ВРЕМЕ ЗА ИСТОРИЈСКИ ДОГОВОР

Фото: ФоНет

БРИСЕЛ, 19. октобар 2012. (ФоНет) – Премијер Србије Ивица Дачић рекао је, после састанка са високом представницом ЕУ Кетрин Ештон и косовским премијером Хашимом Тачијем, да је затражио да не буде једностраних потеза док трају преговори Београда и Приштине и да дијалог буде статусно неутралан, истичући да је време за историјски договор српског и албанског народа.

“Србија сматра да не постоји ниједна тема о којој се не може разговарати. Сматрамо да је време да се постигне историјски договор између српског и албанског народа, чак смо спремни за разговоре и о коначном решењу статусу Косова и Метохије”, нагласио је Дачић у изјави РТС.

Он је прецизирао да је Београд спреман за разговоре о положају српског народа, заштити црквене баштине, ратним злочинима, трговини органима, несталим лицима, српској имовини и повратку расељених.

Дачић се осврнуо на чињеницу да се састао са човеком који је у извештају Савета Европе осумњичен за трговину органима Срба на Косову, објашњавајући да, као премијер, мора да учествује у дијалогу.

“Ја сам Тачију рекао да колико је Косово његово, толико је и моје. Ја сам рођен на Косову”, нагласио је Дачић, који је подсетио Тачија да је био вођа “Ослободилачке војске Косова”, која је била паравојна формација.

Дачић је поручио да дијалог Београда и Приштине мора бити статусно неутралан.

“Ја сам и своје излагање почео тиме да Србија, пристајањем на дијалог, не мења своју позицију када је реч о Косову и Метохији да никада не можемо признати једностану проглашену независност Косова и Метохије”, рекао је Дачић.

Према његовим речима, наставак дијалога је реализација става Европског савета из децембра прошле године да је неопходно остварити видљив напредак у односима измеђуБеограда и Приштине.

Дачић је најавио да ће у новембру бити одржан следећи састанак, до када ће руководство Србије припремити платформ за дијалог са Приштином.

Он је рекао и да ће бити одржана седница државног руководства Србије на којој ће бити утврђена платформа за дијалог.

6 коментара

  1. Василим

    И шта на св ово вели ала-шеик Вучић, Еуропејац Вулин, Николић уставо-одбранитељ…ил шта вели велики Кркобаба и умни Палма.

    Јел то Тачи -змија регуларни преговарач у вези свете земље Космета, која је окрвављена од стране УЧК-терориста, који су остали некажњени!?

    Трговци густом маглом!Једна прича пред изборе а после распродаја, обмана, задуживање,…као и пред предходне изборе!

    Наопака политика гутања жаба крастача!
    —————————

    Догодине у царском Призрену!

  2. I POSLJE (TITA) TADICA -(TITO) TADIC, ili bar njegov visokopozicionirani trojanski konj IVICA DACIC koji odradjuje TADICEV zapoceti posao potpune IZDAJE SRBIJE.I to nije najveci problem, bojim se da tih “trojanskih konja” u srpskoj politici bi se mogla naci jedna cijela e r g e l a .

  3. Ja sam za pregovore da bi se došlo do rešenja za onaj dole napaćeni srbski narod ali da ne ide na štetu tog istog naroda i države Srbije.S obzirom kako je lako prihvatio aktuelni premijer susret sa Tačijem koji je između ostalog optužen od naše države za najteže zločine ubeđen sam da će lako isti i pristati na ucene druge strane kao i prethodna vlast.

  4. РАДОСЛАВ

    Историјски тачно СТАРА СРБИЈА ЈЕ СРБИЈА И ништа више.Господо на
    мометалној власти: Николићу,Дачићу,Вучићу и остали до Кркобабића
    РЕЧЕ Дачић Тачију колико је твоје Косово толико је и моје лепо
    политички поени можда за превремене изборе. Господо по мом РОДО-
    СЛОВУ предак ми је био високе позиције војне код ЦАРА ДУШАНА нисам вам дао овлажтење да преговарате са људима крвавих РУКУ.
    Онај ко се рукује са крвавим рукама тешко их може опрати народ
    памти и награђује али и тешко кажњава.Разговор са грађанима
    Космета Шиптарима да са Албанцима који су ушли на КОсмет нема
    разговора они треба да буду у сабирном центру за повратак у
    Албанију о томе господо разговарајте а не о деоби или предаји
    није ваш мандат добијен на изборима да предате Космет онима који
    имају крваве руке.

  5. “Cak smo spremni za razgovore o konacnom resenju statusa Kosova i Metohije”,izjavi premijer Dacic. Ova visoka predstavnica EU Ketrin Eston koja je prisustvovala vasem razgovoru,ona zastupa Brisel gde su proglasili tzv.nezavisnost Kosova i od toga ne odustaju ni jedan milimetar. I sada se pitamo mi obicna raja, u cemu se gospodine Dacicu ogleda vasa spremnost o konacnom resenju statusa KiM,ako u Ustavu Srbije pise da je “AP KiM sastavni deo drzave Srbije” a pri tom kada ste polagali zakletvu pri prijemu duznosti premijera zaklinjali na taj Ustav kao najvisi dokument Srbije. Pa zar u Ustavu nije dato po vama konacno resenje statusa KiM. Nama obicnoj raji nije nam jasno sta je pisac time hteo da kaze, a izmedju redova neznamo da citamo,pa vas molimo da nam malo pojasnite te vase izjave,jer mi nismo politicari koji sve znaju jer imaju nadprosecan IQ,a mi obicna raja malo smo i nepismeni i zato nas tako potcenjujete i jasete do mile volje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *