23. септембар – Николић у Њујорку о Косову и економији

БЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић отпутоваће данас у Њујорк где ће присуствовати заседању Генералне Скупштине Уједињених нација и имати серију билатерланих сусрета везаних углавном за Косово и Метохију и економска питања.

Саветник председника Србије за спољну политику Марко Ђурић најавио је да ће се Николић током пленарног заседања – које траје од 25. септембра до 1. октобра – састати са великим бројем шефова држава чланица УН, али и са високом представницом ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон.
“У разговору са Ештоновом сигурно ће бити тема свеопшта сарадња Србије са ЕУ, текућа политичка питања укључујући ту и политички процес између Београда и Пришине”, казао је Ђурић Тањугу.

Он је указао да је генерална Скупштина УН “велики сајам светске политике” и одлична прилика да се ради на јачању угледа земље.

Према његовим речима, Србија ове године има заиста велику част да председник Србије говори трећи, а да истовремено представник Србије Вук Јеремић председава Генералном скупштином.
“Ако уземемо у обзир чињеницу да ће бити велики број билатерланих сусрета, да ће говор председника Николића бити слушан са великом пажњом од стране свих представника међународне заједнице будући да ће у том тренутку у сали бити готово 190 шефова држава или влада – можемо очекивати да позиција Србије буде до краја и веома озбиљни саслушана и узета у обзир”, оценио је Ђурић.

Извор: Танјуг

4 коментара

 1. Василим

  А шта ће да говори, који су то званични ставови наше државе, које су то црвене црте, какви су планови , сем што чујемо да је приоритет Ештонова!?
  Хоће ли покренути питања о убијеним и отетим Србима на КиМ, или о покраденој и отетој имовини на КиМ, или о концентрационом логору Велика Хоча, Призрен,…, или о отетој имовини предузећа из централне Србије о имовини цркве, о придошлицама из суседне Албаније о ……

  Или се иде мало на сајам ,мало на јабуковачу!

  Саопштење је немушто, на нивоу банана колоније!

 2. UZALUDNA NADA. Nova Vlada i novi PREDSJEDNIK provode STARU POLITIKU. Sve sto su do sada ucinili svjedoci o tome. Jos uvjek za njih vazi “i KOSMET i E U ” Oni se zaklinju da ce ispostovati sve ono sto je prethodna Vlada dogovorila i potpisala u vezi sa KOSMETom, na relaciji KOSOVO – BRISEL -WASINGTON -BEOGRAD, iako su i oni sami zakljucili da je isto pogubno i stetno za SRBIJU.Zbog cega moraju da “POSTUJU” nesto sto je protivno USTAVU SRBIJE i sto nije proslo PARLAMENTARNU PROCEDURU. Da li se itko ikada pitao koliko “zapad” (E U i AMERIKA) postuju ono sto su oni potpisali i na sta su se obavezali- R-124 , Kumanovski sporazum……….Rusi su im dobri samo kada davaju NOVAC, a odmah potom se trci “zapadu pod skute”……………..

  • Оливера Петровић

   Сасвим је јасно због чега морају да поштују и оно што је противно Уставу Србије – то је једини услов њиховог опстанка на власти. Српску владу изабрали су странци а не српски гласачи и странци СТВАРНО управљају српском државом а не Николић и држина. Николић то добро зна па је зато и “опростио” крађу гласова.

 3. Да треба да иде на Генералну Скупштину сигурно! Дали је отишао
  са платформом о решењу Српског питања на Балкану, то ова Влада
  нема снаге ни јединства. Председник владе предлаже поделу КМ.
  Дачићу неделасе браћа па да стрији каже она ливада са бунаром теби а
  мени онај виноград са колибом.Космет или се брани или ГУБИ нема
  поделе Коме Призрен а коме Грачаница,коме Дечани а коме Ђенерал
  Јанковић.А ГОСПОДО КОМЕ ПЕЋКА ПАТРИЈАРШИЈА ТО СЕ НЕДЕЛИ! Знамо
  дасте наследили ово стање али исто знамо дасте били и власт
  када се могло наћи решење без подела.Ако нисте способни онда лепо
  на нове изборе па ко добије већину да може саставити владу нека
  је саставља,ваше обећање да ће се испитати крађа више не спомињете.ЗАШТО???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *