05. август – Николићев предлог стигао, Скупштина сутра бира гувернера НБС

БЕОГРАД –

Председник Скупштине Небојша Стефановић заказао је за сутра седницу на којој ће бити биран гувернер Народне банке Србије, пошто је предлог председника Србије Томислава Николића да кандидат за гувернера НБС буд функционерка Српске напредне странке Јоргованка Табаковић  стигао је у парламент.

У захтеву за одржавање ванредног заседања у понедељак, 6. августа, који је поднело 128 посланика, одређен је дневни ред с једном тачком – Предлог за избор гувернера НБС, који је поднео председник Републике.

Седница ће бити одржана у Дому Народне скупштине са почетком у десет часова, саопштено је из Скупштине Србије.

Председник Србије Томислав Николић предложио је Скупштини Србије да нови гувернер Народне банке Србије буде функционерка Српске напредне странке Јоргованка Табаковић.

На сајту Скупштине Србије (www.parlament.gov.rs) објављено је писмо које је Николић упутио председнику парламента Небојши Стефановићу и у коме му предлаже кандидата за место гувернера, као и да се о томе расправља по хитном поступку.

Председник Николић је у писму навео и да доставља биографију Табаковићеве, као и њену сагласност са кандидатуром на место гувернера НБС.

Извор: РТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *