14. август – У Косовској Митровици нови инциденти

Непознате особе бациле експлозивну направу на српски ресторан “Тиха ноћ” у северном делу Косовске Митровице, од које нико није повређен, али је причињена материјална штета.

Власник објекта је косовски Србин, који са породицом живи у стану изнад ресторана, а у тренутку напада у кафани није било гостију, тако да није нико страдао.

На ресторану су полупана стаклена врата и прозори, а грађани који живе у непосредној близини изашли су на улице, јавља Тањугов извештач с лица места. Експлозија је била јака и чула се у ширем делу града.Ресторан се налази у мултиетничком насељу Бошњачка махала.

Председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић најоштрије је осудио бомбашки напад и истакао да иза њега стоје они којима мир не одговара и који на овај начин желе да заплаше Србе.

Пантић је, у изјави Тањугу, рекао да до напада долази након процене команданта КФОР-а Ерхарда Древса да је потребно уклонити барикаду која се налази на главном мосту у Косовској Митровици.

“Овај инцидент показује да је ситуација крајње нестабилна, да грађани нису безбедни и само пуком срећом вечерас нико није страдао”, рекао је Пантић.

Раније, непознате особе претукле су у северном делу Митровице једног косовског Албанца, који је задобио тешке телесне повреде, изјавио је регионални портпарол Полиције Косова Бесим Хоти.

Хоти је рекао Тањугу да се инцидент догодио око 18.30 сати у насељу Три солитера, у северном делу Косовске Митровице, када је више особа насрнуло на Албанца који је теже повређен.

Он казао да се не знају мотиви за напад и да су истрагу поводом овог случаја покренули припадници косовске полиције из Полицијске станице у северном делу Митровице.

Извор: http://www.radiokim.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *