ПРЕГЛЕД ВЕСТИ 1

БЕОГРАД – Парада поноса није забрањена, саопштили су данас организатори.

НОВИ САД – Блокада пловног пута на Дунаву код Новог сада прекинута је у 08:00 часова, након договора који су ноћас, уз посредовање саветника премијера за националну безбедност Ивице Тончева, радници Дунав агрегата постигли са власником те компаније Душаном Боровицом.

БЕОГРАД – Бивши посланици Српске радикалне странке затражили су од Народне скупштине да им исплати дневнице и регрес за годишњи одмор, а ако се то не деси, тужиће државу Европском суду за људска права у Стразбуру, сазнају Новости.

БЕОГРАД – Детаљна правила игре за изборе за челне позиције у Демократској странци утврђена су протеклог викенда и очекује се да се до краја недеље сви страначки одбори изјасне кога кандидују за шефа партије у наредне четири године.

БЕОГРАД – Србија мора на сваки начин да избегне долазак пред дилему: Косово или ЕУ, јер се не можемо одрећи ни европског пута, ни дела државне територије, поручила је потпредседница Владе задужена за европске интеграције Сузана Грубјешић, која не очекује да Европска комисија 10. октобра препоручи давање датума за почетак преговора о придруживању са Србијом.

БЕОГРАД – Подизање односа са Косовом на потписану уговорну обавезу, са представницима у Приштини и Београду никада нисам добио као услов за прикључење Србије у ЕУ, изјавио је бивши председник Србије и лидер ДС Борис Тадић, и на тврдњу потпредседника Владе Александра Вучића да није говорио истину, каже да су то више него проверљиве ствари.

БЕОГРАД – Динар је данас слабији према евру за 0,2 одсто него дан раније. Званични средњи курс је 114,9885 динара за један евро, саопштила је Народна банка Србије (НБС).

Извор: ФоНет

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *