Тијанић приказује репортажу о америчкој турнеји Томислава Николића

Београд, 9. октобар 2012. године (Бе92) – После изјаве председника Србије Томислава Николића да је очекивао да се појави на РТС-у после посете Њујорку и да би да је он председник владе сменио главног и одговорног уредника националне телевизије, Александар Тијанић прикупио је материјал за једноипочасовну репортажу о обиласку Америке Николића.
„Ово нипошто не би требало протумачити као гест који има циљ да сачува моје радно место, јер ја ћу бити директор телевизије онолико колико ја то будем хтео, него као исправка пропуста на коју је добронамерно указао председник“, изјавио је Тијанић на данас одржаној конференцији за новинаре у својој канцеларији.
Тијанић је објаснио да је сав потребан материјал прикупио преко колега са разних америчких телевизија, а да је део набављен посредством сарадње са Српском напредном странком. На примедбу нашег новинара да је Николић обишао само Њујорк, а не целу Америку, Тијанић је нагласио да се то у монтажи неће приметити.
Такође, дугогодишњи директор државне телевизије обзнанио је да ће убудуће у главном „Дневнику“ објављивати и саопштења осталих странака, а не само ДС-а и странки на власти. Тако би, на пример, већ крајем ове недеље могла да се појави вест да је ДСС одржао седницу Главног одбора у Центру „Сава“ 7. октобра ове године, док би се саопштење Српске радикалне странке о односима са ЕУ које је објављено 2. октобра могло наћи у „Дневнику“ већ крајем месеца.
„Признајем да ‘Дневник’ не функционише како би требало“, рекао је Тијанић. „Због тога ћемо предузети радикалне промене и више се усредсредити на тачност него на пројектовану слику стања у земљи и свету, укључујући ту и спортску рубрику, као и временску прогнозу“, закључио је Тијанић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *