22. август – СРПСКА И КОСОВО НЕУПОРЕДИВИ

БАЊАЛУКА – Извршни секретар СНСД-а Рајко Васић рекао је да се не може поредити Република Српска, која је увучена и приморана да уђе у БиХ, са Косовом које је отето и изведено из Србије.

Васић истиче да амерички професор Данијел Сервер не може да пореди Републику Српску и Косово и из тога изводи закључак како Српска никада не може бити самостална и суверена.

“Та заостала минска поља и еквилибристика унитаристичких аналитичара не држи воду јер је Косово отето и изведено из Србије, а Српска је увучена и приморана да уђе у БиХ”, навео је Васић.

Према његовим речима, једино се могу поредити Косово и БиХ.

“И једно и друго су наметнуте творевине. С том разликом да сила може очувати етнички чисто Косово а БиХ не може ни сила јер у њој живе Хрвати и Срби и није их могуће уништити нити подвести под босанску нацију”, додао је Васић.

Васић истиче да ће Косово постојати док то буду хтели Американци, а БиХ ће постојати док има стрпљења Срба и Хрвата.

Амерички експерт за Балкан и професор на вашингтонском Џонс Хопкинс универзитету Данијел Сервер изјавио је да Србија може постати чланица ЕУ без Косова јер је Србија суверена држава, а да Република Српска није суверена и да то неће ни бити.

Извор: http://www.srna.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *