НАЈМАЊЕ 16 МРТВИХ

Фото: Фонет

ЊУЈОРК, 30. октобар 2012. (ФоНет) – Најмање 16 људи изгубило је животе у морским таласима и обилним падавинама, праћеним олујним ветром, које је на источну обалу Сједињених Америчких Држава донео суперураган Сенди. Власти Њујорка, Њу Џерсија, Пенсилваније, Масачусетса, Западне Вирџиније и Северне Каролине пријавиле су 15 смртних случајева, а једна особа је погинула и у Торонту. Сенди је у источну обалу Америке ударио око 20 часова по локалном времену, а први је на удару био југ савезне државе Њу Џерси. Ураган је класификован као посттропски циклон и једна је од највећих олуја које су икада погодиле САД. Ураган је до копна стигао праћен обилном кишом, са брзином ветра од 130 километара на сат. Америчка источна обала потпуно је паралисана, а ситуацију додатно отежава то што је за сада око 6,2 милиона људи остало без струје. Више од милион људи је евакуисано из својих домова.

У Њујорку су се реке Хадсон и Ист излиле и поплавиле тунеле који воде према Менхетну, чије су улице у доњем делу потпуно под водом од кварта Батери парк до Челсија. Из тог подручја је евакуисано 375.000 становника. Под водом је и већи део Атлантик Ситија, чије су улице претворене у набујале реке. Из града је евакуисано 30.000 становника. Колика је штета од урагана моћи ће да се процењује тек када сване, преносе амерички медији.

Један коментар

  1. Vidim da u drugoj stampi udaraju na sva zvona od brige i zalosti za amerikancima,a ja da se pitam ne bih ni objavljivao ovakvu vest!Eto na Kubi pre nekog vremena je bilo 11 mrtvih i desetine povredjenih pa ni jedan jedini nas medij nije objavio tu vest! “Posteno”,zar ne?Smatram da ne bi trebalo “Pecat” zagadjivati sa ovakvim vestima!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *