ДСС ОЧЕКУЈЕ ПОЗИВ ОД СНС ЗА ПРОМЕНУ ВЛАСТИ У БЕОГРАДУ

Демократска странка Србије је спремна да разговара са Српском напредном странком о промени власти у Београду и то не би било прекрајање изборне воље грађана, изјавио је данас шеф одборничке групе ДСС Андреја Младеновић.

„Ми очекујемо позив од Српске напредне странке. СНС и ДСС су једине опозиционе странке у градском парламенту и кад дође до таквог позива, ми ћемо на њега одговорити и надамо се да ћемо у скоријем року имати праве промене у Београду јер су оне неопходне“, рекао је Младеновић новинарима у Скупштини града.

Напоменувши да је један одборник ДСС напустио одборнички клуб, Младеновић је рекао да је то прекрајање изборне воље,  јер „неко краде туђе одборнике и узима гласове грађана који су гласали за одређене странке“.

ДСС, како је рекао, никада не краде туђе одборнике а то не ради ни СНС, већ „то раде други“. „Њих питајте што прекрајају изборну вољу грађана“, додао је Младеновић.

Он је додао да је ДСС спремна да разговара о другачијем концепту вођења политике у Београду и да та странка није задовољна како је то рађено у претходне четири године.

„Сматрамо да је то могло да се ради много боље, да морамо имати сасвим другачије приоритете у овом тренутку у условима кризе и да град неће моћи да функционише у наредне четири године онако како данас функционише“, рекао је Младеновић.

Како је додао, прекрајање изборне воље би постојало ако би неко на силу преузео власт у граду, али није прекрајање воље „ако направите другу већину у Скупштини града“.

„Прекрајање воље може да постоји ако би неко украо одборника Демократске странке или Демократске странке Србије, што је у току“, рекао је Младеновић.

Младеновић је навео да је СНС најавила да ће следеће седмице на страначким органима имати тему о промени власти у Београду и да је ДСС спремна за отворене разговоре са „напредњацима“ који су њихов први партнер за разговоре о другачијем вођењу Београда.

Младеновић је закључио да је неопходан другачији концепт за вођење Београда и да се у градској скупштини формира већина која ће на прави начин водити рачуна о главном граду.

“Није све у сликању и реклами. Мора нешто конкретно да се уради и за Београђане и за цео Београд“, казао је Младеновић.

Извор: http://dss.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *