„Pašnjak prve klase“ za 1.500.000 evra

Piše Ivan Ninić

„Pečat“ prenosi sa „Pištaljke“ nove pojedinosti o neimarskim pregnućima Dragana Šutanovca

Plac u Skerlićevoj 20 na Vračaru, na kojem Dragan Šutanovac, njegova supruga Marija i još devet investitora grade luksuznu zgradu, kupljen je prošle godine za 1,5 miliona evra, pokazuje dokumentacija do koje je došla „Pištaljka“. Deo placa od dva ara na ovoj elitnoj lokaciji koji su investitori kupili od preduzeća „Trešnja“ d.o.o. u katastru je zaveden kao  –  „pašnjak prve klase“!
Pojedinačna cena za svakog kupca nije definisana ugovorom, ali ako je ukupan iznos podeljen na „ravne časti“, onda je bračni par Šutanovac morao da plati 272.727 evra. Osim ako im tu sumu ostali investitori iz nekog razloga nisu umanjili. Ugovor koji „Pištaljka“ ekskluzivno objavljuje zaključen je i overen u Prvom osnovnom sudu u Beogradu 16. juna 2011. godine (OV I br.87613/2011). Potpisali su ga kupci Gordan i Dragan Petrić, Predrag Đorđević i prodavci Miloš Rutović iz Beograda i zamenik direktora firme „Trešnja“ d.o.o. Živomir Radosavljević. Predrag Đorđević je ugovor potpisao po punomoćju kupca Nenada Đorđevića, dok je po specijalnom punomoćju u ime osmoro investitora, između ostalih i supružnika Šutanovac, svoj potpis stavio Dragan Petrić.
Prema ugovoru, predmet kupoprodaje je porodično-stambena zgrada sa tri stana koji se nalaze na katastarskoj parceli površine 744 kvadratna metra. Stan površine 39 kvadratnih metara na lokaciji u Skerlićevoj 20 od „Trešnje“ d.o.o. kupili su Zoran Janković, Gordan i Dragan Petrić i Nenad Đorđević, navodi se u članu 1. Ugovora. Zatim, stan površine 26 kvadratnih metara od Miloša Rutovića kupili su investitori Spasoje Ivanović i Mia Zečević. A treći stan površine 63 kvadratna metra od „Trešnje“ d.o.o. kupili su investitori Dragiša Vujović, Nemanja Vidić, Dragan Šutanovac, Marija Šutanovac i kiparska of-šor firma „Vilab farm LTD“. Nad ovim trećim stanom Dragan i Marija Šutanovac su stekli po 1/10 vlasničkog udela, odnosno 12,6 kvadratnih metara, što im je poslužilo kao osnov za učešće u izgradnji zgrade od gotovo 4.000 kvadratnih metara.
Istim ugovorom je obuhvaćena i prodaja prava korišćenja preostalog dela zemljišta površine 215 kvadratnih metara „pašnjaka prve klase“, koje su od tadašnjeg vlasnika „Trešnje“ d.o.o. kupili investitori Gordan i Dragan Petrić. Cena nepokretnosti (stanova i zemljišta), kao i celokupne pravne i tehničko-projektne dokumentacije utvrđena je na iznos od 1.500.000 evra, navodi se u članu 4. Ugovora (…)
Agencija za borbu protiv korupcije moraće posebno da se pozabavi i činjenicom da ministar Šutanovac nije obavestio Agenciju da je prošle godine postao vlasnik 1/10 stana površine 63 kvadratna metra u Skerlićevoj 20. U međuvremenu, saradnik „Pištaljke“ je došao do kopije Prepisa lista nepokretnosti broj: 952-412-1638/11, od 8.7.2011, iz kojeg se jasno vidi da su još od sredine prošle godine ministar i njegova supruga u katastru nepokretnosti upisani kao vlasnici po 1/10 udela stana, koji uopšte nije naveden u zvaničnoj imovinskoj karti ministra.
Postoji dovoljno dokaza da Agencija za borbu protiv korupcije pokrene postupak protiv Dragana Šutanovca zbog sumnje da je prekršio član 27. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije. Ova odredba propisuje da će se zatvorom od šest meseci do pet godina kazniti funkcioner koji ne prijavi imovinu Agenciji ili daje lažne podatke o imovini, u nameri da prikrije podatke o imovini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *