Пронађена Моцарт-кугла!

Пише Павле Ћосић

Крушевац, 24. јул 2012. године (Бе92) – У околини Крушевца, испод брда Багдала, коначно је пронађена дуго тражена Моцарт-кугла. Овај знаменити реликт из 6. века за којим археолози трагају већ деценијама, откако је пронађен запис о њеном постојању у заоставштини Дантеа Алигијерија, неочекивано је пронађена баш подно Багдале.
Да парадокс буде већи, Моцарт-куглу, пречника скоро три метра, у потпуности испуњеном златом и обложеном дијамантима, пронашла је полиција трагајући за узгајалиштем марихуане.
Вредност овог археолошког блага је непроцењива, а Швајцарска је већ упутила захтев да јој се кугла врати, јер историјски припада њој. Бивши председник Србије Борис Тадић већ је упутио извињење Швајцарској и предложио новом председнику Томиславу Николићу да се и он извини, док је премијер Ивица Дачић већ обишао локалитет и пошто је осмотрио чувену Моцарт-куглу, изјавио да ће се потрудити да она остане у власништву Србије бар на неко време, док се судски спор не заврши. Уједно, Дачић је изразио жаљење што марихуана није пронађена.

Један коментар

  1. Sonja Milijin

    Ово је, мора се признати, духовито. Али није да баш свако схвати. Чист надреализам!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *