13. avgust – Srbija ne traži bilo šta van Dejtonskog sporazuma

BANJALUKA – Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da Srbija nikada nije tražila niti će tražiti bilo šta što je izvan Dejtonskog sporazuma, čiji je garant, i da je spremna je da zaštiti interese Republike Srpske koje taj sporazum nudi.

Stefanović je u intervjuu “Glasu Srpske” rekao da međusobno poverenje i dobra saradnja preporučuju i češće i otvorenije kontakte sa svima, pa i sa visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini.

“Kod nas nikada nije bilo prepreka za takvu, niti bilo koju drugu saradnju sa predstavnicima međunarodne zajednice u BiH”, istakao je on.

Stefanović je poručio da će se Srbija truditi da ima što bolje odnose sa svim zemljama regiona.

“Smatram da ima prostora za unapređenje ekonomske saradnje između naše dve zemlje, kao i sa zemljama sa kojima Srbija graniči. Sadašnja razmena sa Republikom Srpskom ide u dobrom pravcu i mislim da postoji značajan prostor za unapređenje razmene u oblasti poljoprivrede, energetike, kao i ostalih strateški važnih stvari.”, rekao je predsednik skupštine Srbije.

On je dodao da očekuje da će na današnjem sastanku sa predsednikom Skupštine Republike Srpske Igorom Radojičićem u Beogradu razgovarati o unapređenju međuparlamentarne saradnje i drugim aspektima saradnje između Srbije i Republike Srpske.

Izvor: Tanjug

Jedan komentar

  1. Što tešnja saradnja zdravije SRPSTVO.Jedan narod nesme biti podeljen
    Duhovno jedinstvo stvara sva druga sjedinjenja i napose do ujedinjenja!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *