ALARM BEZBEDNOSTI SRBIJE

BEOGRAD, 05. novembar 2012. (FoNet) – Član skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i poslanik Srpske napredne stranke Momir Stojanović izjavio je danas da prisluškivanje visokih državnih funkcionera i incident u kojem je presecana kolona automobila u kojoj je bio predsednik Srbije ukazuju na alarmantnu situaciju u sektoru bezbednosti Srbije.

Presretanje kolone predsednika Republike moglo bi se shvatiti kao opomena onima koji su čvrsto rešili da se obračunaju sa organizovanim kriminalom i korupcijom u Srbiji, ocenio je Stojanović u izjavi novinarima u parlamentu.

Prisluškivanje predsednika republike Tomislav Nikolića i prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića, rekao bih, a istraga će utvrditi, da je motivisano zaštitom interesa onih, koji su se godinama unazat ponašali protivzakonito,

bilo u privatizacijama ili kroz monopol i povlašćenu poziciju na tržištu, dodao je on.

Prema oceni Stojanovića, opasnost po bezbednost Srbije preti i “iz vana i iznutra”.

Ovaj kurs Vlade Srbije i čvrsta rešenost da se mnoga pitanja, koja su gurana pod tepih, reše za mandata ove vladajuće garniture, verovatno ne odgovaraju, kako nekim domaćim, tako i nekim inostranim centrima moći, kojima se takva politika ne uklapa u strateške ciljeve na Balkanu, naveo je on.

Stojanović je ukazao da u oba slučaja istraga mora da dobije epilog, uz ocenu da Srbija ima institucije koje imaju kapacitet da te slučajeve razreše.

On je prisluškivanje okarakterisao skandaloznim i ocenio da je reč o “očajničkim trzajima veoma uticajnih kriminalnih grupa” u Srbiji.

Takođe, Stojanović je naveo da godinama postoji sprega MUP Srbije i organizovanog kriminala, a da se nikad nije povela prava reforma policije.

Upitan da li će afera sa prisluškivanjem narušiti odnose SNS i SPS, Stojanović je rekao da to neće uzdrmati vladajuću koaliciju i predočio da je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić javno saopštio da nema ništa s tim.

Jedan komentar

 1. Ako odgovorni sližbenici nešto urade što netreba normalno da
  odgovrnos snosi nadređeni šef i počinilac.Ministar policije
  javno kaže da nema ništa sa presretnjem, prisluškivanjem PA GOS.
  Ministre stvarno bilo bi opasno daste VI direktno vozili auto
  koji preseca kolonu predsednika. NIJE SMEŠNO VEĆ ŽALOSNO ŠTO
  se sve dešava posle SABLJE znate koje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *