08. октобар – ДСС: ЗАМРЗНУТО КОСОВО

БЕОГРАД, 08. октобар 2012. (ФоНет) – Демократска странка Србије (ДСС) оценила је данас да питање Косова не треба “ломити прекао колена”, већ је најбоље решење “замрзнути конфликт”, како би се омогућило наредним генерацијама да га повољно реше, ако данашња не може.Као што су наши преци чекали пет векова док се није прави тренутак десио за ослобођење Косова, и самим тим враћања под окриље државе Србије, тако је потребан прави тренутак када је у питању очување Косова у данашењем добу, рекао је портпарол ДСС Петар Петковић, на конференцији за новинаре, подсећајући на годишњицу Првог балканског рата. Према његовим речима, упркос петовековном ропству и страдању, свест народа је остала непомућена да ће Косово једног дана бити ослобођено и то се пре 100 година, отпочињењем Првог балканског рата, догодило. Говорећи да је самосвест потребно очувати и данас, Петковић је рекао да ће одлуке бити добре само ако се данашња власт угледа на сопствене претке. Наводећи да је потребно наћи праву меру и тренутак, Петковић је рекао и да нас историја учи да ако прва, друга, трећа генерација нису биле у могућноти да реше питање Косова, видело се да је нека друга генерација то решила, “када је српска војска и дошла на Косово”. Говорећи о преговорима Београда и Приштине, Петковић је рекао да је потребно видети каква је платформа коју најављују влада и председник, додајући да је дијалог отпочет у марту ове године био заправо оквир за добросуседске односе, што је противуставно. Мора се наћи нови оквир за разговор са Приштином, пре свега поштујући Устав, резолуцију Уједињених нација 1 244 и под окриљем Савета безбедности УН, а не Европске уније која отворено покушава да Србији отме Косово, рекао је Петковић.

5 коментара

 1. slazem se, nasi politicari se u sporu u vezi KiM, ponasaju kao neiskusni advokati – dozvoljavajuci da im ‘protivna strana’ – namece tempo ( da ‘zbrza parnicu’ ?!) ?!

  • Gospodo, gospodine, u vezi “neiskusni advokati”: inkluzivno ili ekskluzivno politicara DS S?
   I mislili ste zaista “neiskusni” ili blagonaklono, da ne bi ste rekli neprofesionalni?

 2. РАДОСЛАВ

  Коме уделити ЦАРСКИ ПРИЗРЕН,ВИСКЕ ДЕЧАНЕ,ГРАЧАНИЦУ рудна блага
  кодна поља.Гос, Дачићу дели капитал оца свога и свој који си
  стекао,немој ДЕЛИТИ ОЧЕВИНУ СВАКОГ РОЂЕНОГ СРБИНА И СРПКИЊЕ,
  било где да је рођен сви ми Срби имамо тапију на КОСМЕТ. То
  није власништо владе,председника па ни скупштине.Г.Из владе
  Србије.

 3. Mislim da je ovo dobra ideja. Takvih primera ima I na drugim mestima: Kipar, Jermenija I Turska. Granice izmedju Jermenije I Turske su zatvorene zbog sukoba koji datira jos od 1915 godine, ako se ne varam.

 4. Василим

  ДСС као и од сада само ека штур саопштења!

  Очигледно је д је то трома странка, неодлучна…. па кидишите на мафију, кримосе, осуђујте лопове , тражите, захтевајте,…нема вас нигде бре, дојадсте с том учмалошћу, лоши сте бре

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *