Почиње наградна игра за прелазак Моста на Ади

Пише Павле Ћосић

Београд, 18. јул 2012. године – Град Београд и неколико маркетиншких агенција у власништву или сувласништву градоначелника Драгана Ђиласа, као и предузеће „Београд пут“, од следеће недеље организују наградну игру за све који колима, бициклом или пешице пређу Мост на Ади.
Наиме, због слабог протока, готово неприметног, овај мост у који су уложене стотине милиона евра, понос и дика града Београда, могао би да се испостави нерентабилним уколико се овај тренд заобилажења и некоришћења моста настави. Истина, мост још увек није завршен (иако је већ у три наврата свечано отваран), јер многе приступне траке нису готове, али и поред тога, очекивало се да мост дневно пређе најмање 80.000 возила и пешака. Уместо тога, преко моста не пређе више од њих 1.000 у просеку.
„Могуће је да је до тога дошло што стари ГПС уређаји немају уцртан Мост на Ади, могуће је и да се људи још нису довољно навикли на овај величанствен мост, али како би ове аномалије биле спречене, одлучили смо се на наградну игру“, изјавио је чиновник из Демократске странке који је желео да остане анониман.
Услови наградне игре су следећи: Сваки путник, бициклиста или пешак, по преласку моста, с било које стране, добија тикет као доказ да је прешао преко моста (тикете ће делити волонтерке из Удружења „За лепши Београд“). Кад сакупи 10 тикета, али у размаку не већем од недељу дана, има право да их пошаље на адресу Скупштине града и тако се укључи у наградну игру. Сваки учесник наградне игре аутоматски добија право да се купа до 18 и 15 часова на Ади Циганлији. Уколико срећни добитник буде извучен, добија доживотну „БУС ПЛУС“ картицу са пет плаћених вожњи за градски превоз и купон да може да купи алкохолно пиће у било којем драгстору у Београду до 22 и 15 сати. Сваке недеље биће додељено по пет оваквих награда.
Друга награда се састоји у добијању специјалне дозволе за улазак на средња врата у било којем градском аутобусу, али само у периоду од 13 до 15 часова. Оваквих награда биће додељено 10. Срећни добитници ће дозволе добити поштом, поузећем.
Трећих награда биће додељено највише – чак 30, а сваки срећник који је освоји, моћи ће да преспава једну ноћ у специјалном контејнеру за Роме које је прошле године изградио град Београд.
Тикети за прелазак преко моста делиће се у периоду од 11 до 17 часова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *