Ухапшен бус-бос одговоран за организован улазак на погрешна врата у ГСП-у

Београд, 25. септембар 2012. године – Полиција је ушла пре неколико дана у траг младићу за кога се сумњало да предводи банду која организовано већ два месеца малтретира контролоре и Комуналну полицију улазећи на врата градског превоза на којима пише „излаз“ и излази на врата на којима пише „улаз“, а данас га је и ухапсила. У саопштењу које је издало Министарство унутрашњих послова, каже се да је осумњичени младић Г.Б. са станим боравиштем у Београду, одавно познат органима реда по преступима типичним за беспризорног монструма каквог Београд одавно није имао. У његовом досијеу наводи се да је с прекршајима почео још у малолетном добу прелазећи улицу ван пешачког прелаза, а да се касније истакао у заустављању таксија на улици без икаквог разлога.
Како се наводи у даљем саопштењу, овај момак коме следи запрећена казна од 10 до 15 година затвора за организовано ремећење јавног реда и мира, има групу следбеника преко друштвене мреже „Фејсбук“ преко које је организовао акцију ометања ГСП-а и „Бус Плуса“. Осим што је подстрекивао своје следбенике да користе погрешна врата, терао их је и да не плаћају карту и да се упуштају у расправу с Комуналном полицијом.
Један од највећих прекршаја Г.Б. направио је октобра 2010. године кад се огрешио о Закон о саобраћају и улицу прешао са слушалицама на ушима, а полицајцу који га је ухватио у деликту показао је исправе не скидајући те исте слушалице, што је протумачено као непоштовање органа реда због чега је осуђен на новчану казну од 80.000 динара.

Један коментар

  1. 10-15 година за таквог изгредника је мало, молио бих судство да га осуди ако не на смртну казну онда бар доживотну…
    О мајко СРБИЈО, подари нам још 100.000 таквих ”изгредника” да отрезне браће и сестре и да сви покажу ГРАЂАНСКУ непослушност…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *