15. септембар – Конузин: До краја године стижу средства руског кредита

БЕОГРАД – Одлазећи руски амбасадор Александар Конузин најавио је да ће до краја године почети да пристижу средства руског кредита Србији од 800 милиона долара, а, како је навео, већ су почеле припреме за коришћење тих средстава.

“До краја ове године новац ће почети да стиже. Већ су почели припремни радови: формира се пул извођача, снабдевача, припремају су производне зграде на основу пројеката. Већ наредних месеци почеће грађевински радови”, казао је Конузин у интервјуу за “Вечерње новости”.

Он је поручио да су услови кредита које је предложила Русија прихватљиви за српску страну.

“Не верујте онима који говоре да Руси овде траже једнострану корист на штету интереса Србије. Они покушавају да преваре ваше јавно мњење. Говоре туђим гласом у име других”, казао је Конузин.

Он је истакао и реализацију пројекта “Јужни ток”, која ће, како је оценио, бити интегришући фактор за цео регион.

“Истовремено, неколико земаља, велики број предузећа, огроман број људи биће обједињени због истог циља: да изграде транснационални гасовод, извор енергије, топлоте, хемијских сировина. Градња тог објекта повољно ће утицати на грађевинарство Србије. Коришћење гасовода такође ће бити позитиван фактор за економију. А гас ће бити извор нових форми привредне делатности”, сматра Конузин.

Коментаришући косовски проблем, Конузин је навео да се Русија увек залагала за водећу улогу УН у његовом решавању.

“У последње две године иницијатива је била предата ЕУ. Резултати нису охрабрујући. Чак се дешава да исте договоре две стране различито тумаче. УН се видно мора вратити на преговарачки терен. Не заборавите – једина правна основа за регулисање проблема Косова је – Резолуција 1244 Савета безбедности УН”, казао је Конузин.

Он је оценио да са амбасадорске позиције одлази у тренутку када односи између Русије и Србије “излазе на нови хоризонт”.

“Перспективе у нашој сарадњи су огромне. Али, све ће зависити од спремности страна да их у целини реализују, што желим свима који буду учествовали у том раду”, поручио је одлазећи руски амбасадор.

Он је истакао да његово прво искуство са представницима нове владајуће коалиције, укључујући и чланове СНС, показује да у садашњем тиму извршне власти постоји огромна жеља, не на речима, већ у пракси, да се сарадња Србије и Русије креће напред.

Извор: Бета, Новости, РТВ

2 коментара

  1. Hvala ambasadoru Konuzinu na podrsci za sve ove godine njegovog delovanja u veoma teskim uslovima gde je Srbija ocigledno bila u rukama jedne sranke koja se zvala DS.Prvi covek te stranke Tadic sve je drzao pod kontrolom,opljackao zemlju sa svojom kamarilom,i nista ga drugo nije interesovalo,najmanje gradjani i zremlja na cijem je celu.Gde god je stigao svuda se izvinjavao,Kosovo je priznao samo sto to nije obelodanio javno.Zabrinjava sto to sada Nikolic nece da obelodani kakve su to sve ugovore potpisali a obecao je i odjednom,prpa ucutkao se.Pa i Vucicevo pompezno najavljivanje da je DS opljackao drzavu i da nema izuzetaka od odgovornosti.I gle juce izjavi da ne moze nista povodom toga dsa ucini jer iza toga stoje krupne zverke koje ne dozvoljavaju dalhje istrage.Pitam se koje su to zverke koje su jace od drzave,ako nije u pitannju i u tome umesana i sadasnja vlast koja vodi tu drzavau.E onda si u pravu Vucicu,zato ostavku i na ponovne izbore.Znaj da ima i hoce ljudi posle tebe da isteraju do kraja sa pljackom,a vi cete biti saucesnici a ima i ucesnika u svemu tome(iz sadasnje vlasti).Konuzinu jos jednom hvala sto je bio veci srbin od ovih lopova koji su upropastili zemlju.

  2. Gospodine ALEKSANDRE…BOG JE VIDEO VASE ZALAGANJE I RAD ZA DOBROBIT SRBIJE I SRPSKOG NARODA…VECI STE SRBIN OD OLOSA ZUTOG DSSSS…NA CELU SA BARBIKOM…olosom KUPLJENOG od SATANISTA…SRBIJOM su vladali OLOSI NEKRSTENI-BEZBOZNICI…prodani SMRADOVI…doce maca na vratanca-RECE NEKO DAVNO…………………….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *