01. октобар – ПРЕГЛЕД ВЕСТИ 2

БЕОГРАД – Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је циљ владе да обезбеди радна места свим студентима који ће дипломирати до краја њеног мандата.

 

БЕОГРАД – Први свеобухватни попис пољопривреде после 50 година почео је данас у Србији, саопштио је на конференцији за новинаре директор Републичког завода за статистику Драган Вукмировић.

 

БЕОГРАД – Премијер и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је данас да је влада преузела одговорност за решавање вишедеценијски нагомиланих проблема, при чему приоритет представља економски препород и оживљавање привреде, како би се створили услови за стабилност државе и спровођење потребних реформи.

 

БЕОГРАД – Шеф Делегације Европске уније (ЕУ) у Србији Венсан Дежер изјавио је данас да би требало дати приоритет супстанци над датумом и временом почетка преговора са ЕУ и да сматра да је председник Србије Томислав Николић управо на то мислио, када је рекао да се Србији не жури у Унију.

 

ОБРЕНОВАЦ – Министарка енергетике, развоја и заштите животне средине Зорана Михајловић изјавила је данас да је Електропривреда Србије (ЕПС) дала позитиван одговор на захтев Министарства енергетике за увођење два сата дневне јефтине струје и да се чека одговор независне Регулаторне агенције за енергетику.

 

БЕОГРАД – Најновији талас поскупљења показује да је и нова Влада Србије прибегла опробаном рецепту да на потрошаче пребаци највећи терет кризе, али то не може да траје у недоглед, саопштила је данас Асоцијација потрошача Србије.

 

БЕОГРАД – Заштитник грађана Саша Јанковић саопштио је данас да је утврдио да Републички фонд за здравствено осигурање није обезбедио свим филијалама и испоставама да једнако поступају и примењују мере “позитивне дискриминације”, које омогућавају грађанима ромске националности, са непријављеним пребивалиштем или боравиштем, да право осигураника стичу на основу личне изјаве о националној припадности и месту привременог боравка.

Извор: ФоНет

Један коментар

  1. Вести:

    Beograd — Ministar pravde Nikola Selaković predstavio je američkom ambasadoru u Srbiji Majklu Kirbiju planove u borbi protiv korupcije i za jačanje vladavine prava.

    Ови ће бити гори од најгорих!???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *