Б. ВЛАХОВИЋ – Русија: Милијарде улажу у ракетни систем

Руска држава улаже 24 милијарде рубаља у чувени ракетни систем „Искандер-М“. Систем невидљив за радаре, направљен је по технологији ”стелт”, а може да носи бојеву главу јачине атомске бомбе

МОСКВА
ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА

За градњу и модернизацију фабрика које ће серијски производити познате ракетне комплексе ”Искандер-М” руска влада је издвојила 24 милијарде рубаља (1 евро 40 рубаља). Руски премијер Дмитриј Медведев је посетио у Подмосковљу град Коломну где се налази конструкторски биро за противтенковске и ракетне системе ”Искандер-М”.

Медведев је нагласио је су обезбеђена средства за модернизацију 17 предузећа која раде за овај оперативно-тактички ракетни комплекс. Поред новца из буџета и предузећа која праве војну технику уложиће 16 милијарди рубаља.

Запослени научно-производне корпорације ”Конструкцијски биро машиноградње” показали су руском премијеру најсавременије системе за борбу против оклопних возила.

У Коломни се прави самоходни противтенковски систем ”Хризантема-С” за којег конструктори тврде да нема премца у свету. Са Медведевом су били и потпредседник владе Рогозин задужен за модернизацију војне индустрије и министар одбране Сердјуков.

Руска војна индустрија планира нове објекте а и нову опрему. Нове фабрике би требало да буду завршене 2014.

Још док је био председник Медведев је говорио да ће ”Искандер-М” бити на бојевом дежурству у Калињинградској области као и на западним границама Русије.

Њиме би Русија могла са лакоћом да уништи америчке радаре у систему противракетне одбране.

КАО АТОМСКА БОМБА”Искандер-М” је један од најефикаснијих система у својој класи. Он ће бити један од основних ракетних система у руској копненој војсци. Невидљив је за радаре, направљен је по технологији ”стелт”, а може да носи бојеву главу јачине атомске бомбе. Први пут ”Искандер” је био показан 1999. на московској авиоизложби МАКС, а као наоружање војска га је добила 2006. Њиме се гађају противнички аеродроми, радари и командни пунктови. Домет је 500 километара.

Извор: http://www.novosti.rs

3 коментара

  1. VELIKI POZDRAV RUSKOM RUKOVODSTVU…ZIVA TI NAMA BILA MAJKO ROSIJO-PRAVOSLAVNA…ZASTITNICA NASE VERE PRAVOSLAVNE…SATANISTI VELIKI MEDVED SE PROBUDIO….pamet u glavu a uza zid—znate vec…..

  2. Sigurno je bit stelt, dosadasnji stlet americkog tipa f-117 nije stelt ostri rubovi su vidljivi.Buduci ratovi ce imati prednosti ako je stelt na radaru 90 % nevidljiv

  3. Samo nas Rusija moze spasiti od nove najezde fasista.Zivjela Rusija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *