15. август – Марко Јакшић: Очекујем постизање консензуса о КиМ, али ЛДП и ЛСВ неће бити његов део

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Члан главног одбора Демократске странке Србије Марко Јакшић изјавио је да мора бити постигнут консензус о Косову и Метохији међу најјачим политичким странкама у Србији.

Јакшић је гостујући у програму митровичког Радија Контакт плус изјавио да лично очекује да ће на новој платформи у Скупштини Србије бити постигнут општи консензус о Косову и Метохији, али да не очекује да ће ЛДП и ЛСВ бити део тог консензуса.

Он сматра да би остале политичке партије требало да прихвате заједничку платформу за одбрану онога што су нам, како је рекао, оставили преци.

Јакшић који је и народни посланик у Скупштини Србије истакао је да неће доћи до интеграције севера Косова у тзв. косовске институције и да се то може догодити једино уз подршку Београда или протеривање 60.000 Срба са севера покрајине.

Он је рекао да очекује да се поједина удружења са Косова обрате Уставном суду Србије како би тај суд дао коначну реч о законитости договора постигнутих током дијалога Београда и Приштине у Бриселу.

Јакшић је изразио очекивање да ће Уставни суд без пристисака са стране и политичких утицаја радити по закону, донети правилну пресуду и саопштити да су бриселски споразуми „штетни по државне и националне интересе”.

„Договори постигнути у Бриселу су противзаконити и противуставни. Не могу се кроз уредбе владе доносити одлуке које су антиуставне”, рекао је Јакшић.

Он додаје да је Уставни суд не само „последња нада српског народа на Косову, већ уопште Србије да може сачувати Космет у свом саставу”.

Извор: “Фонд стратешке културе” (srb.fondsk.ru)

Један коментар

  1. РАДОСЛАВ

    Памтим добро ко је био на бини после шиптарског пролашења а ко
    је побегао у Румунију. Како може ДСС ући у консезус оКосову када
    не подржава нову владу.Сумњате у почетак разговора са Шиптарима
    дали ДСС има снагу политичку да поведе српски народ у одбрану
    Космета, а није то учинила када је била власт у Србији. Није то
    толико далеко да се заборавило још увек је у ваздуху смена председника скупштине 2007 год, када је национални фронт имао
    већину,ДСС је ту већину претворио у мањину и доболи смо обо што
    имамо гос, ЈАКШИЋУ!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *