Највећи успех српске полиције у историји: Пронађен јапански бицикл!

Пише Павле Ћосић

Београд, 30. јул. 2012. године (Бе92) – Упркос томе што се чинило да за бицикл јапанског авантуристе Рија Асаџија нема наде, да ће бити „утопљен“ на неком од српских бувљака, испоставило се да српска полиција, на челу са Ивицом Дачићем, не зна за поразе. Само 12 дана после крађе бицикла испред Тржног центра „Ушће“ коју су снимиле бројне камере, српска полиција успела је да пронађе и лопова и бицикл и тако достигла, према речима јапанског амбасадора, титулу једне од најефикаснијих полиција на свету.
Ивица Дачић, који је несумњиво дао највећи допринос у проналажењу јапанског бицикла марке „панасоник“, за коју су у МУП-у углавном веровали да производи телефоне, изјавио је да више ниједан украдени бицикл страног држављана, нарочито ако је из ЕУ, Америке или Јапана, неће бити непронађен.
За око 14.000 бицикала који су пријављени као украдени на територији Београда у последњих пет година (а од којих досад ниједан није пронађен, упркос томе што су крадљивци такође снимљени камерама), Дачић је рекао да ће и они вероватно бити лоцирани и враћени власницима уколико се нека релевантна амбасада огласи и затражи то од МУП-а Србије.
„Па нећемо ваљда да тражимо сваки украдени бицикл“, нагласио је Дачић. „То би нашој полицији одузело сувише времена у сузбијању озбиљног криминала. Бицикли се краду у свим земљама света и то је нормално. Ми селективно радимо на проналажењу бицикала једино кад то од нас затражи нека страна земља и у томе смо показали стопостотну успешност“, изјавио је Дачић после враћања украденог бицикла унесрећеном Јапанцу и додао да ће у име јапанско-српског пријатељства госту из Јапана осим извињења у име целокупног српског народа бити додељен „Орден захвалности“, подигнута биста на Ташмајдану у Београду и да ће добити српско држављанство с правом гласа, али без права за кандидовањем на изборима јер: „Могао би да однесе превише гласова због огромне популарности коју је стекао“, успео је да се нашали Дачић у овом драматичном тренутку.
Асаџи је за „Бе92“ изјавио да унаточ свему Србија више није непријатељска земља, да неће тражити од свог цара објаву рата Србији и да ће свакако свратити још понеки пут у Србију будући да му је и Скупштина града и још неколико фирми поклонило најскупље бицикле из свог асортимана.
„Ово је дивна земља“, додао је Асаџи. „После два пропутовања светом напокон сам добио и публицитет и славу и гомилу поклона само захваљујући томе што ми је украден мој омиљени бицикл. Осим тога, у Србији су девојке прелепе и жао ми је што немам времена да останем дуже.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *