Кацин: „Нећемо вам увести визе ако будете добри!“

Пише Павле Ћосић

Брисел, 16. октобар 2012. године (Бе92) – Специјални известилац, мислилац, координатор, аналитичар и велика фаца за земље западног Балкана Јелко Кацин, изјавио је јуче за наш медиј поводом све већег притиска појединих чланица ЕУ да се Србија скине са тзв. Беле листе и тиме се поново уведу обавезне визе за путовања по Европи, да те визе неће бити уведене једино ако грађани Србије буду добри и ако више буду волели Европску заједницу.
Како је Кацин прецизирао: „Примећено је да политичари воде колико-толико позитивну проевропску политику, али су наши стручњаци на терену уочили немало антиевропско расположење међу грађанима Србије. Наводно, ЕУ је крива што је у Србији стандард све нижи, што мора да се одрекне Косова и Метохије и тамошњих Срба, да је третман Србије на економском плану катастрофалан због наше заједнице и слично. Све су то глупости!“
Кацин и још неколико известилаца и стручњака за западни Балкан истакли су да је испитивање на узорку од 3.600 грађана Србије показало да је ниво ендорфина, тзв. ензима среће при спомињању Европске уније на забрињавајуће ниском нивоу.
„То значи“, подвукао је Кацин „да Срби не гаје љубавна осећања према Унији, а још мања према појединим њеним политичарима, нарочито према Ангели Меркел, што је недопустиво и не само да за собом мора да повуче забрану уласка у земље ЕУ (осим у случају да се докаже љубав), него и најоштрије кажњавање које би могло да резултира још једним бомбардовањем које би трајало колико буде било потребно да Срби напокон заволе Европу.“
Кацин је истакао да ови категорични ставови нису његови, јер он је одувек био привржен Србији и њеним становницима, него већине чланова Европског парламента.
Тим поводом огласио се и известилац Европског парламента за визну либерализацију и посланик ЕП Тања Фајон речима:„Срби, морате нас више волети, а понекад и обожавати! За све остало ћемо лако“.

Полиција коначно решила проблем пастира који не носе личне исправе

Куршумлија, Сјеница, Параћин, Пирот, Кнић, 15. октобар 2012. године (Бе92) – После успешно решеног случаја легитимисања чобана Зорана Миладиновића (68) из села Сагоњево, у Општини Куршумлија, док је чувао овце и пошто му је законски наплаћена казна од 3.000 динара због непоседовања личне карте, Министарство унутрашњих послова донело је одлуку да после вишегодишњег бремена овог проблема који тишти нашу земљу и смета јој у Европским интеграцијама пошаље патроле по свим пашњацима широм Србије и легитимише све потенцијалне преступнике при обављању посла чувања оваца.
После опсежне акције полиције, утврђено је да скоро ниједан чобанин у Србији на чување оваца, крава или коза не носи личне исправе, чиме не само да угрожава јавни ред и мир него доводи у опасност укупну безбедносну ситуацију у земљи.
„Шта би било када на пример ни сакупљачи печурки не би са собом носили личне карте?“ запитао се Раде Радовановић, шеф полиције у Општини Кнић који је уједно био задужен за ову акцију на територији целе Србије без Косова. „То би могло да доведе до тога да страни шпијуни неометано шетају нашим шумама и тако осматрају војне објекте. Због тога смо се одлучили да најоштрије казнимо све пастире, ловце, сакупљаче печурки и лековитог биља, као и све бициклисте, планинаре, алпинисте и авантуристе који у својим вршљањима по Србији наносе озбиљну финансијску и безбедносну штету.“
„Само за шест дана на овај начин државни буџет попуњен је са 252.000 динара, а очекује се и већи прилив средстава“, поносно је изјавио Радовановић кога чека унапређење од чина потпоручника у чин поручника и додао да је међу преступницима примећен известан број лица за које се сумња да су хомосексуалци и хулигани.

Један коментар

  1. Ma narode ministar unutrasnjih dela istovremeno i premijer (verovatno je i u nekom upravnom odboru,kod Bajatovica u EPS,jer tu je najveca plata)je sasvim opravdano potegao ovu akciju zvanu “Naucimo raju na poslusnost i postovanju zakona”. Kontrola licnih karata,nego sta, pa izvod iz MK rodjenih ali ne stariji od 6 meseci,to sve raja mora da ima kod sebe obavezno. Evo danas citam u novine zvane “Kurir” zamalo na gosn.Dacu da izvrse “atentat”,nego bog ga gledao odozgo,mada on ne veruje mnogo u boga,obzirom kako se ponasa prema raji. I zamislite “atentator”je poreklom iz nase prijateljske zemlje Engleske,mladic,arapskog porekla,usput ostao bez para pa krao raji novcanike,a raja ga zbog pljacke jurila po nekim krovovima zgrada usred Beogradskog pasaluka,blizu rezidencije gosn.Dace. Sreca u ovoj nesreci je sto “atentator”nije imao kalasnjikov niti opticki nisan,inace svasta bi bilo. Osim toga i ovaj “atentaor”ninje imao licnu kartu(ocu rec pasos),pa je iz tih razloga zadrzan u policiji,a i nezna covek da govori srpski,a engleski zaboravio. Prema tome gospodine Cosicu, dobro je sto ste napisali ove redove u vezi kontrole LK kod cobana od strane nase vrle milicije. Vidite sta se napr.desava u Avganistan,isto tako cobani cuvaju koze,ali kad vide ove uniformisane amere odmah pripucaju,a ovi ih nazivaju jos i teroristima u svojoj zemlji. Bas zbog takvih primera u svetu,nasa milicija (“TO MILICIJO”iz onog filma)ima da se angazuje (a ima ih hvala bogu puno)ma da ispita iza svakog grma ako se raja krije, jel ima LK i izvod iz MK kod sebe. Isto onako kao sto to vrlo precizno rade tzv.policijski nadzornici pri kontroli “busplus” saobracaja u Beogradskom pasaluku (mada taj “busplus”je vlasnistvo oligarha Djikija)ali nema veze,to je u “interesu raje”.Odma zavrcu ruke raji,obicno 7 njih na jednog raju, pretuku,stave lisice i tako ga odvedu u stanicu policije da ga i tamo malo dorade. E to je “Pravna drzava zvana Srbija”. Sve po zakonu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *