Октобарско изненађење и стратегија зла

Пише Биљана Ђоровић

Да је у случају филма „Невиност муслимана“ у питању тајна операција, одмах је разоткрио доктор историјских наука Вебстер Г. Тарпли, који је у свом програму „Радио светска криза“  дао објашњење методологије и циљева који се желе постићи подивљалим, непрекидним серијама интервенција у реалност. Реч је о координираноj тајној операцији – о октобарском изненађењу, срачунатом да утиче на исход председничких избора у САД-у, тврди Тарпли

Можемо са великом поузданошћу рећи: зомбизирано човечанство нестало је у матриксу. Подвргнуто дугорочном и свеобухватном процесу стандардизације и медијатизације одумире у концентричним круговима манипулација, спиновања, психолошких операција и више нема ничег што би се  одвијало пред очима целог света, а што би могло да произведе запитаност и колективно одбијање човечанства да даље учествује у паклу симулације и плутању у глобалном мехуру лажи. Дијагноза стања је јасна: зло и фантомска злоба постали су власници интегралне реалности,  живота, смрти и трансформације ма ког живог бића на Планети.

ИМБЕЦИЛИЈАЛИЗАЦИЈА О томе убедљиво сведочи и најновији пример чије размере указују на степен имбецилизације светске популације. Нови концентрични круг спиновања и манипулација ових дана показује да је „Невиност муслимана“, филм који је изазвао антиамеричке протесте широм света,  заправо фантомска појава и прворазредни спин, и да никада није ни снимљен. Управо то сада говоре бројни медији у свету, укључујући и „Холивуд репортер“, који у свом тексту саопштава да нико није успео да одгледа ништа више од 14-минутног трејлера на „Ју тјубу“. Редитељ филма, човек двоструког имена: Сем Басил, алиас  Накула Базелеј Накула изјавио је у интервјуу за „Волстрит џорнал“ да је филм приказан у биоскопу „Вајн“ у Холивуду под називом „Невиност Бин Ладена“. Но, када су трагом те изјаве новинари „Лос  Анђелес тајмса“  контактирали особље биоскопа, добили су саопштење да ту пројекцију нико није  видео, па ни сам аутор.

Дакле филм који је изазвао тзв. антиамеричке протесте широм света, јер наводно представља неопростиву увреду за ислам, у којима је погинуло преко 35 људи,  међу којима и амбасадор САД-а у Либији Џеј Кристофер Стивенс и још тројица америчких функционера – не постоји.

Да је у питању тајна операција, одмах је разоткрио доктор историјских и економских наука, Вебстер Г. Тарпли, који је у свом редовном радијском програму „Радио светска криза“  дао своје објашњење методологије и циљева који се желе постићи подивљалим, непрекидним серијама интервенција у реалност. По његовом мишљењу ради се о координираноj тајној операцији – о октобарском изненађењу (Оctobеr surpsrise), срачунатом да утиче на исход председничких избора у САД-у – у корист Мита Ромнија. Владари из сенке и њихови пиони одлучили су да инсталирају Мита Ромнија који би требало да заведе фашистичку диктатуру, геноцидне мере штедње, инсталира мормоне на свим значајним местима и промени Обамину методологију ратовања на Блиском истоку. Јастребови рата су за брзо напуштање ере тзв. обојених револуција и повратак неоконзервативним стратегијама: непосредним агресијама обавијеним у симулакрумске обланде заштите триптиха: хуманизма, демократије и људских права.  Вебстер Тарпли је још у својим књигама „Obama the post modern cue“ и „Барак Ј Обама – Неауторизивана биографија“, говорио о Обами као о новом Џимију Картеру и, по његовом мишљењу, убиство дипломатских представника САД-а  изведeно је са циљем даље картеризације Обаме. Када је у питању филм „Невиност муслимана“, Тарплију је одмах било јасно да се не ради ни о каквом социолошком феномену, па ни о намери да се направи филм који би успео да  мобилише огроман отпор, већ је препознао да се ради о координисаној тајној операцији коју чине три главне компоненте.

[restrictedarea]

Прву компоненту чини мормонска мафија при ЦИА. У питању је фракција Брента Скоукрофта, десне руке човека који је имао огроман утицај на унајмљивање обавештајних структура за одређене послове, као и на запошљавање у Стејт департменту, обавештајним службама и посебно у ЦИА! У питању је, наравно, Хенри Кисинџер. Прича о њиховом пријатељству стара је четрдесет година. Подсетимо се где се налазио Скоукрофт током догађаја 9/11: у фантомском, сабласном, огромном белом  авиону снимљеном једанаестог септембра 2001, у ваздушном простору изнад Беле куће. Авион је касније идентификован као Е-4б, модификовани Боинг 747-200. Његово присуство никада није разјашњено и потпуно је изостало из извештаја Конгресне комисије задужене за истрагу  9/11.  Виктор Торн, писац и  новинар америчког „Фри преса“, као и писац  Марк Гафни тврде  да  је Е-4Б имао способност да комуницира са свим војним командама широм света и да је суштински могао да се користи као потпуна замена за Пентагон.
Према Гафнију и Omaha World Herald-у, три Е-4Б, били су укључени у огромну  симулацију ратне игре под називом The Global Guardian која се одигравала 9/11. Вежба је окончана после  удара у Јужну кулу СТЦ у 9:03 часова. Е-4Б у којем се налазио Скоукрофт је и после тога остао у ваздуху најмање један сат и лебдео је над Белом кућом пошто су друга два приземљена. На основу ових података о Скоукрофту, јасно је да се ради о човеку коме ниједна стратегија зла није претерана.

 МОРМОНСКА МАФИЈА По увидима Вебстера Тарплија, мормонска мафија при ЦИА одавно се припрема за долазак њеног припадника на чело САД-а:  мормони су слати у стране земље на две-три године како би стекли искуство живота у овим земљама и научили стране језике, а после тога су враћани у ЦИА. По Тарплијевом мишљењу, у питању је генерација слична предачкој која је починила Mountain Meadows Massacre, који је кулминирао 11. септембра 1857. године, када су мормони напали караван имиграната и убили 120 људи, жена и деце. Сваки мормон зна, сматра Тарпли, да када би се Мајк Левит, корумпирани поборник легализације полигамије као религијског убеђења, нашао у Белој кући са могућношћу да доноси персоналне одлуке, он би се попут ракете са дна лансирао на сам врх пирамиде власти. Преузимање власти у САД-у мормони виде као испуњење  „пророчанства о белом коњу“, спасавању САД-а у њиховој режији, што ишчитавају као суштину апокалиптичног пророчанства Јована са Патмоса.

Другу компоненту чини веза Мита Ромнија  и израелског премијера Бенџамина Натањахуа. Њихова велика блискост датира од 1976, када су се срели у „Thе Boston Consulting Group (BCG)“, консултантској глобалној менаџерској фирми која има сада своја седишта у 42 земље, у којој послује 77 представништава. Натањаху пружа сву могућу помоћ и подршку повратку републиканских неоконзервативаца на чело САД-а. Водећи саветници Мита Ромнија су Буш, Чејни, Елиот Коен са Универзитета „Џон Хопкинс“ (један од водећих произраелских лобиста), а ту је и Џон Болтон који ће постати државни секретар уколико се све буде одвијало по плану, Роберт Кејган и Роберт Џозеф. Тим људима је, сматра Тарпли, било потребно нешто велико како би уклонили Обаму и показали да је целокупна Обамина политика била бесмислена и неуспешна, а то је било најбоље учинити доказујући да су обојене револуције, тзв. Арапско пролеће, биле промашај и да су моћ изместиле на страну Ал каиде и „Муслиманског братства“, што је разуме се сасвим тачно, али не умањује стравичне  перспективе  у случају овакве промене на врху.

УДАРЦИ ИЗ МРТВОГ УГЛА Трећу компоненту операције „Потапања Обаме“ чине салафисти и вехабије из Саудијске Арабије. Ове три групе су се удружиле како би филм био промовисан као „страшна увреда за ислам“, после чега су на  сцену ступили одреди смрти у Либији и Натањахуове интервенције у јавности. Обами и Хилари Клинтон задати су ударци из „мртвог угла“.

У питању је, сматра Тарпли, јасна игра у знаку „октобарског изненађења“, слично случају тзв. кризе талаца, када је Буш сениор одуговлачио са „преговорима“ са иранским отмичарима талаца, све док није довело до тога да  Џими Картер не буде поново изабран за  председника САД-а. Слична стратегија и сценарио на делу су у случају картеризације Барака Обаме: ланац напада на амбасаде САД-а ће се по Тарплијевом мишљењу наставити и могућа су даља крвопролића, отмице талаца и генерално хаос на Блиском истоку. Ова ситуација ће у блажој форми бити успостављена у САД-у, у којима се већ виде знаци таквог стратешког напада: телефонске претње бомбашким нападима у Јужној Дакоти, на Универзитету у Тексасу, и тако даље.

Мотиве за учествовање саудијских салафиста и вехабија, Тарпли види у жељи да се доласком Ромнија на чело САД-а заустави серија дестабилизација и промена режима у стилу „Арапског пролећа“ и тако  спречи да оно стигне и у њихова дворишта.

КО ИЗВОДИ НАПАДЕ НА АМБАСАДЕ У својој  анализи из марта 2011. године: „2007 West Point Study“, Тарпли је указао на област која се налази у коридору: Бенгази, Дарна, Тобрук, као на светског лидера у регрутовању бомбаша самоубица Ал каиде за рат у Ираку и нападе на шиите, и као на рај за примену тзв. Салвадорске методологије деловања (Џон Негропонте, амерички амбасадор у Хондурасу од 1981. до 1985. године, био је главна подршка и надгледник никарагванских Контраша, масовних убица одговорних за смрт 50.000 невиних цивила. Израз „Салвадор“  је од тада постао синоним за формирање одреда смрти у политичке сврхе: синоним за самог Негропонтеа и систем који он репрезентује). Коридор: Бенгази, Дарна, Тобрук представља област препуну веома добро наоружаних одреда смрти. Ти одреди су неколико недеља пре напада, у којем је страдао амбасадор САД-а и још три службеника амбасаде, напали амерички конзулат користећи АЕД, једну врсту експлозивних направа. Поред америчког конзулата у Бенгазију, постојао је и један број тајних сигурних кућа за особље конзулата у случају напада, и оно што се заправо догодило је било да су одреди смрти, те професионалне убице, тачно знали где се сигурне куће налазе, што је по Тарплију сигуран доказ о инфилтрацији структура САД-а у ова убиства. Тајна операција се изводи на два нивоа: на најнижем нивоу је гомила наивних људи задужена да прави гужву, галами и баци неколико молотовљевих коктела: дакле да произведе насиље ниског степена. Међу људима ангажованим у ту сврху  има оних који су били мотивисани филмом за који им је неко рекао да је то оно што муслимани не смеју да толеришу. Други мотивациони подстрек је  обавештење да  долазе одреди смрти како би осветили Ел Либија, највишег вођу Ал каиде и либијске исламске борбене групе, који је страдао у нападу америчких беспилотних летелица пре неколико недеља. На другом нивоу је група задужена да убије дипломатско особље. Читава операција је испланирана и координисана од врха до дна и спроведена по прецизном временском распореду. Људи који су учествовали у операцији припадају одреду Абдел-Хаким ал-Хасидија, Белхаџа, двоструког агента и плаћеника, човека који се једно време, после убиства Гадафија налазио на позицији војног гувернера у Триполију.

 

ЛЕВИЈЕВ НЕКРОЛОГ У својој анализи Тарпли се бави и убијеним америчким амбасадором Џејмсом Кристофером Стивенсом, коме је неку врсту некролога написао нико други до Бернар Анри Леви, псеудохуманиста и један од главних промотера и идеолога интервенционизма, предводник демолирања Српског културног центра у Паризу 1992, исте године када је усред Београда своје обожаваоце из круга вашингтонских НВО и осталих гмизавих поданика центара моћи, почаствовао својим присуством, не оклевајући да Србе назове фашистима. Леви је у некрологу истакао да је амбасадор Стивенс био његов пријатељ, „сјајан момак“  и неко коме се Леви веома дивио.

„Ово је победа имбецила“, закључио је Леви. Истинито, рекли бисмо, имајући у виду тријумф бешчашћа и ужаса који  банкстерске марионете у виду „светских лидера“ и „хуманистичких интелектуалаца“ постижу наочиглед читавог човечанства.

Питање које се може поставити, међутим, гласи: због чега је неко попут Стивенса био жртвован у једној оваквој врсти операције, изведеној по веома прецизним плановима који искључују сваку случајност? На то питање одговор даје управо Бернар Анри Леви који говори о томе да се 14. марта 2011 .године сусрео са Махмудом Џабрилом, шефом либијског Прелазног националног савета, и да је том приликом Џабрил молио Француску и САД да војно интервенишу у Либији, што се и догодило неколико дана касније (бомбардовање Либије је почело 19. марта). У Паризу су на састанку са Левијем били Џабрил и Хилари Клинтон, а састанку је присуствовао и Кристофер Стивенс кога Леви назива „тајним мајстором који је издејствовао слободу Либије“, оперативцем из сенке, који је убедљиво износио пред Хилари Клинтон разлоге за бомбардовање Либије.

Због чега је Стивенс одабран за ризично место амбасадора у Бенгазију, у којем је америчка амбасада нападнута импровизованим експлозивним направама, само неколико недеља раније?  Тарпли претпоставља да је управо Стивенс, по наређењу ЦИА и обавештајних служби НАТО-а, организовао и регрутовао одреде смрти са коридора Бенгази, Дарна, Тобрук и да је његова смрт представљала „колатералну штету“.

АНАТОМИЈА „ПАКОВАЊА“ Филм који је наводно испровоцирао нападе и довео до крвопролића, стартовао је као „Невиност Бин Ладена“, део је рада обавештајних служби, сматра Тарпли. У интервјуу који је „Волстрит џорнал“  направио са режисером Семом Басилом, Басил је изјавио да је он педесетдвогодишњи израелско-амерички градитељ насеља који не воли ислам и због тога је снимио овај филм финансиран од  јеврејских донатора у износу од пет милиона долара. У ову причу не би смели поверовати ни за трен, сматра Тарпли, а једина корист коју би свет могао да извуче из ове ситуације је да се покаже и схвати на који начин су обавештајни кругови паковали и продавали најновији циклус пакла симулације. Сем Басил има још једно име: Накула Безејли Накула, а филм је промовисао Морис Садек, главни човек Америчко-коптске скупштине, који је израелског или коптског порекла.  Будући да је у питању тајна операција, како је то у својим анализама показао Тарпли, није битно које су националности жртвена јагњад. Битно је да уследе реакције које такође нису препуштене случају.

[/restrictedarea]

 

Један коментар

  1. Зѕвонимир

    После толиких злочина за које се како време одмиче потврдило и потврђује да су изрежирани у западним обавештајним службама намеће се закључак да је то њихов начин функциионисања и да поверовати у њихову званичну верзију коју сервирају њихови медији може само неко ко је хипнотисан лажима које ови медији непрекидно емитују и као такав изгубио способност здравог расуђивања.Код човека који поседује ову способност ако га преварите једном почеће да сумња у ваше следеће иказе ,а ако га преварите више пута више вам неће веровати.Сви Смо сведоци да су нас мпоменути медији небројано пута преварили,али нажалост велика већина људи хипнотисана дугогодишњим праћењем истих им и даље верује.Тако смо се обрели у свету у коме су ружноћа ,лаж неправда ,мржња потиснули лепоту истину,правду,љубав. свету у коме смо све мање слободни а да то и непримећујемо.Обрели смо се у глобалном концетрационом логору у којем нас годинама готово свакодневно из авиона засипају тонама отрова а да то пролази готово незапажено.Куда нас води овакав свет није тешко закључити.Што се касније пробудимо из хипнозе сусрет са реалношћу биће болнији.Трубе за буђење увелико свирају али су заглушене сликом и буком из малих екрана.Излаз је једноставан.УГАСИ ТЕЛЕВИЗОР УКЉУЧИ МОЗАК.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *