Буди поносна, Америко

Пише Александар Ђаја

Нови амбасадор у Приштини госпођа Ен Џекобсон и САД имају чиме да се поносе када је њихово пријатељство са шиптарским вођама на Косову у питању…

 

Амерички и британски адвокати водили су пре извесног времена жучну расправу у Филаделфији о томе да ли је америчка Декларација о независности заснована на закону или није. Наиме, 4. јула 1776. године, представници америчких колонија усвојили су документ који је потписао Томас Џеферсон, потоњи председник САД-а, у којем је стајало да су оне слободне и независне државе, и да прекидају све политичке везе са Великом Британијом. Британски адвокати који су учествовали у расправи навели су да је Декларација била ударац слободи, позив на рат, основа за стварање нове империје, да је противзаконита, као и да је документ који је представљао издају. Британски адвокати су навели да нити је тада постојао, нити данас постоји легални принцип који омогућава групи грађана да усвоје сопствене законе, само зато што то желе, да би се, најзад, хипотетички запитали: шта би се догодило ако би данас Тексас одлучио да се отцепи од САД? Наравно, Косово им у тој „салонској дискусији“ није пало на памет…
Али, нама јесте! Јер, као што су после поменуте Декларације од 4. јула 1776. године бели досељеници на северноамеричком континенту побили готово све староседеоце, Индијанце, приграбили им земљу, вишевековна огњишта и света места – тако су и Шиптари на Косову и Метохији, после НАТО бомбардовања 1999. године, побили више хиљада Срба, а протерали преко двеста хиљада, попалили српске светиње и манастире, порушили српске куће, узурпирали српске оранице, индустријска и енергетска постројења, као и огромно рудно богатство.

„ГЕНОЦИДНЕ ТВОРЕВИНЕ“

[restrictedarea]

Према овако изведеној компарацији, правно гледано, без много страсти и емоција, САД и фантомска држава Косово су „геноцидне творевине“, настале на насилној сецесији од својих матичних држава! И, вероватно да је то, ако не једини, а онда веома битан разлог, на први поглед ирационалне и готово необјашњиве „страсне љубави“ између водеће империјалне силе данашњег света и „нарко-картел квазидржавице“, без економије, индустрије, пољопривреде и било каквог смисла самосталног постојања.
У такав бесмисао се природним путем уклапају и изјаве појединих „косовских функционера“, као и постојећих, а поготово нових представника Стејт департмента, који своја прва појављивања пред камерама на Косову одмах искористе да „отпљуну“ према Београду неку нову уцену или ултиматум, или да понове старе, понижавајуће претње. У таквој познатој работи и овога пута су се непогрешиво пронашли самозвани премијер Косова Хашим Тачи и нови амбасадор САД-а у самозваној „републици Косово“ Трејси Ен Џекобсон.
Да би се показао пред новом амбасадорком, човек над којим се води истрага о трговини људским органима, Хашим Тачи, наступио је агресивно: „Међународна заједница ће извршити јак притисак да Београд уклони нелегитимне структуре, али и Влада Косова ће деловати својом уставном и законском снагом како би се нелегитимне структуре суочиле или са правдом, или биле протеране“ (…) Нормализација односа Косова и Србије значи добросуседске односе, реципрочно признавање, компензацију Србије Косову за последице рата, као и „извињење Србије за геноцид на Косову“… Како је само „кваран“? Под „компензацијом“ сигурно не мисли на новац, јер зна да га немамо, него би да се Србија одрекне Трепче, непроцењивог рудног богатства и свега онога што су јој Шиптари и Американци већ украли! А што се „геноцида“ тиче, ту постоји озбиљна биолошка нелогичност. Јер, ако децу не доносе роде, како то да данас Шиптара на Косову има много више – него пре извршеног „геноцида“?

ЕМОТИВНО И ТАКО „АМЕРИЧКИ“
Међутим, не улазећи у те „научне финесе“, госпођа амбасадор Трејси Ен Џекобсон је приликом уручивања акредитивних писама косовској псеудопредседници Атифети Јахјаги, наступила супротно, дакле „емотивно“: „Сједињене Америчке Државе се поносе што Косово имају за пријатеља“ и, према очекивању, „опалила“ према Београду уобичајену америчку „топовску куглу“, да би „Србија требало да прихвати реалност независног и сувереног Косова.“
Заиста, госпођа Ен Џекобсон и САД имају чиме да се поносе када је њихово пријатељство са шиптарским вођама на Косову у питању… Јер, несумњиво је  веома демократично и „амерички“ да од 1999. године, када је НАТО окупирао Косово и Метохију, ниједан починилац злочина над српским живљем није ухапшен, нити осуђен! Не само да нису ухапшене убице двојице српских дечака који су се купали на реци Бистрици код Пећи пре девет година, а више њихових вршњака тешко рањено, када је „непознат број људи“ на њих отворио ватру – него је обустављена и сама истрага!… Или је за понос Америци што су непронађене и некажњене остале и убице Срба у Старом Грацку, код Обилића, где је на њиви из заседе убијено четрнаест српских жетелаца, а у Обилићу цела српска породица Столић? Или је нова америчка амбасадорка поносна на чињеницу што још увек нису пронађени и нису кажњени шиптарски терористи који су код Подујева подметнутим експлозивом дигли у ваздух аутобус „Ниш експреса“, када је погинуло дванаест Срба? А, то је само почетак списка српских жртава од стране шиптарских терориста, којем се крај не назире… Буди поносна, Америко!

[/restrictedarea]

3 коментара

  1. Odlično zapažanje autora Đaje. Zaista, Amerika i Kosovo su “braća po krvi”, prave “genocidne tvorevine” nastale na istrebljenju onih čiju su zemlju oteli, a koja je tim starosedeocima pripadala I po Božijim I po ljudskim zakonima. Sve čestitke autoru I redakcijui “Pečata” za ovaj tekst, koji se neće dopasti njihovim diplomatama u Beogradu I Prištini – ali, poslednji je čas da kažemo da smo mi stara evropska država I stari evropskii narod, koji se ne može baš gaziti tek tako – a ne neki potomci evropskog ološa I prostitutki proteranih svojevremeno na Divlji Zapad!

  2. Nema nade za čovečanstvo dok god Amerika kojom vladaju „čudovišta sa Vol Strita“ nameće svoju volju celom svetu. I dok živi na račun celog sveta. Amerika je gobalni svetski parazit, a Srbija i Kosovo i Metohija je samo sićušna usputna stanica ka sakaćenju Rusije. Naravno, kao i uvek u istoriji, svaka se imperija preračunala, pa se urušila iznutra. To se danas događa i Americi. Ona je gotovo raspadnuta, samo što toga nije svesna, jer je Kina kupuje deo po deo – ali, to radi veoma postpuno i delikatno, kao moćna zemlja čija je civilizacija stara hiljadama godina. „Zemlja kauboja“ koja je, kao neko nekad duhovito reče, samo desetak godina starija od engleskog konjičkog derbija, ugušiće se u svojoj sopstvenoj pohlepi!

  3. Zamislite, čak i ovoj maleckoj Srbiji vlada bankarski sektor – koji jedini ostvaruje profit na grbači sve siromašnijeg stanovništva. I kod nas su banke “globalni parazit” koji, zapravo, diktira Vladi kako će da vlada. Barem, tako je bilo do sada. Od nove vlasti očekujem, kao što je i obećala, da bankarski sektor bude u službi građana!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *