати са Русијом и Кином и др. земљама, већ да счушамо ЕУ и да дамо приоритет ЕУ фирмаама које нас ОЈАДИШЕ!

  Дакле, памет у главу , нема више простора за двоумљење, страх, ПОТРЕБНО је одмах и свеобухватно сарађивати на свим пољима са РУсијом и Кином, тражити партнере у свим областима, заједничка улагања, научна сарадња,културна, и свака друга, јер то је предуслов ОПСТАНКА, ….
  Ако има разума, делајте бре у интерсу Србије, доста улизивања бриселцима и осталој фукари која нас поби!

 17. SANU je osnovao Hrvat Josip Pančić. Možda je bio ustaša, tko zna?

 18. Ova vlast gasi i poslednju nadu.Sa Sanu,DS.Dačićem i ostalima sam odavno načisto.Ali OVA SADAŠNJA VLAST.Nesmem dalje…….

 19. Од свега данас 29.11. виђеног једино изненађује учинак Косовског хероина на даљину! За покој душа свих оних које сам лично познавао (и Србе и Шиптаре и понеког Албанца), а нестали су због “реалности коју морамо уважити” дужан сам да кажем и ово:
  – размислите о “неминовности” да се са ратним злочинцима и џелатима мора преговарати да “наша деца не буду најсиромашнија у региону” све уздаћи се да ће ти злочинци који иначе “контролишу екстремне групе” одржати реч и заштитити нашу нејач, и поред тога што су ти исти пси убијали нашу децу у мирно време почев од породилишта до продаје органа цивила – “заробљеника”!
  – на ваше очи ствара се “Велика Албанија” и то на дан 29. новембар – дојучерашњи празник четврте по снази војске и државе у Европи захваљујући и “визионарству Београдске елите”.
  – честитам братском Палестинском народу данашњу победу на путу за бољу будућност своје деце, са нескромном жељом да ће се једном и код нас родити неки Јасер Арафат и повести овај народ до свечаног чина стварања Српске државе и заштите нејачи од зверског касапљења од стране “званичника суседних држава”!
  – невероватан учинак Косовског хероина је “да ћемо пропасти ако одустанемо од Европског пута” јер њихова деца неће имати Бел Вил сазидан хероинским парама и остала “страна улагања” пошто Срба и Србије више бити неће (ово није вредно смрти ни једног Руговиног Шиптара некмоли Српске деце која су се безбрижно купала у реци оног дана)!
  На крају препоручујем одговорнима за нашу будућност: хитно лечење у Топоници од “болести зависности” и да здрави формирају и пошаљу прву групу на обуку у Газу ради почетка припрема за извеснији хлеб, слободу и будућност наше деце!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *