13. август – Србија не тражи било шта ван Дејтонског споразума

БАЊАЛУКА – Председник Народне скупштине Републике Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да Србија никада није тражила нити ће тражити било шта што је изван Дејтонског споразума, чији је гарант, и да је спремна је да заштити интересе Републике Српске које тај споразум нуди.

Стефановић је у интервјуу “Гласу Српске” рекао да међусобно поверење и добра сарадња препоручују и чешће и отвореније контакте са свима, па и са високим представником у Босни и Херцеговини.

“Код нас никада није било препрека за такву, нити било коју другу сарадњу са представницима међународне заједнице у БиХ”, истакао је он.

Стефановић је поручио да ће се Србија трудити да има што боље односе са свим земљама региона.

“Сматрам да има простора за унапређење економске сарадње између наше две земље, као и са земљама са којима Србија граничи. Садашња размена са Републиком Српском иде у добром правцу и мислим да постоји значајан простор за унапређење размене у области пољопривреде, енергетике, као и осталих стратешки важних ствари.”, рекао је председник скупштине Србије.

Он је додао да очекује да ће на данашњем састанку са председником Скупштине Републике Српске Игором Радојичићем у Београду разговарати о унапређењу међупарламентарне сарадње и другим аспектима сарадње између Србије и Републике Српске.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Што тешња сарадња здравије СРПСТВО.Један народ несме бити подељен
    Духовно јединство ствара сва друга сједињења и напосе до уједињења!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *