31. јул – Министар одбране: Србија неће у војне савезе

БЕОГРАД – Министар одбране Александар Вучић изјавио је данас да Србија неће бити члан ниједног војног савеза, али да ће као члан Партнерства за мир наставити да развија сарадњу предвиђену тим партнерством.

“Политика наше земље је потпуно јасна, и ни ја нити било ко други нема право да је мења. Имамо Устав, имамо скупштинску декларацију. Република Србија је чланица Партнерства мир и наша војска и одбрамбене снаге наставиће сарадњу у оквиру тог партнерства, али ми нећемо бити чланица ниједног војног савеза”, рекао је Вучић током обиласка Генералштаба.

Он је навео да је већ разговарао са представницима америчке војске, да ће се данас састати са руским војним представницима, а најавио је и да ће у наредном периоду разговарати и са представницима свих других земља са којима Србија има војну сарадњу.

Извор: РТВ

2 коментара

  1. ” Napraviti cemo savez i sa samim DJAVOLOM da bi odbranili suverenitet i teritorijalni integritet” JOSIP BROZ TITO
    Procjenite sami, koji tip deklaracija ima vecu snagu odvracanja od agresije??????? Ova Titova , ili one koju su ponavaljali Tadic i njegovi TRABANTI, ali i koju sada ponavlja novi ministar odbrane!!!

  2. Ispravan je stav saradnje sa svim zemljama ali izvan saveza ili paktova. Saradnju uvek možete dozirati i kad hoćete i koliko hoćete i na kojim osnovama. Srbija samo na ovakav način može i mora graditi sopstveni odbrambeni potencijal. Naravno da treba ozbiljno preispitati dosadašnju odbrambenu politiku i reforme a u sklopu toga i personalna rešenja. Bilo bi veoma pametno da se novi ministar malo prokonsultuje sa penzionisanim oficirima i generalima a posebno onim koji imaju ozbiljno ratno iskustvo i stručnjacima različitih specijalnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *