Бранко Жујовић: Философија симетрије

Свест Београда која је синтетички, у оквру Југославије, уједначила одговорност и допринос Срба и Хрвата у Другом светском рату, очекивала је да ће, после онолике хајке на генерала Ратка Младића и председника Радована Караџића, трибунал у Хагу сигурно осудити барем човека с криминалним досјеом пса ратова, команданта етничког чишћења Републике Српске Крајине. Та свест, која видом Домановићевог вође води Србију у Брисел, сада је бесна због идиотске пресуде, али и даље сматра да је место Србије у ЕУ. Какав мазохизам!

Ослобађајућа пресуда двојици проусташких злочинаца, није само срамота за УН и Србију. То је документ – лакмус, сведочанство киселости српске политчке средине, са могићим изузетком Вука Јеремића.

Јер, реакције главних протагониста у Београду биле су појединачне, спонтане и безнадежно стерилне. Немоћне изјаве, биле су једини одговор Србије на савршено организовану акцију политичког спасавања двојице ратних злочинаца и брисање хрватске одговорности за дешавања на просторима бивше Југославије.

Српска политичка вођства, очигледно, нису имала појма шта се дешава у Вашингтону и Бриселу. Да Хрватска неће седети скрштених руку, видело се када је изречена пресуда Првостепеног већа, по којој би двојица злочинаца требало да оду на дебелу робију, а „Олуја“, пројекат САД, ЕУ и Француске, НАТО и Хрватске, у историјско друштво Аушвица, Јасеновца и Коритске јаме.

Док је Србија кратковидо покушавала да се дистанцира од генерала Ратка Младића, председника Радована Караџића, па и господина Војислава Шешеља, а пре њих и од председника Слободана Милошевића, Хрватска је играла потпуно другачије. Уложила је милионе евра у одбрану оптужених, потегла је све политичке, историјске и црквене везе да их спасе, нарочито у случајевима који је компромитују као државу.

Подсетимо, још у жалбеном процесу правни тим Младена Маркача, који је тада осуђен на 18 година затвора, ојачан је у ходу адвокатом из Лондона Џоном Џонсом и немачким професором права Каијем Амбосом. Тиму Анте Готовине, који су чинили Лука Мишетић, Пајам Акаван и Грегори Кихо, прикључио се, без двоумљења у Загребу и буџетских ограничења, Швајцарац Женаел Метро.

На крају, врло темељна и аргументована првостепена пресуда, чија је само правна анализа обухватала око 1.300 станица, пала је пред штурим пасусом евроатлантском силом наметнуте „судске“ већине.

За то време, док је Хрватска неуморно радила, Србија је рајетински опуштено делила проевропске лекције о томе да трибунал у Хагу ипак није антисрпски, да је, ето, првостепено осудио хрватске генерале и да сви имамо заједничку, равноправну европску будућност и врло извесно, синхронизовано повлачење тужби прем Међународним судом правде у Хагу.

Показало се да није тако. Очигледно постојање удруженог злочиначког подухвата у Хрватској заташкано је пресудом, зато што су у њему учествовали САД, ЕУ и НАТО. Више релевантних извора, наиме, тврди да је напад на РСК планирала ЦИА у бази „Шепурине“.

Према писању хрватског Јутарњег иста, са Антом Готовином напад на РСК планирао је лично Џорџ Танет, бивши шеф ЦИА. Новинар Њузвика, Рој Гутман још 2001. године писао је о умешаности ЦИА у планирање, организовање и извођење „Олује“. Осим тога, ангажман пензионисаних америчких генерала, због којих су Крајишници тужили САД суду у Чикагу, општепозната је ствар.

Изетбеговић и Туђман потписали су Сплитски споразум 16. јула 1995. године, а дан касније Американци су успоставили базу Шепуринама код Задра. Авиони америчке војске одмах почињу с испорукама оружја у великим контејнерима. База је у функцији била већ 20. јула, пише Јутарњи лист.

Следећих неколико месеци у Шепуринама је стално боравило и радило десет до дванаест америчких, и исто толико хрватских официра. Готовина је у веома кратком року морао проширити постојећу писту. Истовремено је знатно појачао чување војне базе.

Проблем је што је политички врх Србије за све ово знао и није ништа учинио да та непријатна чињеница буде озваничена. Шта више, Београд је незванични кандидат за члана ЕУ и НАТО. Декларација о војној независности у Србији постоји, али постоји и низ споразума са НАТО пактом, од којих неки предвиђају и улазак НАТО трупа у Србију без примене српских закона.

Свест Београда која је синтетички, у оквиру Југославије, уједначила одговорност и допринос Срба и Хрвата у Другом светском рату, очекивала је да ће, после онолике хајке на генерала Ратка Младића и председника Радована Караџића, трибунал у Хагу сигурно осудити барем човека с криминалним досјеом пса ратова, команданта етничког чишћења Републике Српске Крајине.

Та свест, која видом Домановићевог вође води Србију у Брисел, сада је бесна због идиотске пресуде, али и даље сматра да је место Србије у ЕУ. Какав мазохизам! Не верујете? Ево примера преимућства те свести, чак и над националним бесом због неправедне пресуде трибунала у Хагу.

У уторак, 20. новембра, тачно у 11 часова и 47 минута, дакле у јеку коментара ослобођења двојице злочинаца, четири најчитанија чланка на сајту дневних новина Блиц били су текст о хапшењу ватерполисте који је покосио групу пешака у Крагујевцу, текст о глумици која је снимила 700 порно филмова и добила посао у некој западној цркви, вест о тетоважи Кејт Мос, наводно вредној милион евра и прилог о девојци која је спавала 64 дана без прекида.

Који ли ће чланци бити најчитанији, када за коју недељу трибунал у Хагу ослободи и Рамуша Харадинаја? До тада је остало мало времена, а мало је времена и да неко у Србији коначно схвати да симетрије у српску корист неће бити, све и да Срби признају да су 1990. године хтели да се отцепе од Југославије и да су својеручно клали у Јасеновцу, у шта ће ускоро свеједно морати да поверују, ако већ буду инсистирали на постојању Јасеновца.

Извор: Глас Русије

17 коментара

 1. Marko Obilić

  Dnevni list “Blic” u svom elektronskom izdanju ima u svakom trenutku tuce blogova koji su trenutno u opticaju. Autori tih blogova su jedni te isti provereni kolumnisti, sa euroatlantlantske kadrovske liste. Od trenutka kad je apelac. veće tribunala u Hagu donelo skandaloznu odluku koja nikoga u Srbiji nije trebalo da iznenadi a ipak jeste svakoga, svi ovi blogovi su “zamrznuti”. Sve do juče Blic nije objavio nijedan autorski članak niti je na već zatečene kolumne pušten ijedan komentar čitalaca. Dirigovana medijska tišina bila je apsolutna. Čekalo se da se narodni gnev istutnji i da se slegne prašina. Na sceni je bila cenzura. Zato se nekom analitičaru koji medijsku scenu Srbije posmatra sa strane i moglo učiniti da je srpska javnost postala apatična i indiferentna za događaje koji imaju odlučujući uticaj na sudbinu srpske nacije. Nadam se da će ovo moje svedočenje doprineti objektivnijem sagledavanju trenutka. Moja malenkost je poslala dvadeset komentara, koje čitaoci “Blica” nikada neće biti u prilici da vide. Radi ilustracije, biću slobodan da čitaocima “Pečata” stavim na uvid izvode iz mojih komentara koji su odbijeni zbog “uznemiravanja javnosti”.

  • U toj sprdnji od novine,Blic, prednost imaju pederi,lezbejke,kapitulanti,zatucani i isprani mozgovi,jer im je cela redakcija takva!Zato njihov link ne treba ni posecivati,jer verujte od njih niti sta pametno,niti sta normalno ne mozete videti i nauciti!

   • Marko Obilić

    PARTIBREJKER
    Poštovani gospodine Zorbas, ni kada bih uključio sav svoj intelektualni potencijal ne bi mi pošlo za rukom da osporim kvalifikacije koje ste izneli u prvom delu Vašeg lakonskog komentara, tako da sam zaključio da mi je bolje da uludo ne trošim energiju i unapred se okanem “ćorava posla”. Između nas postoji neslaganje u pogledu toga da li posećivati sajtove kao što je ovaj o kome govorimo. Mišljenja sam da treba. U obrazloženju mog stava prepoznaćete naslov komentara koji se sasvim slučajno nalazi ispod ovog teksta, a koji nije moj, iako mi se dopada. U filmu Romana Polanskog “Bal vampira”(1967.)postoji maestralno urađena scena u kojoj glavni junak sa izabranicom svoga srca pleše valcer u prepunoj plesnoj dvorani. Na podijumu se vrti i tiska na stotine parova, ali u jednom trenutku, dok zaneti igrom prolaze pored jednog velikog ogledala, naši junaci primećuju da se na ogledalu vidi samo odraz njih dvoje i niko više. Preneraženi shvataju da se nalaze u dvorani sa hiljadu vampira, koji inače ne ostavljaju traga na ogledalima, o čemu bi bolje mogli da elaboriraju eksperti za tu oblast. Kad sam se ja po prvi put pukim slučajem našao na jednom takvom balu, odnosno blogu, shvatio sam, sa zakašnjenjem od 40 godina, šta je Polanski hteo da kaže. Ili Munk, svojim “Vriskom”. Ili Goja, svojim “Fantazmagorijama”. Svuda oko mene bili su “Blickrigeri”, deca noći, lučonoše srpskog somnabulizma, prodavci magle i jahači apokalipse. Prvo što sam impulsivno poželeo da uradim u tom trenutku bilo je upravo ono što i vi preporučujete : pobeći što pre i što dalje, glavom bez obzira, da se sačuva genetski kod, etički kodeks i mentalno zdravlje. Odustao sam u zadnji čas, jer sam se setio kako su generacije i generacije naših predaka izlazile na kraj sa sličnim alama. I tako sam počeo da deljem glogov kolac.

 2. Novi dokazi za Haški Sud,Piter Galbrajt javno priznao učešće i pokroviteljstvo SAD-a u etničkim čišćenjima Srba od Republike Srpske Krajine, Republike Srpske i Kosova. Još jedan satanista između ostalih koji su satanizovali Srbiju i srpski narod godinama i još im nije dosta. Sad se javno hvali kako su mislili proterati i Srbe iz Banja Luke i Republike Srpske . Te javno iznosi da je Amerika pokrovitelj genocida u Republici Srpskoj Krajini . izjava sad treba podnesti tužbu u Hagu protiv SAD-a.

  • Prijatelju,zaboravite taj nazovi sud u Hagu!Kadija te tuzi,kadija ti sudi!Svaku tuzbu koju podignete u Hagu ce da padne u vodu!Kakav crni Hag?O cemu vi to pricate?Pa nece valjda amerikanac da osudi amerikanca!Jeste li vi stvarno toliko naivni da se nadate da ce amerikanac osuditi samog sebe i svoje kako saradnike tako i potcinjene?Ajooooooj mila majko koji je djavo ovom nasem narodu!Oni su po njihovom misljenju toliko jaki da mogu slobodno da govore,bez kazne,koja i kakva zlodela su uradili!I ko ce da ih kazni?Niko naravno!Za sada!

 3. Interesantna je stvar da se mi vekovima ne mozemo osloboditi vlasti koja nema svoje JA!Sto se tice ovog Vuka Jeremica,njemu je ako se ne varam stari prevejani komunista(bolje reci karijerista)Hamdija Pozderac ujak(ili tetak)nisam bas 100% siguran,ali jedno od to dvoje jeste,pre mislim da je ujak,i zato treba biti vrlo oprezan sa donosenjem naglih i ranih odluka!Najbolje ce on sam kazati sve o sebi,kao uostalom svako,svojim (ne)delima!On je u svakom slucaju kadar DS!I ne bi me cudilo da ga pripremaju da bi Srbi opet zagrizli(i bili izigrani) i izabrali njega za buduceg predsednika Srbije!Secam se kad sam pre nekoliko meseci kad je ova sadasnja vlast dosla govorio o njoj da treba biti vrlo oprezan nisu mi hteli komentare objavljivati!Govorio sam da ce Nikolic i dalje nastaviti sa EU i ispiranjem mozga narodu,jer jedino ako je za EU moze biti na vlasti!A na nama je da to prekinemo!

 4. Marko Obilić

  CENZURA U “FLEŠU” I DONJEM VEŠU
  Komentar br. 1 :
  Da skupština, vlada i drugi drž.organi ODMAH donesu odluke kojima se rehabilituje Srpski narod i Slobodan Milošević, da se u OUN i pred svim drugim relevantnim svetskim forumima zatraži hitno povlačenje okupacione sile sa Kosova i hitno puštanje na slobodu svih srpskih patriota koji po stranim i domaćim kazamatima nepravedno trunu, da se radi spasenja Srbije prekinu svi pregovori i ponište svi sporazumi sa EU, MMF, Haškom inkvizicijom, kao i da se obelodane i razvrgnu svi tajni sporazumi sa NATO, a da se prihvati ispružena prijateljska ruka bratske Rusije i sa njom uspostavi najtešnja ali ovog puta iskrena i otvorena politička, privredna i naročito vojna saradnja. Zadnji je čas, jer monstrumi su skinuli svoje maske i više se ničega ne libe. Ne dozvolite da šapatom i kukavički nestanemo…
  Komentar br. 2 :
  Draga i uvažena g-đo ..lić. Danas je žalbeno veće tribunala u Hagu donelo jednu oslobađajuću presudu. Zahvaljujući toj presudi dva čoveka su ponovo slobodni i časni ljudi. Nije toliko bitno da li su u pitanju hrvatski časnici, nama Srbima je uvek puno srce kad vidimo da borba za ljudska prava i slobode da neki rezultat. Kao vaš odani poštovalac s nestrpljenjem čekam vaš komentar ovog srećnog događaja. Siguran sam da ćete vašom kao i uvek lucidnom i objektivnom analizom raspršiti neke nedoumice koje su se u prvim reagovanjima u našoj javnosti tu i tamo pojavile. Verujem da nisam jedini koji s nestrpljenjem očekuje Vaš meritorni stav, jer Vi ste jedina osoba koja u ovom trenutku može da objasni Srbima zašto je ova odluka za njih dobra. Naši ljudi često su skloni da žive u prošlosti, opterećeni nekim ružnim sećanjima i gube korak sa vremenom u tvrdoglavom isterivanju nekakve pravde. Možda je baš ovaj današnji događaj ključni momenat da Srbi, uz vaš konstruktivni podsticaj i usmerenje odbace te svoje retrogradne manire i postanu emencipovani deo međunarodne zajednice.

 5. Marko Obilić

  CENZURA U „FLEŠU“ I DONJEM VEŠU
  Komentar br. 3 :
  Samo u Beogradu živi više Hrvata nego što je ostalo Srba u Hrvatskoj. Za svo ovo vreme nijednom nije falila dlaka s’ glave niti je ijedan ikada prozvan zbog nacionalne pripadnosti, koju nisu imali potrebe da kriju, jer su se osećali bezbedno. Usamljeni i bez odjeka su u Srbiji ostali pojedinačni pozivi na retorziju, koja ima utemeljenje u međunarodnom pravu. Milošević je u korenu sasecao bilo kakvu ideju o osveti i do zadnjeg trenutka života ostao je privržen komunističkoj utopiji o bratstvu i jedinstvu, koja se primila samo kod Srba, dok je vaše rukovodstvo konsekventno sprovodilo ideologiju krvi i tla, što i danas, nekad prikriveno a nekad i otvoreno čini. Beogradski Hrvati osećaju se toliko sigurno da bez ikakvog straha predvode brojne antisrpske nevladine organizacije. Bili su u prvim redovima petokolonaškog prevrata koji su CIA,MI-6 I BND organizoval u Srbiji. Nakon toga, u okupiranoj Srbiji, infiltrirali su se u sve državne institucije odakle su prokrčili put hrv. tajkunima da pokupuju velike srpske privredne komplekse koji su namerno dovođeni do stečaja za šaku eura. Hrvati drže srpke tabloide, televizijske stanice, izdavačke kuće. Njihovi drekavci pune arene i hale i odnose iz Srbije džakove para dok u isto vreme pacijenti oboleli od kancera čekaju na zračenja po godinu dana jer nema para za nabavku novih akceleratora,skenera, pa ni lekova. Dok naši ljudi umiru jer proevropska vlada ne da devize kojima bi se spasili njihovi životi, Hrvati nas zabavljaju, za debele pare i valjaju svoje proizvode u vlastitim trgovinskim lancima koji su, kao paukova mreža prekrili celu Srbiju, do zadnje zabiti i do poslednje kapi srpske krvi i znoja.
  Komentar br. 4 :
  Bilo bi dobro ako bi za sto godina Srbi pamtili 16.novembar ne kao dan nacion.poniženja nego kao dan otrežnjenja i novog početka-dizanja iz pepela.Razmišljanja koja idu u pravcu divljenja Hrvatima zbog njihovog patriotizma su pogrešna i mazohistička.Njima je lako jer uživaju neskrivenu podršku “jačih kerova”.Zahvaljujući tome,najveće”sponzoruše” među evronarodima nikada kroz istoriju nisu bile primereno kažnjene za svoja zverstva.Najnoviji događaji samo mogu učvrstiti naš prezir i gađenje,sačuvaj bože da bi mi od njih nešto trebalo da naučimo a još manje da se na njih ugledamo.Srbi su pod pritiskom sankcija,demonizacije,bombardovanja i psihol.rata izgubili samopouzdanje.Prestajemo da verujemo u sopstvenu vrednost,da smo “nebeski narod” i počinjemo da se divimo najgorima.Klanjamo se pred iskonskim neprijateljima,koji su nas klali kad god su bili u prilici,a lažno se kao braća predstavljali kad ih zadesi neprilika. Izdrži Srbijo, posle tako slavne istorije kasno je da se prokurvaš.

 6. Marko Obilić

  CENZURA U „FLEŠU“ I DONJEM VEŠU
  Komentar br. 9 koji nije odobren :
  Lelek Sebra
  Ima kod Srba jedna epska pesma, koju su s’ kolena na koleno prenosili nepismeni guslari,koji su mahom bili slepi, ali svejedno dalekovidi. Opisuje se dvoboj u kome je Kraljević Marko ubio Musu Kesedžiju. Kada shvati da je uspeo zahvaljujući između ostalog i maloj pomoći natprirodnih sila oličenih u jednoj vili, umesto da likuje i seiri nad beživotnim telom protivnika Marko počinje da kuka : “Jaoh mene do Boga miloga! Đe pogubih od sebe boljega”. Ovaj njegov krik ostaje za večnost kao paradigma principa čojstva,koji daje smisao komplementarnom principu junaštva. Gete je u ovim stihovima prepoznao vertikalu koja kreće od Homerovih junaka. Zašto nijedan Hrvat ovih dana nije zakukao?

  • Marko Obilic@,krvati nemaju vremena da kukaju jer se spremaju da odrze raznorazne koncerte,priredbe,katedre,po Srbiji,i da govore naivnim Srbima kako njih politika ne zanima,a Srbi ce da padaju u trans od velike ljubavi prema krvatima!I da “izgaraju” na bezalternativnom putu ka fasistickoj eu !

 7. Međunarodni sud je dinio odluku kakvu je donio. Odluka je pravosnažna i konačna. Sukladno tome hrvatski obrambeni rat je u globalu bio čist kao suza. Na stranu pojedinačni zločini koji su ionako mali u odnosu na ubijene i protjerane Hrvate do 1995. godine. Svako mušenje i ljutnja na ovu presudu nju neće promjeniti niti će svijet uvjeriti da se desilo nešto drugo mimo te presude. Što prije to Srbija shvati to bolje za nju. Jer postoji velika mogućnost od naplate reparacija. Da bi se to sve izbjeglo bilo bi mudro priznati krivnju za ratove i zatražiti oprost od Bosanaca i Hrvata i krenuti dalje.

 8. Hrvati svoju naciju baziraju iskljucivo na negaciji Srba i su u tome otišli u krajnost pošto se to prevorilo u otvorenu mržnju, etnocidnost i fašizam.
  Ta nacija je izmišljotina Vatikana i oni nemaju potrebu za iskrenim pronalazenjem sopstvenog nacionalnog identiteta vec imaju potrebu za unistenjem Srba, a kao folklorni kolorit uzimaju znamenja pod kojim su bili „najucinkovitiji” – u pokoljima. Kao hibrid, oni ne mogu da se oslone na svoje (vecinom srpsko) porijeklo vec unistavaju porijeklo Srba kako bi obezbjedili istoriju svojoj kvazi naciji na tim prostorima a to podrazumijeva totalno istrebljenje Srba.
  Hrvati su zlo sa kojim ce se Srbi kad tad ponovo sudariti, a neboluzne fikcije i zablude o ilirizmu, jugoslovenastvu i ostalim pi*kama materinama vise nemaju ni srpski trogodisnjaci.
  Svakom Srbinu je jasno da se taj jezuitski shljam u sledecoj rundi mora dezintegrisati sa ovih prostora.

 9. Piter Galbrajt javno priznao učešće i pokroviteljstvo SAD-a u etničkim čišćenjima Srba od Republike Srpske Krajine, Republike Srpske ( Hercegovina) i Kosova. Još jedan satanista između ostalih koji su satanizovali Srbiju i srpski narod godinama i još im nije dosta. Sad se javno hvali kako su mislili proterati i Srbe iz Banja Luke i Republike Srpske . Te javno iznosi da je Amerika pokrovitelj genocida u Republici Srpskoj Krajini . Pa sad postoji njegova pisana izjava sad treba podnesti tužbu u Hagu protiv SAD-a. A Jeremić pokrenuti pitanje odgovornosti pred UN-om.

 10. kaže marko obilića da postoji po međunarodnom pravu pravo na retorziju ili osvetu. to se može pročitati samo kod vas. i onda se čudite da ste tako prošli kako jeste. tu ste blizu zakonu leke dugađinija dakle u srednjem vijeku. nema prava na retorziju ili osvetu u civiliziranom svijetu. pravi pobjednici kakvi smo mi hrvati u ovome obrambenom ratu kada smo se oslobodili 1995. godine sjajnom vojnom akcijom oluja ne likujemo i ne podcjenjujemo protivnika. vi sami se rušite ispod svake granice dostojanstva ovom kuknjavom. budite malo dostojni makar u porazu. izgubili ste rat kojega ste započeli. nismo mi vikali da još oružane borbe nisu isključene kao vaš vožd na učću. samo se sada sramotite kao oni vaši tzv heroji u haagu. pa taj vaš vojvoda govori : popušite mi kujac! baš pravi vojvoda a ljubljeni đeneral obućen kao klošar pokazuje kao bi klao i dalje. možda je to vama smiješno ali je jadno. pogledajte kako su se naši generali držali. ne samo da ste izgubili rat i da ste poraženi nego ste postali sintagma za svo svjetsko zlo čak i u filmovima. nema niti jednog akcijskog filma gdje nije neki srbin oličenje zla kao što su poslije drugoga rata bili nijemci. ovo što vam pišem vjerojatno će izbrisati ali to ne pišem iz mržnje nego bih rado da pričamo unucima kako smo pobijedili u ratu u borbi snažne ratnike a ne s vama kojima je glavna strategija đeneralštaba bila: oćemo da se predamo ili begamo. sada su vam krivi i ameri, eu, masoni, oun, marsovci, krtice, mravi, vidre, leptiri, vampiri i vukodlaci. primite se posla, dajte mladim ljudima mjesto a ne da zbog ovakvih bježe u svijet i postanite konačno dobri susjedi li komšije a ne ovakve cvildrete.

  • Marko Obilić

   Nekoliko dana nisam “svraćao” na ovaj blog. Imao sam neke poslovne obaveze zbog kojih sam veći deo dana provodio na putu, a ono malo slobodnog vremena posvetio sam “likvidaciji” dva izuzetno drska antisrpska bloga na sajtu “Blica”. Malopre sam otvorio moj najomiljeniji sajt i primetih ovaj tekst, koji već dva i po dana stoji bez odgovora, zbog čega mi je iskreno žao, jer imam stav da smo mi Srbi već naučili naše drage komšije da predugo čekaju našeg odgovora i da se ubuduće na svaku njihovu provokaciju mora reagovati munjevito i na takav način da se zauvek prizovu pristojnosti i nauče da se sa nama razgovara pognute glave i sa šeširom u ruci. Prvo što mi je u ovoj paskvili zapalo za oko je da “pisac” ne poznaje velika slova i pravila njihove upotrebe ili ne zna kako se ukucavaju pa bih ga molio da se oko toga sa nekim posavetuje i u eventualnom nastavku korespondencije ovaj nedostatak otkloni, što bi bio prvi gest dobre volje koji bi neki Hrvat učinio jednom Srbinu u celokupnoj istoriji naših odnosa. A sada da pređem na “muke po Mati” ili da me neko ne shvati pogrešno, da razjasnimo Mati sve što ga muči. Gospon, vaš osnovni problem je u tome što kao i 90% pripadnika vašeg plemena bolujete od ustaške ideologije. Radi se o veoma podmukloj bolesti koja prvenstveno seje smrt među srpskim stanovništvom vaše lijepe genocidne domovine. Oboleli od ove bolsti pokazuju kliničku sliku pasa i lisica zaraženih besnilom. Kroz čitavu svoju sramnu prošlost bili ste upravo to, lukave i podmukle lisice koje pritajene u svome brlogu čekaju nemačke varvarske pohode kada se preobražavate u njihove lovačke pse i lešinare, uvek spremni da se pred svojim vatikansko – nemačkim pokroviteljima preporučite klanjem dece, žena i staraca. Vukući se za nacističkom čizmom stigli ste i do Staljingrada. Tu pseću vernost velikonemački četvrti rajh vam nije zaboravio i samo zahvaljujući njihovoj pomoći ste u prilici da likujete od 1995 do danas. Srbi su vam dali sve – braneći granice Austrougarske carevine od Turaka, krajišnici su vam omogućili da se, tada zanemarljivo neznatni, u zavetrini, kao bubrezi u loju razmnožite, umesto da nestanete. Veličanstvenom pobedom u Prvom sv. ratu, Srbija je srušila velika carstva i stvorila državu slobodnih slovena, gde je vas, koji ste do tada bili nemački konjušari u miru a lešinari u ratu, priznala kao sebi ravne i prvi put vas, na velika vrata, uvela u istoriju i predstavila svetu, koji pre toga nije ni znao da postojite. Srbija vam je tako dala šansu da se afirmišete kao narod, ali ste se vi pokazali nedostojnim te počasti, izabravši da ostanete ono što ste i danas – varvarsko pleme koga se stide i njegovi mentori. Za slobodu koju smo vam poklonili “zahvalili” ste nam genocidom koji ste pod vatikansko – nemačkim pokroviteljstvom sproveli nad onim delom našeg naroda koji je bio u dometu vašeg noža. Zverstva koja ste ispoljili diskvalifikoala su vas kao narod za sva vremena(Ruzvelt). Nakon toga, kada smo vam stali zavrat, mogli smo da vas zauvek zatremo, u gnevu pravednika, ali smo vam oprostli, vođeni srpskim čojstvom, mekom slovenskom dušom i duhom praštanja koji nam je usadila naša sveta pravoslavna tradicija. I tada, i devedesetih, kad ste se, na talasu povampirenja velikonemačke nemani i novog zverskog poretka ponovo latili vaših srbosijeka, Srbi su znali da naprave razliku između srazmerne odbrambene mere – retorzije i osvete. Ta moralna superiornost je večita crvena marama pred vašim očima, koja vam ne da mira i ogledalo, u kome sagledavate svoju inferiornu prirodu plemena malog pred bogom, osramoćenog pred svojom decom i decom njihove dece, va vijeki vijekov. Dok pometeni iz civilizacije slavite svoju oluju, iako somnabulni i pijani, morate uvek i u svakom trenu biti svesni da vetrovi, koji dolaze i odlaze kao svaka elementarna stihija, pre ili kasnije, neminovno i uprkos svemu osim božijoj volji, menjaju pravac. A vetrovi koji dolaze iz daleka i dugo putuju donose pročišćenje i uspostavljaju ravnotežu nakon svih zagađenja koja proizvode oni koji gaze zemjom. Vetrovi koji kreću sa severoistoka toliko su jaki da mogu da zamrznu osmeh i lisice i vuka, a beli medvedi tada nađu put i do zaleđenih južnih mora. Srbi znaju šta ovi vetrovi znače i da se ništa ne može isprečiti na njihovom putu. Oni sa sobom nose i ono što tako dugo čekamo. BOŽE PRAVDE .
   Samo za vaše oči(i uši) :
   http://www.youtube.com/watch?v=Rl-FDsTfkKU

 11. Zaista ovaj tekst gospodina Žujovića bi trebao da ima i drugo lice medalje, naravno u kritičkom smislu.
  Da se razumijemo, ja sam rusofil 100%, ali ipak zdravo-razumno postavljam sljedeća pitanja:
  1. Zašto Rusija u SB UN-a, ne pokrene pitanje ispravnosti rada haškog tribunala?
  2. Kažete da ova vlast u Srbiji može da preduzme nešto protiv haške aveti. A ja pitam ŠTA?
  3. Zašto ova vlast ne pravi zaokret prema Rusiji? Da li objektivno može?
  Evo sad ću iznijeti moja mišljenja, na sva 3 pitanja.
  1. Rusija kao super sila i stalna članica SB UN-a može postaviti pitanje o ispravnosti rada haške aveti, ali to ne radi. ZAŠTO? E to mi nije jasno.
  2. Srbija više Hagu uopšte ne treba. Jer sve su prethodne vlasti ispunile što je haška avet od njih tražila. Čak mislim da će Srbiji biti presudjeno za genocid u tužbi sa Hrvatskom. To je svakako paradoks, ali u haškoj inkviziciji nema logike, nema prava niti ga je kad bilo.
  3. Ova vlast tromo pravi zaokret prema Rusiji. ZAŠTO? Zato što, ne da ova vlast neće, već zato što je sav državni aparat pun zapadnih agenata koji totalno vrše opstrukciju i guraju klipove u točkove Srbije na putu prema Rusiji. E sad ja postavljam pitanje, zašto Rusija ne angažuje svoj obavještajni i operativni aparat pa da “zavrne ruke” ovim prozapadnim smećarima u državnom aparatu pa da Srbija udje u apsolutnu zonu ruskog uticaja. Tim više što bi tako nešto odobrilo 80% gradjana Srbije.
  Dakle, apsolutno se slažem da Rusi ne mogu biti veći Srbi od nas samih, ali zaista bih volio kada bi i Rusija napravila konkretan potez u zaštiti Srba, a ne da to bude deklarativno i u vidu humanitarnih akcija. Jer ne mogu Srbi s bajonetom jurišati na tenk, kad kažem tenk mislim na NATO pakt i njihove pijune na Balkanu.
  U svakom slučaju ne trebamo klonuti duhom i što reče naš veliki Njegoš:
  “Neka bude borba neprestana,
  Neka bude što biti ne može”!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *