„Климагејт“: Рашомон без срећног краја

Пише Мара Кнежевић Керн

Моћне институције везане за интересе крупног капитала наложиле су владама западних земаља да  у јавност пласирају тезу како је узрочник глобалног загревања, климатских промена, односно свих еколошких проблема људски фактор и како планету од убрзаног и незадрживог загревања могу спасити једино велике светске корпорације… Зашто је ова тврдња нетачна?

 

У оквиру бриге због наводног „убрзаног и незадрживог загревања наше планете“, УН су објавиле контроверзну теорију, под називом „графикон хокејашке палице“, прогласивши људски фактор за јединог узрочника хипотетичног глобалног отопљавања. Иза ове теорије стоји Ал Гор и моћне институције пословично везане за интересе крупног капитала: US Environmental protection Agency, The National Science Foundation, The British House of Commons Science and Technology Committee, Penn State University… као и моћни спонзори из геоинжењеринг сектора, који инвестирају у пројекте за „решавање проблема“, уз експлицитне тврдње да је промене изазвао човек и да их само човек (корпорација) може решити.
Тврдећи да се ради о „врхунској превари“ и класичној злоупотреби статистичких података за доказивање непостојећег, Николас Вест (Nicholas West) је снимио документарни прилог у којем поставља питање због чега су алармисти у потпуности пренебрегнули галактичку димензију проблема климатских промена и чињеницу да живимо на нестабилној планети изложеној флуктуацијама из космоса. Он подсећа на мањкавости анализе УН, која узима у обзир само температурне осцилације у последњих 1000 година, а Лора Кениг, из НАСА-е, подсећа да је до топљења ледених површина долазило сваких 150 година, а последње се догодило 1889. године.

НАГОН ЗА УБИЈАЊЕМ
На трећем састанку Глобалне политике отопљавања у Лондону своје ставове је изнео и Фриц Вахренхолт (Fritz Vahrenholt), професор хемије на Универзитету у Хамбургу, тврдећи да се „извештаји на које се позивају УН током Панела о климатским променама (ИПЦЦ) ослањају на неистине и у потпуности игноришу природни фактор“.  Вахренхолт наводи податке из којих се види да је у историји долазило до значајних температурних промена „више од један одсто, са топлим и хладним фазама, наизменично у хиљадугодишњем циклусу, укључујући Минојски топли период, од пре 3000 година, и Римски топли период од пре 2000 година. Током Средњовековне топле фазе, од пре 1000 година, Гренланд је био колонизован и на њему је узгајано грожђе. Мало ледено доба трајало је 15. до 19. века, и све ове флуктуације су се дешавале пре него што је човек почео да ‘производи’ CO2.“ Сама појава Варенхолта на глобалистичком Самиту истраживача Краљевског друштва, указује да глобална елита почиње да мења тактику.
Минералогист Жерар Бонд износи занемарену чињеницу да се хиљадугодишња скала климатских циклуса одвијала паралелно са соларним циклусима, укључујући хиљадугодишњи Eddy Cycle. „Да загревање и хлађење Земље коинцидира са активностима Сунца, може се видети на основу 10.000 година праћења његових активности. Сматрам да се 1850. година може посматрати као почетак човекових активности на ‘производњи’ CO2, и да је његов ниво подигнут за 11 одсто, што је тако рећи незнатно.“
Главни уредник „Occupy Corporatism“ Сузан Посел такође тврди да је емисија угљеника зависна од соларних активности и да су УН током панела ИПЦЦ дозволиле да се манипулише статистиком, не би ли се оправдала средства за скупе и опасне пројекте геоинжењеринг експериментатора, међу којима су и они који заговарају засипање океанског дна гвозденим опиљцима. „Јачина соларног магнетног поља се удвостручила у последњих 100 година, што је њиховим прорачунима у потпуности игнорисано. Уколико би их узели у обзир, морали би да одустану од профитабилних пројеката везаних за заустављање ‘људским фактором’ изазваног повећања нивоа CO2 и признају ништавност злогласног компјутерског модела, коришћеног од стране ИПЦЦ, како би се оправдале тврдње о антропогеном утицају на климатске промене.“ Поселова оптужује алармисту др Мајкла Мана за учешће у производњи мегалажи, откривене „цурењем“ докумената у афери „Климагејт“. Ман је само фронтмен групе промотера теорије о „хокејашком штапу“, која заговара људски фактор уз помоћ реконструкције температуре у последњих 1000 година, а недавно је дискредитована.
Новинар и писац Џејмс Делингпул (James Delingpole), аутор књиге „Добродошли у Обамаленд: видео сам вашу будућност и уопште ми се не допада“ („Welcome to Obamaland:I’ve Seen Your Future and It Doesn’t work“), оптужује владу за подржавање незаконите и штетне еко-политике, која води ка све већим репресијама, вишим таксама и расту трошкова живота. „Иако плима говори против Ал Горове теорије о човеку као узоку ових промена (AGW), алармисти настављају да понављају мантру којом ће извући и последњи цент од престрашеног становништва.“
Пошто су хакери провалили у компјутерски систем Сектора за климатска истраживања Универзитета „Ист Англиа’с“ (ЦРУ) и ослободили 61 мегабајт поверљивих извештаја, на Интернету је било доступно преко 1000 мејлова и 72 документа о несумњивом лажирању научних резултата. „Климагејт“ је највећи скандал у савременој науци, а садржина размењених мејлова сведочи о синхронизованој мрежи унајмљених научника превараната, плаћених да застрашују јавност, лажирају научне резултате, прикривају релевантне податке, застрашују противнике… После вести о смрти угледног научника Џона Далија, једног од првих скептика када је у питању деловање човека на климу и оснивача форума „Чекајући на стаклену башту“, заједница алармиста је ликовала, о чему сведочи мејл са следећим коментаром: „На чудан начин то је радосна вест!“ Према тону из „процуреле“ коресподенције виде се ниво и методе овог научног андерграунда, када је у питању однос према научном материјалу: „Можеш ли да поништиш Китове мејлове? Јави Џин и осталима да и они то ураде“. Ту су и агресивни емотивни изливи, преточени у претње: „Кад се следећи пут суочим са Патом Мајклом на научном скупу, бићу у искушењу да убијем бога у њему (енгл. оригинал је много вулгарнији: ‘to beat the crap out of him’). И том нагону нећу одолети.“

ПРОГРАМ ЗА МОДИФИКАЦИЈУ ВРЕМЕНА
Против научних часописа у којима су објављивани чланци скептика примењивана је софистицирана процедура: „Мислим да би требало да оспоримо легитимитет аутора прилога у ‘Климејт рисерч’ и да размотримо шта бисмо могли да кажемо нашим разумнијим колегама, који тренутно седе у Издавачком одбору… Шта остали мисле о томе? Ја ћу им послати мејл да их обавестим да с њима нећу имати посла док не замене уредника који прави проблеме.“
У тексту објављеном под насловом „Како се индустрија глобалног загревања ослања на масовне лажи“, Делингпул износи доказе да ЦРУ већ годинама штелује лажи о „незапамћеном“ повећању глобалне температуре, задржавајући научне доказе који се не уклапају у њихову тезу. ЦРУ је основана 1990. од стране америчке владе, а њихов ХадЦрут извештај је један од четири званична извора о глобалним температурним променама, коришћен од стране ИПЦЦ. Делингпул се надао да ће објављивањем ових докумената „ударити последњи ексер у мртвачки сандук теорије о ‘људском деловању’ изазваном отпољавању AGW (Anthropenic Global Warming)“, али су га хистерична иступања алармиста у Копенхагену, праћена утицајним медијима отвореним за активисте „еко-фашисте“, разуверила у могућност допирања до свести обичних људи, чијим новцем алармисти пуне џепове.
Брајан Сасмен (Brian Sussman), аутор „Еко тираније“ („Eco Tyranny“), такође верује да ће „Климагејт“ бити светлост на крају тунела преваре о глобалном отопљавању, али, нажалост, оба аутора – Делингпул и Сасмен – деле исти панични страх да се ради о „међународној завери против капитализма“, застрашујући читаоце да профитери желе да уведу социјализам.
Дански физичар Хенрик Свенсмарк оспорава ИПЦЦ извештај, тврдећи да у њему нису објашњени узроци температурних амплитуда у последњих 10.000 година. „Ако је њихов модел тако драматично омануо у објашњавању прошлости, како им се може веровати кад су у питању предвиђања о будућности. Тврдња алармиста да ће температура порасти за 4,5 степена, уз магично удвостручавање концентрације CO2 у атмосфери, није научно заснована… Обрасци соларних магнетних поља значајно су се смањили у последњих 150 година, што значи да ће се процес соларног загревања зауставити и преокренути од 2030-2040.“ Чекајући да Свенсмарк изведе прорачуне, уз помоћ новог компјутерског модела који узима у обзир директан утицај Сунца на Земљу, подсетимо се научних радова Милутина Миланковића, и његове математички прецизне рачунице о будућности наше планете коју ће на крају пута прекрити вечни лед.
Можда је најближе истини писац и геостратешки истраживач Тони Каталучи, кад каже: „Оно са чим смо суочени је лажна парадигма у којој обе стране контролише иста корпорација у сопственом интересу, спроводећи стратегију подизања тензија ради ометања било каквих активности ван њихове контроле.“
Да је контрола већ увелико у току сведочи чланак из „Гардијана“, са објављеном „Мапом програма за модификацију времена“, и признањем да су планови за модификацију на столу влада већине развијених земаља над којима би се за почетак спроводила. Уколико акционари остваре наум да у оквиру експеримента избаце 20 милиона тона алуминијума у стратосферу, чека нас први глобални неселективни геноцид.

Један коментар

  1. …. zar nisu neki ‘skrajnuti’ (van ‘panela’ UN) od pocetka izrazavali sumnje u rad “zvanicnih istrazivaca” u pogledu tog ‘ljudskog’ uticaja na klimatske promene ?! “sitnicica” koju je ‘hor’ – ‘mainstream’ od pocetka ‘zanemarivao’ – upravo je sunceva aktivnost ?! ( A zasto nikad nisu ‘simulirali’ – ‘iskljucenje’ sunca – na samo 48 sati !? ) … A receno je, da ne veruju laznim prorocima i njihovim (kuvanim) zabama ?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *