VREME ZA ISTORIJSKI DOGOVOR

Foto: FoNet

BRISEL, 19. oktobar 2012. (FoNet) – Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je, posle sastanka sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton i kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, da je zatražio da ne bude jednostranih poteza dok traju pregovori Beograda i Prištine i da dijalog bude statusno neutralan, ističući da je vreme za istorijski dogovor srpskog i albanskog naroda.

“Srbija smatra da ne postoji nijedna tema o kojoj se ne može razgovarati. Smatramo da je vreme da se postigne istorijski dogovor između srpskog i albanskog naroda, čak smo spremni za razgovore i o konačnom rešenju statusu Kosova i Metohije”, naglasio je Dačić u izjavi RTS.

On je precizirao da je Beograd spreman za razgovore o položaju srpskog naroda, zaštiti crkvene baštine, ratnim zločinima, trgovini organima, nestalim licima, srpskoj imovini i povratku raseljenih.

Dačić se osvrnuo na činjenicu da se sastao sa čovekom koji je u izveštaju Saveta Evrope osumnjičen za trgovinu organima Srba na Kosovu, objašnjavajući da, kao premijer, mora da učestvuje u dijalogu.

“Ja sam Tačiju rekao da koliko je Kosovo njegovo, toliko je i moje. Ja sam rođen na Kosovu”, naglasio je Dačić, koji je podsetio Tačija da je bio vođa “Oslobodilačke vojske Kosova”, koja je bila paravojna formacija.

Dačić je poručio da dijalog Beograda i Prištine mora biti statusno neutralan.

“Ja sam i svoje izlaganje počeo time da Srbija, pristajanjem na dijalog, ne menja svoju poziciju kada je reč o Kosovu i Metohiji da nikada ne možemo priznati jednostanu proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije”, rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, nastavak dijaloga je realizacija stava Evropskog saveta iz decembra prošle godine da je neophodno ostvariti vidljiv napredak u odnosima izmeđuBeograda i Prištine.

Dačić je najavio da će u novembru biti održan sledeći sastanak, do kada će rukovodstvo Srbije pripremiti platform za dijalog sa Prištinom.

On je rekao i da će biti održana sednica državnog rukovodstva Srbije na kojoj će biti utvrđena platforma za dijalog.

6 komentara

 1. I šta na sv ovo veli ala-šeik Vučić, Europejac Vulin, Nikolić ustavo-odbranitelj…il šta veli veliki Krkobaba i umni Palma.

  Jel to Tači -zmija regularni pregovarač u vezi svete zemlje Kosmeta, koja je okrvavljena od strane UČK-terorista, koji su ostali nekažnjeni!?

  Trgovci gustom maglom!Jedna priča pred izbore a posle rasprodaja, obmana, zaduživanje,…kao i pred predhodne izbore!

  Naopaka politika gutanja žaba krastača!
  —————————

  Dogodine u carskom Prizrenu!

 2. I POSLJE (TITA) TADICA -(TITO) TADIC, ili bar njegov visokopozicionirani trojanski konj IVICA DACIC koji odradjuje TADICEV zapoceti posao potpune IZDAJE SRBIJE.I to nije najveci problem, bojim se da tih “trojanskih konja” u srpskoj politici bi se mogla naci jedna cijela e r g e l a .

 3. Ja sam za pregovore da bi se došlo do rešenja za onaj dole napaćeni srbski narod ali da ne ide na štetu tog istog naroda i države Srbije.S obzirom kako je lako prihvatio aktuelni premijer susret sa Tačijem koji je između ostalog optužen od naše države za najteže zločine ubeđen sam da će lako isti i pristati na ucene druge strane kao i prethodna vlast.

 4. Istorijski tačno STARA SRBIJA JE SRBIJA I ništa više.Gospodo na
  mometalnoj vlasti: Nikoliću,Dačiću,Vučiću i ostali do Krkobabića
  REČE Dačić Tačiju koliko je tvoje Kosovo toliko je i moje lepo
  politički poeni možda za prevremene izbore. Gospodo po mom RODO-
  SLOVU predak mi je bio visoke pozicije vojne kod CARA DUŠANA nisam vam dao ovlažtenje da pregovarate sa ljudima krvavih RUKU.
  Onaj ko se rukuje sa krvavim rukama teško ih može oprati narod
  pamti i nagrađuje ali i teško kažnjava.Razgovor sa građanima
  Kosmeta Šiptarima da sa Albancima koji su ušli na KOsmet nema
  razgovora oni treba da budu u sabirnom centru za povratak u
  Albaniju o tome gospodo razgovarajte a ne o deobi ili predaji
  nije vaš mandat dobijen na izborima da predate Kosmet onima koji
  imaju krvave ruke.

 5. “Cak smo spremni za razgovore o konacnom resenju statusa Kosova i Metohije”,izjavi premijer Dacic. Ova visoka predstavnica EU Ketrin Eston koja je prisustvovala vasem razgovoru,ona zastupa Brisel gde su proglasili tzv.nezavisnost Kosova i od toga ne odustaju ni jedan milimetar. I sada se pitamo mi obicna raja, u cemu se gospodine Dacicu ogleda vasa spremnost o konacnom resenju statusa KiM,ako u Ustavu Srbije pise da je “AP KiM sastavni deo drzave Srbije” a pri tom kada ste polagali zakletvu pri prijemu duznosti premijera zaklinjali na taj Ustav kao najvisi dokument Srbije. Pa zar u Ustavu nije dato po vama konacno resenje statusa KiM. Nama obicnoj raji nije nam jasno sta je pisac time hteo da kaze, a izmedju redova neznamo da citamo,pa vas molimo da nam malo pojasnite te vase izjave,jer mi nismo politicari koji sve znaju jer imaju nadprosecan IQ,a mi obicna raja malo smo i nepismeni i zato nas tako potcenjujete i jasete do mile volje.

  • Uloga Dacica – Vasington i Brisel zeli da se oseca kao pobednik i da se pred svet kao takav predstavi, Milosevic nije im to omogucio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *