31. jul – KFOR blokirao alternativni put kod Jarinja

Pripadnici poljskog kontigenta KFOR-a blokirali su alternativni putni pravac od Raške preko Tresave ka Kosovu

Vojnici KFOR-a su zabranili kretanje kamionima sa komercijalnom robom nosivosti preko tri tone, dok se putnički saobraćaj odvija i dalje.

Kako je kasno popodne objavila televizija Most iz Zvečana, rukovodioci Opštine Leposavić i Kosovska Mitrovica, razgovarali su sa oficirom KFOR-a, švajcarskim pukovnikom Adolfom Konradom i od njega tražili objašnjenje za blokadu puta.

Član opštinskog Veća Leposavića Bojan Jakovljević ocenio je da se KFOR blokadom alternativnog puta direktno stavio na stranu Prištine.

“Zahtevali smo da dozvole nesmetano kretanje kamiona kojima se prevozi roba za trgovinske radnje na severu pokrajine, gde već vlada nestašica”, rekao je Jakovljević.

On je dodao “da narod i njihovi rukovodioci ne mogu da se pomire sa zatvaranjem alternativnih puteva i time da to bude sredstvo koje treba da omogući da albanska carina zaživi na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, izmedju Kosova i centralne Srbije”.

Jakovljević je podsetio i na referendumsku volju građana da ne prihvataju kosovske institucije.

Pukovnik Konrad nije dao izjavu za televiziju Most, a rukovodstvo Leposavića, kako je objavila ta medijska kuća smatra “da je postavljanje kontrolnih punktova na Tresavi i još nekim alternativnim pravcima na severu pokrajine odgovor na blokadu koju su krajem prošle sedmice Srbi postavili u međuzoni između Jarinja i Rudnice u mestu Šarpelj na ibarskoj magistrali”.

Izvor: http://www.radiokim.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *