31. јул – КФОР блокирао алтернативни пут код Јариња

Припадници пољског контигента КФОР-а блокирали су алтернативни путни правац од Рашке преко Тресаве ка Косову

Војници КФОР-а су забранили кретање камионима са комерцијалном робом носивости преко три тоне, док се путнички саобраћај одвија и даље.

Како је касно поподне објавила телевизија Мост из Звечана, руководиоци Општине Лепосавић и Косовска Митровица, разговарали су са официром КФОР-а, швајцарским пуковником Адолфом Конрадом и од њега тражили објашњење за блокаду пута.

Члан општинског Већа Лепосавића Бојан Јаковљевић оценио је да се КФОР блокадом алтернативног пута директно ставио на страну Приштине.

“Захтевали смо да дозволе несметано кретање камиона којима се превози роба за трговинске радње на северу покрајине, где већ влада несташица”, рекао је Јаковљевић.

Он је додао “да народ и њихови руководиоци не могу да се помире са затварањем алтернативних путева и тиме да то буде средство које треба да омогући да албанска царина заживи на административним прелазима Јариње и Брњак, измедју Косова и централне Србије”.

Јаковљевић је подсетио и на референдумску вољу грађана да не прихватају косовске институције.

Пуковник Конрад није дао изјаву за телевизију Мост, а руководство Лепосавића, како је објавила та медијска кућа сматра “да је постављање контролних пунктова на Тресави и још неким алтернативним правцима на северу покрајине одговор на блокаду коју су крајем прошле седмице Срби поставили у међузони између Јариња и Руднице у месту Шарпељ на ибарској магистрали”.

Извор: http://www.radiokim.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *