Budi ponosna, Ameriko

Piše Aleksandar Đaja

Novi ambasador u Prištini gospođa En Džekobson i SAD imaju čime da se ponose kada je njihovo prijateljstvo sa šiptarskim vođama na Kosovu u pitanju…

 

Američki i britanski advokati vodili su pre izvesnog vremena žučnu raspravu u Filadelfiji o tome da li je američka Deklaracija o nezavisnosti zasnovana na zakonu ili nije. Naime, 4. jula 1776. godine, predstavnici američkih kolonija usvojili su dokument koji je potpisao Tomas Džeferson, potonji predsednik SAD-a, u kojem je stajalo da su one slobodne i nezavisne države, i da prekidaju sve političke veze sa Velikom Britanijom. Britanski advokati koji su učestvovali u raspravi naveli su da je Deklaracija bila udarac slobodi, poziv na rat, osnova za stvaranje nove imperije, da je protivzakonita, kao i da je dokument koji je predstavljao izdaju. Britanski advokati su naveli da niti je tada postojao, niti danas postoji legalni princip koji omogućava grupi građana da usvoje sopstvene zakone, samo zato što to žele, da bi se, najzad, hipotetički zapitali: šta bi se dogodilo ako bi danas Teksas odlučio da se otcepi od SAD? Naravno, Kosovo im u toj „salonskoj diskusiji“ nije palo na pamet…
Ali, nama jeste! Jer, kao što su posle pomenute Deklaracije od 4. jula 1776. godine beli doseljenici na severnoameričkom kontinentu pobili gotovo sve starosedeoce, Indijance, prigrabili im zemlju, viševekovna ognjišta i sveta mesta – tako su i Šiptari na Kosovu i Metohiji, posle NATO bombardovanja 1999. godine, pobili više hiljada Srba, a proterali preko dvesta hiljada, popalili srpske svetinje i manastire, porušili srpske kuće, uzurpirali srpske oranice, industrijska i energetska postrojenja, kao i ogromno rudno bogatstvo.

„GENOCIDNE TVOREVINE“

[restrictedarea]

Prema ovako izvedenoj komparaciji, pravno gledano, bez mnogo strasti i emocija, SAD i fantomska država Kosovo su „genocidne tvorevine“, nastale na nasilnoj secesiji od svojih matičnih država! I, verovatno da je to, ako ne jedini, a onda veoma bitan razlog, na prvi pogled iracionalne i gotovo neobjašnjive „strasne ljubavi“ između vodeće imperijalne sile današnjeg sveta i „narko-kartel kvazidržavice“, bez ekonomije, industrije, poljoprivrede i bilo kakvog smisla samostalnog postojanja.
U takav besmisao se prirodnim putem uklapaju i izjave pojedinih „kosovskih funkcionera“, kao i postojećih, a pogotovo novih predstavnika Stejt departmenta, koji svoja prva pojavljivanja pred kamerama na Kosovu odmah iskoriste da „otpljunu“ prema Beogradu neku novu ucenu ili ultimatum, ili da ponove stare, ponižavajuće pretnje. U takvoj poznatoj raboti i ovoga puta su se nepogrešivo pronašli samozvani premijer Kosova Hašim Tači i novi ambasador SAD-a u samozvanoj „republici Kosovo“ Trejsi En Džekobson.
Da bi se pokazao pred novom ambasadorkom, čovek nad kojim se vodi istraga o trgovini ljudskim organima, Hašim Tači, nastupio je agresivno: „Međunarodna zajednica će izvršiti jak pritisak da Beograd ukloni nelegitimne strukture, ali i Vlada Kosova će delovati svojom ustavnom i zakonskom snagom kako bi se nelegitimne strukture suočile ili sa pravdom, ili bile proterane“ (…) Normalizacija odnosa Kosova i Srbije znači dobrosusedske odnose, recipročno priznavanje, kompenzaciju Srbije Kosovu za posledice rata, kao i „izvinjenje Srbije za genocid na Kosovu“… Kako je samo „kvaran“? Pod „kompenzacijom“ sigurno ne misli na novac, jer zna da ga nemamo, nego bi da se Srbija odrekne Trepče, neprocenjivog rudnog bogatstva i svega onoga što su joj Šiptari i Amerikanci već ukrali! A što se „genocida“ tiče, tu postoji ozbiljna biološka nelogičnost. Jer, ako decu ne donose rode, kako to da danas Šiptara na Kosovu ima mnogo više – nego pre izvršenog „genocida“?

EMOTIVNO I TAKO „AMERIČKI“
Međutim, ne ulazeći u te „naučne finese“, gospođa ambasador Trejsi En Džekobson je prilikom uručivanja akreditivnih pisama kosovskoj pseudopredsednici Atifeti Jahjagi, nastupila suprotno, dakle „emotivno“: „Sjedinjene Američke Države se ponose što Kosovo imaju za prijatelja“ i, prema očekivanju, „opalila“ prema Beogradu uobičajenu američku „topovsku kuglu“, da bi „Srbija trebalo da prihvati realnost nezavisnog i suverenog Kosova.“
Zaista, gospođa En Džekobson i SAD imaju čime da se ponose kada je njihovo prijateljstvo sa šiptarskim vođama na Kosovu u pitanju… Jer, nesumnjivo je  veoma demokratično i „američki“ da od 1999. godine, kada je NATO okupirao Kosovo i Metohiju, nijedan počinilac zločina nad srpskim življem nije uhapšen, niti osuđen! Ne samo da nisu uhapšene ubice dvojice srpskih dečaka koji su se kupali na reci Bistrici kod Peći pre devet godina, a više njihovih vršnjaka teško ranjeno, kada je „nepoznat broj ljudi“ na njih otvorio vatru – nego je obustavljena i sama istraga!… Ili je za ponos Americi što su nepronađene i nekažnjene ostale i ubice Srba u Starom Gracku, kod Obilića, gde je na njivi iz zasede ubijeno četrnaest srpskih žetelaca, a u Obiliću cela srpska porodica Stolić? Ili je nova američka ambasadorka ponosna na činjenicu što još uvek nisu pronađeni i nisu kažnjeni šiptarski teroristi koji su kod Podujeva podmetnutim eksplozivom digli u vazduh autobus „Niš ekspresa“, kada je poginulo dvanaest Srba? A, to je samo početak spiska srpskih žrtava od strane šiptarskih terorista, kojem se kraj ne nazire… Budi ponosna, Ameriko!

[/restrictedarea]

3 komentara

  1. Odlično zapažanje autora Đaje. Zaista, Amerika i Kosovo su “braća po krvi”, prave “genocidne tvorevine” nastale na istrebljenju onih čiju su zemlju oteli, a koja je tim starosedeocima pripadala I po Božijim I po ljudskim zakonima. Sve čestitke autoru I redakcijui “Pečata” za ovaj tekst, koji se neće dopasti njihovim diplomatama u Beogradu I Prištini – ali, poslednji je čas da kažemo da smo mi stara evropska država I stari evropskii narod, koji se ne može baš gaziti tek tako – a ne neki potomci evropskog ološa I prostitutki proteranih svojevremeno na Divlji Zapad!

  2. Nema nade za čovečanstvo dok god Amerika kojom vladaju „čudovišta sa Vol Strita“ nameće svoju volju celom svetu. I dok živi na račun celog sveta. Amerika je gobalni svetski parazit, a Srbija i Kosovo i Metohija je samo sićušna usputna stanica ka sakaćenju Rusije. Naravno, kao i uvek u istoriji, svaka se imperija preračunala, pa se urušila iznutra. To se danas događa i Americi. Ona je gotovo raspadnuta, samo što toga nije svesna, jer je Kina kupuje deo po deo – ali, to radi veoma postpuno i delikatno, kao moćna zemlja čija je civilizacija stara hiljadama godina. „Zemlja kauboja“ koja je, kao neko nekad duhovito reče, samo desetak godina starija od engleskog konjičkog derbija, ugušiće se u svojoj sopstvenoj pohlepi!

  3. Zamislite, čak i ovoj maleckoj Srbiji vlada bankarski sektor – koji jedini ostvaruje profit na grbači sve siromašnijeg stanovništva. I kod nas su banke “globalni parazit” koji, zapravo, diktira Vladi kako će da vlada. Barem, tako je bilo do sada. Od nove vlasti očekujem, kao što je i obećala, da bankarski sektor bude u službi građana!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *