26. septembar – POTVRĐENO RUŠENJE “LASTE”

BEOGRAD – Avion “Lasta” Vojske Srbije srušio se danas oko 10:15 časova u ulicu Kralja Petra u Novoj Pazovi, a oba pilota su se katapultirala i preživela dok, prema prvim informacijama, nema povređenih među građanima, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Jedan pilot je van životne opasnosti, dok je drugi u teškom stanju prevezen na Vojnomedicinskoj akademiji.Piloti su bili na redovnoj tehničkoj probi vazduhoplova. Ministar odbrane Aleksandar Vučić naredio je hitnu istragu, a, po njegovom naređenju, načelnik Generalštaba general-potpukovnik Ljubiša Diković i državni sekretar Ministarstva odbrane Aleksandar Nikolić, posetiće povređenog pilota, navodi se u saopštenju.

BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić prekinuo je danas posetu Kipru zbog pada vojne letilice kod Nove Pazove.

Kako je Tanjugu rečeno u Ministarstvu odbrane, Vučić je prekinuo posetu Kipru zbog pada vojne letilice kojom prilikom je smrtno stradao jedan od dvojice pilota.

Prilikom pada aviona dva pilota su se katapultirala od kojih je jedan zadobio teške telesne povrede i prebačen na VMA gde je preminuo.

Nesreća se dogodila danas pre podne u blizini Nove Pazove. Avion vazduhoplovstva i proivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije tipa V-54 Lasta srušio se danas oko 10.15 časova u Novoj Pazovi.

Piloti su bili na redovnoj tehničkoj probi vazduhoplova. Avion je pao u ulicu Kralja Petra u Novoj Pazovi i prema prvim informacijama nema povređenih među građanima Nove Pazove.

Ministar odbrane je naredio hitnu istragu.

Izvor: FoNet, Tanjug

Jedan komentar

  1. Porodici nastradalog pilota najiskrenije saucesce. Pocivaj u miru i Njegovom narucju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *