21. август – Формирана предизборна коалиција Српска слога

ПОДГОРИЦА – Четири српске странке, Народна странка, Српска листа, Отаџбинска српска странка и Странка српских радикала званично су формирале предизборну коалицију Српска слога.

Седници није присуствовао представник Демократске српске странке (ДСС) која је раније као услов за придруживање тој коалицији тражила да њен председник Ранко Кадић буде носилац изборне листе на предстојећим парламентарним изборима који ће у Црној Гори бити одржани 14. октобра.

“На састанку који је одржан у просторијама Народне странке коме су присуствовали представници четири странке донесена је одлука о формирању коалиционог савеза Српска слога”, потврдио је за портал Аналитика портпарол Народне странке Славиша Губеринић.

Губеринић је додао да ове странке позивају све заинтересоване политичке субјекте, појединце, невладине организације које деле њихова политичка уверења да им се придруже.

“Формиран је тим који ће радити програмску платформу Српске слоге као и координациони тим за спровођење техничко – оперативних радњи на терену”, навео је он.

Губеринић је рекао да је на састанку прочитано писмо Демократске српске странке која их је обавестила да неће присуствовати због, како је наведено, медијске харанге која је покренута након завршетка претходних разговора о предизборној коалицији.

Он је поручио да је Српска слога отворена за све политичке субјекте, као и да се на састанку нису изјашњавали о писму ДСС-а.

Предаја изборних листа у Црној Гори почела је јуче и трајаће до 19. септембра.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *