07.септембар – Руске инвестиције главна тема с Путином

БЕОГРАД,  (Бета) – Председник Србије Томислав Николић изразио је у четвртак жељу да се економска сарадња са Русијом унапреди и да се створе услови да руске инвестиције у српску привреду буду веће и најавио да ће то бити кључна тема разговора са руским председником Владимиром Путином 11. септембра.

У саопштењу Кабинета председника наводи се да се Николић у четвртак састао са замеником министра иностраних послова Русије Владимиром Титовим и да му је пренео да Србија жели да буде део Европске уније али да је, упоредо с тим, од стратешког значаја за Србију да развија партнерство са Русијом.

Титов се сагласио са потребом успостављања стратешког партнерства измедју Србије и Русије и изразио спремност да се Србији размотри пружање значајне помоћи до краја ове и током следеће године, јер је Русија свесна да је Србија у великим економским потешкоћама.

Николић је, наводи се у саопштењу, Титову захвалио на принципиелној политици коју Русија води по питању Косова и Метохије, као и на помоћи коју је Русија пружила приликом гашења недавних пожара у Србији.

 

2 коментара

  1. Srbiju ne moze vise da spasi ni sdam japanski car da ulozi. Mnogo je bre pokradena,a i ulagači su iz istih razloga

  2. Nikolic nije Broz, Srbija nije Jugoslavija, druga su vremena…..nema vise izmedju istoka i zapada. Ili sa Rusima ili protiv njih. Sta nudi “ZAPAD” predvodjen USA imali smo prilike i da vidimo, ali i da osjetimo (sjetite se samo bombardovanja)ukoliko Vam KIM nije dovoljan. Sta stvarno nude RUSI jeste da se vidi. Najgore rjesenje je ono “NI AMO NI TAMO”……………..Zbog toga me zabrinjavaju ovakvo MLAKI odgovoi i izjave NIKOLICA.Ili nista , ili sve, znaci STRATESKO PARTNERSTVO!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *