АЛАРМ БЕЗБЕДНОСТИ СРБИЈЕ

БЕОГРАД, 05. новембар 2012. (ФоНет) – Члан скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове и посланик Српске напредне странке Момир Стојановић изјавио је данас да прислушкивање високих државних функционера и инцидент у којем је пресецана колона аутомобила у којој је био председник Србије указују на алармантну ситуацију у сектору безбедности Србије.

Пресретање колоне председника Републике могло би се схватити као опомена онима који су чврсто решили да се обрачунају са организованим криминалом и корупцијом у Србији, оценио је Стојановић у изјави новинарима у парламенту.

Прислушкивање председника републике Томислав Николића и првог потпредседника владе Александра Вучића, рекао бих, а истрага ће утврдити, да је мотивисано заштитом интереса оних, који су се годинама уназат понашали противзаконито,

било у приватизацијама или кроз монопол и повлашћену позицију на тржишту, додао је он.

Према оцени Стојановића, опасност по безбедност Србије прети и “из вана и изнутра”.

Овај курс Владе Србије и чврста решеност да се многа питања, која су гурана под тепих, реше за мандата ове владајуће гарнитуре, вероватно не одговарају, како неким домаћим, тако и неким иностраним центрима моћи, којима се таква политика не уклапа у стратешке циљеве на Балкану, навео је он.

Стојановић је указао да у оба случаја истрага мора да добије епилог, уз оцену да Србија има институције које имају капацитет да те случајеве разреше.

Он је прислушкивање окарактерисао скандалозним и оценио да је реч о “очајничким трзајима веома утицајних криминалних група” у Србији.

Такође, Стојановић је навео да годинама постоји спрега МУП Србије и организованог криминала, а да се никад није повела права реформа полиције.

Упитан да ли ће афера са прислушкивањем нарушити односе СНС и СПС, Стојановић је рекао да то неће уздрмати владајућу коалицију и предочио да је министар унутрашњих послова Ивица Дачић јавно саопштио да нема ништа с тим.

Један коментар

  1. РАДОСЛАВ

    Ако одговорни слижбеници нешто ураде што нетреба нормално да
    одговрнос сноси надређени шеф и починилац.Министар полиције
    јавно каже да нема ништа са пресретњем, прислушкивањем ПА ГОС.
    Министре стварно било би опасно дасте ВИ директно возили ауто
    који пресеца колону председника. НИЈЕ СМЕШНО ВЕЋ ЖАЛОСНО ШТО
    се све дешава после САБЉЕ знате које.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *