13. септембар – Смењена градска власт у Новом Саду

НОВИ САД – Нова владајућа коалиција предводјена Српском напредном странком (СНС) сменила је у четвртак ујутру целокупну градску власт предводјену Демократском странком (ДС) и Лигом социјалдемократа Војводине (ЛСВ).

Након што је са функције градоначелника смењен Игор Павличић, на ту функцију именован је шеф новосадског одбора СНС-а Милош Вучевић, а за његовог заменика Борко Илић из Демократске странке Србије.

Вучевић је након именовања рекао да “није време за градоначелника који није надлежан, него за градоначелника који решава проблеме”.

Он је нови састав Градског већа назвао “спојем младости и искуства”.

Александра Јерков из ЛСВ смењена је са места председнице Скупштине града, а на то место постављен је Синиша Севић из Социјалистичке партије Србије.

Смењено је и целокупно Градско веће, које сада чине Дејан Мандић из СНС задужен за буџет и финансије, Немања Вукчевић из СПС за саобраћај, за спорт и омладину Предраг Свилар из ДСС-а, за социјалну заштиту и бригу о деци Бела Курина из Ромске демократске странке (РДС), за комуналне делатности Никола Ћировић из исте партије.

Нови члан Градског већа за урбанизам и заштиту животне средине је Немања Старовић из Српског покрета обнове (СПО), за здравство Петар Новаковић (СНС), за образовање Радомир Дабетић (СПС), за управу и прописе Милан Дјурић (СНС).

Горан Сечујски и Миланка Бркић, који су на изборима наступали на изборној листи Двери па потом искључени из странке, именовани су за чланове Градског већа за привреду, односно за културу.

Извор: Бета

2 коментара

  1. …. i, prosto zale, ‘odlazeci’ sto su ostavili ‘ustedjevinu’ ( a ne praznu kasu i dugove ?! Uzgred, kako je to moguce, uz podatke o prezaduzenosti Fonda za razvoj itd. ??? ) ?! A B. Tadic bi mozda, mogao da razmisli, kako da se ‘demontira’ Pajticeva ‘vecina’ u pokrajini ?!….. A informativni program RTV – prerasta u ‘filijalu’ B-92 ?! Indikativno… ?!

  2. Мало ме зачуђава да се та банда и одржавала тако дуго у Н.Саду на власти и да то споро иде с чишћењем издајица и лопова из предходне владе . Шета се слободно и главни криминалац који је сву ту мрежу и расплео по Србији а знате и тко је то “усташа тадић”! Зато се и питам колико још дуго да се цела Србија очисти кад је толико времена требало за само један град. Кад ће доћи на ред Сувотица и остали градови у Војводини па централна Срвија и на крају и јужна Срвија с КиМ-ом, кад ће ти делови бити чисти од олоша а богами и педера!??? Надам се да ће то да иде тихо и брзо да пацови не побегну! Желим Србији мудрости и памети а и тотални препород са здравим патриотама на власти , здравом судству , полицији , малој али вредној бирократији и јакој армији Српских војника!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *